Wystawy storczyków w 2010r - fotorelacje, komentarze...
- madzik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wystawy storczyków w 2010r - fotorelacje, komentarze...
Halinko - dokładnie tak, brawa za spostrzegawczość
Wreszcie dowiedziałam się dlaczego Macodes petola ( zdjęcie nad żółwiem) jest nazywany "storczykiem jubilerskim" - przyjrzyjcie się tym żyłeczkom... Mimo, że wcześniej go widziałam, to nigdy nie wzięłam roślinki w łapkę, i listki nie ustawiły się pod światło - tak wczoraj wyglądałam jak zobaczyłam to złoto na listkach -
A tak wygląda przeciągający się żółwik :
Wreszcie dowiedziałam się dlaczego Macodes petola ( zdjęcie nad żółwiem) jest nazywany "storczykiem jubilerskim" - przyjrzyjcie się tym żyłeczkom... Mimo, że wcześniej go widziałam, to nigdy nie wzięłam roślinki w łapkę, i listki nie ustawiły się pod światło - tak wczoraj wyglądałam jak zobaczyłam to złoto na listkach -
A tak wygląda przeciągający się żółwik :
- Phragboy
- Od: 22 cze 2009, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja jak zwykle dowiaduję się dopiero teraz.
Ja byłem w piątek, wszedłem 10:20 wyszedłem 11:00, w domu byłem 12:30, a o 13:30 do pracy
Jak bym wiedział że organizujecie spotkanie to bym wziął sobie wolne w ten dzień
Na dodatek w piątek był wywiad dla telewizji i nie zobaczyłem wszystkich Vand.
Ja to zawsze stratny jestem
Ja byłem w piątek, wszedłem 10:20 wyszedłem 11:00, w domu byłem 12:30, a o 13:30 do pracy
Jak bym wiedział że organizujecie spotkanie to bym wziął sobie wolne w ten dzień
Na dodatek w piątek był wywiad dla telewizji i nie zobaczyłem wszystkich Vand.
Ja to zawsze stratny jestem
Madziu, mnie też było bardzo miło znów spotkać się w tak miłym gronie
Szczerze mówiąc, co roku mam nadzieję, że jeszcze inne osoby z naszego storczykowego działu do nas dołączą,
ale nie jest to takie proste, bo większość woli przyjechać już w pierwszym dniu, gdy jest największy wybór roślin,
a nasze spotkania odbywają się z reguły w sobotę lub niedzielę. Byłoby jednak bardzo sympatycznie jeszcze
kogoś poznać
"Storczyk jubilerski" - Macodes petola w rzeczywistości ma te żyłeczki jeszcze bardziej połyskliwe,
co daje z bliska niesamowity efekt
A żółwik ma pozę prawdziwie relaksacyjną
Dopisuję: Przemku, nic straconego - do zobaczenia na kolejnej wystawie
Szczerze mówiąc, co roku mam nadzieję, że jeszcze inne osoby z naszego storczykowego działu do nas dołączą,
ale nie jest to takie proste, bo większość woli przyjechać już w pierwszym dniu, gdy jest największy wybór roślin,
a nasze spotkania odbywają się z reguły w sobotę lub niedzielę. Byłoby jednak bardzo sympatycznie jeszcze
kogoś poznać
"Storczyk jubilerski" - Macodes petola w rzeczywistości ma te żyłeczki jeszcze bardziej połyskliwe,
co daje z bliska niesamowity efekt
A żółwik ma pozę prawdziwie relaksacyjną
Dopisuję: Przemku, nic straconego - do zobaczenia na kolejnej wystawie
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
-
- 200p
- Od: 1 kwie 2010, o 16:03
Witam.
Ehhh piękności tu pokazujecie, jedno zdjęcie lepsze od drugiego... Można się rozmarzyć na całego!
Ehhh piękności tu pokazujecie, jedno zdjęcie lepsze od drugiego... Można się rozmarzyć na całego!
Pozdrawiam, Ania.
- madzik
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Przemku - faktycznie szkoda, że się wcześniej nie zgadaliśmy, ale tak, jak pisze Asia - będzie pewnie jeszcze niejedna okazja
Asiu - ja też miałam nadzieję, że ktoś dołączy do nas w tym roku...Może za rok ogłosimy na forum, że takie małe spotkanko sobie organizujemy?
Asiu - ja też miałam nadzieję, że ktoś dołączy do nas w tym roku...Może za rok ogłosimy na forum, że takie małe spotkanko sobie organizujemy?
- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
Madziu wtedy to już nie będzie małe spotkanko tylko zlot hi hi (ale nie czarownic hi hi)madzik pisze:Przemku - faktycznie szkoda, że się wcześniej nie zgadaliśmy, ale tak, jak pisze Asia - będzie pewnie jeszcze niejedna okazja
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Oj tak, za rok musi wypalić nasze spotkanie
Dodam jeszcze jedno zdjęcie z sosnowieckiej wystawy - rośliny, która robiła duże wrażenie na zwiedzających,
choć nie jest storczykiem. Cytuję fragment z linku podanego przez Jovankę w poście na temat
Tacca chantrieri - TUTAJ
"Kwiat - Nietoperz, Diabelski Kwiat, Koci Kwiat - te angielskie nazwy potoczne doskonale opisują wygląd kwiatostanu takki. Wiele osób uważa, że należy ona do storczyków, jednak krąpiel nie ma z nimi nic wspólnego - należy do zupełnie innej klasy roślin"
Kwiat jest ogromny (czego nie oddaje zdjęcie). A mimo tego - może przez tę głęboką czerń - w pierwszym dniu wystawy
zamroczona bogatą kolorystykę storczyków, nawet go nie zauważyłam.
Dopiero w drugim dniu, zaprowadzona przez Jovankę pod samą roślinę, zobaczyłam ją w pełnej krasie
choć nie jest storczykiem. Cytuję fragment z linku podanego przez Jovankę w poście na temat
Tacca chantrieri - TUTAJ
"Kwiat - Nietoperz, Diabelski Kwiat, Koci Kwiat - te angielskie nazwy potoczne doskonale opisują wygląd kwiatostanu takki. Wiele osób uważa, że należy ona do storczyków, jednak krąpiel nie ma z nimi nic wspólnego - należy do zupełnie innej klasy roślin"
Kwiat jest ogromny (czego nie oddaje zdjęcie). A mimo tego - może przez tę głęboką czerń - w pierwszym dniu wystawy
zamroczona bogatą kolorystykę storczyków, nawet go nie zauważyłam.
Dopiero w drugim dniu, zaprowadzona przez Jovankę pod samą roślinę, zobaczyłam ją w pełnej krasie
Pozdrawiam, Joanna
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ach...cudo, wierzyć się nie chcę, że ta roślinka nie jest :sztuczna"
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Asiu, ja też jej nie widziałam
Renatko - była w samym centrum kącika z Vandami, tylko my patrzyłyśmy na Vandy zawieszone na górze,
a Tacca była na dole
a Tacca była na dole
Pozdrawiam, Joanna
-
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
Asiu zdjęcie Tacci cudne , mojemu M też wyszła bardziej w kolorze ciemnego brązu . Trudny temat dla fotografa .
Zgadzam się Lucynko. Sama zrobiłam chyba z 7 ujęć (zmieniając ustawienia w aparacie), ale tylko to jedno zdjęcie wyszło
z czarnym kwiatem. Wszystkie pozostałe są... grafitowe
z czarnym kwiatem. Wszystkie pozostałe są... grafitowe
Pozdrawiam, Joanna