moje kwiaty
- m@jk@
- 500p
- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: moje kwiaty
Świetne te kulki żelowe- marzą mi się takie, kiedyś w nie zainwestuję, bo prezentują się bardzo fajnie.
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam ich troche wiecej ale tylko te pokazałem,może i spróbuje z lucky bamboo,1 raz mam do czynienia z czymś takim.
Majka nie są drogie,z tego co wiem były zaledwie po złotówce,kupione w sklepie o nazwie 4,50,myśle że u ciebie też powinny być.
Majka nie są drogie,z tego co wiem były zaledwie po złotówce,kupione w sklepie o nazwie 4,50,myśle że u ciebie też powinny być.
Tacce odradzam w tych kulkach...
To możesz spróbować coś w hydroponice,tylko od czasu do czasu trzeba dodać troszkę nawozu (rozcieńczony z wodą)
To możesz spróbować coś w hydroponice,tylko od czasu do czasu trzeba dodać troszkę nawozu (rozcieńczony z wodą)
- kubusiowa mama
- 500p
- Od: 1 kwie 2010, o 01:27
Kulki żelowe .... u mnie czekają na moją wenę . Nawet ich jeszcze nie namoczylam w wodzie. Natomiast czytałam gdzieś , że skrzydłokwiaty mogą rosną w takich kulkach. Papirus by super rósł, bo on lubi takie bardzo mokre podłoża.
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Mnie w nich niestety padło kilka szczepek które ukorzeniałam koleżance, to dobre na kwiaty cięte ewentualnie jakąś dracenę
- daka
- 1000p
Dziekuje wam za porady.
Aniu papirusa to niestety nie mam wiec nie spróbuje z nim,ale skrzydłokwiaty mam 2 ,wiec może
Aniu papirusa to niestety nie mam wiec nie spróbuje z nim,ale skrzydłokwiaty mam 2 ,wiec może
- kubusiowa mama
- 500p
- Od: 1 kwie 2010, o 01:27
Ja kupując te kuleczki żelowe miałam własnie taki plan, że posadzę w nich skrzydłokwiata.
Ale ponieważ nie mam fajnego , szklanego naczynka, a zabrakło czasu żeby jechać i kupić, więc niestety odwlekło się to sadzenie w czasie. Ale na to też przyjdzie pora.
Na razie walczę z moimi hojami, bo coś marnie mi wychodzi ich ukorzenianie.
No i zaczęłam już przygotowanie "balkonowe " robić.
A i tak wszystko w biegu... bo w piątek tańczę na weselisku u brata, więc przygotowania w toku i czasu brak na wszystko.
Ale ponieważ nie mam fajnego , szklanego naczynka, a zabrakło czasu żeby jechać i kupić, więc niestety odwlekło się to sadzenie w czasie. Ale na to też przyjdzie pora.
Na razie walczę z moimi hojami, bo coś marnie mi wychodzi ich ukorzenianie.
No i zaczęłam już przygotowanie "balkonowe " robić.
A i tak wszystko w biegu... bo w piątek tańczę na weselisku u brata, więc przygotowania w toku i czasu brak na wszystko.
- APe
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja w tych kulkach ukorzeniałam jukkę i szybko je przeniosłam ,bo te badylki jukki śmierdziały zgnilizną i,bałam się ,że zgniją.
- daka
- 1000p
Dziekuje Aniu za wskazówke,jukki będę trzymał z dala od tych kuleczek.
Fajne te kuleczki. Trzymałam w nich cięte tulipany i nawet dobrze sie trzymały tylko ześmiergły po jakimś czasie i do wyrzucenia wszystko
- daka
- 1000p
- ewelina8005
- 1000p
- Od: 24 lip 2009, o 12:50
Twoja fuksja ma pączki a ja swoją za wcześnie na dwór wystawiłam i zapomniałam o niej,no szkoda ale kupie nową już niedługo
Damian
Fajnie,że Epiphylla wypuszcza nowe pędziki..może niedługo zakwitnie...
Moja fuksja jeszcze nie wypuściła ani jednego listka,mam nadzieję,ze mi nie umarzła ,bo zimowała na zewnątrz.
Skrzydłokwiat jak się rozrośnie to będzie fajnie wyglądał w tych kulkach,tylko za jakiś czas mu trzeba będzie dać troszkę jedzonka.Wlej taką dawkę jak podlewasz rośliny,tzn rozcieńczony w wodzie.To tak raz na miesiąc...ja tak podlewam roślinki w hydroponice...
Fajnie,że Epiphylla wypuszcza nowe pędziki..może niedługo zakwitnie...
Moja fuksja jeszcze nie wypuściła ani jednego listka,mam nadzieję,ze mi nie umarzła ,bo zimowała na zewnątrz.
Skrzydłokwiat jak się rozrośnie to będzie fajnie wyglądał w tych kulkach,tylko za jakiś czas mu trzeba będzie dać troszkę jedzonka.Wlej taką dawkę jak podlewasz rośliny,tzn rozcieńczony w wodzie.To tak raz na miesiąc...ja tak podlewam roślinki w hydroponice...