Mój ogródek - zosiek
Re: Mój ogródek - zosiek
Zmarzły mi róże pienne, więc sekator i do kosza, zaś pozostałe baaaaaardzo krótko przycięte zaczynają żyć:
Trochę innych kwiatków:
śliwa
czereśnia
wiśnia
Trochę innych kwiatków:
śliwa
czereśnia
wiśnia
Pozdrawiam. Zosiek.
mój ogródek
mój ogródek
Trochę bylinek:
floksy:
chryzantemka:
Widać też już paprotki i konwalie:
barwinek
no i chyba żurawkę widać
floksy:
chryzantemka:
Widać też już paprotki i konwalie:
barwinek
no i chyba żurawkę widać
Pozdrawiam. Zosiek.
mój ogródek
mój ogródek
Oczywiście warzywnik też daje o sobie znać:
porzeczka:
agrest:
rozchodnik w otoczce warzywnika:
jagoda kamczacka i czarna porzeczka:
rabarbar:
no i wschodzący szczypiorek:
porzeczka:
agrest:
rozchodnik w otoczce warzywnika:
jagoda kamczacka i czarna porzeczka:
rabarbar:
no i wschodzący szczypiorek:
Pozdrawiam. Zosiek.
mój ogródek
mój ogródek
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Masz bardzo dużo miejsca i tego Ci zazdroszczę:) masz gdzie poszaleć, wszystko dokładnie rozplanowane,uporządkowane.Fajnie:)
Ja także lubię kamienie.
A jak oleander po zimie?Żyje?
A.
Ja także lubię kamienie.
A jak oleander po zimie?Żyje?
A.
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
Miło, że zajrzałas do mnie.
Oleander oczywiście NIE ŻYJE za to zasila miejski kompostownik (no niech będzie - to też forma dalszego życia). Mam jeszcze 3 sztuki, które w tym roku jeszcze dałam radę przezimować - już stoją na tarasie. W miejsce olków wsadziłam iglaczki, chciałam wsadzić magnolie bo ich nie mam, ale jakoś dziwnie się ich "boję" - nie wiem dla czego
Oleander oczywiście NIE ŻYJE za to zasila miejski kompostownik (no niech będzie - to też forma dalszego życia). Mam jeszcze 3 sztuki, które w tym roku jeszcze dałam radę przezimować - już stoją na tarasie. W miejsce olków wsadziłam iglaczki, chciałam wsadzić magnolie bo ich nie mam, ale jakoś dziwnie się ich "boję" - nie wiem dla czego
Pozdrawiam. Zosiek.
mój ogródek
mój ogródek
Cześć Zosiu!
Pozwoliłem sobie zajrzeć do Ciebie i cóż zauważyłem - sporo podobieństw. Mam prawie identyczną kotkę, warzywniak, sektor leśny, czarne porzeczki. Mój leśny zakątek parę lat temu też nie przypominał tego co teraz, ale sosny pioruńsko szybko rosną...
Pozdrawiam
Pozwoliłem sobie zajrzeć do Ciebie i cóż zauważyłem - sporo podobieństw. Mam prawie identyczną kotkę, warzywniak, sektor leśny, czarne porzeczki. Mój leśny zakątek parę lat temu też nie przypominał tego co teraz, ale sosny pioruńsko szybko rosną...
Pozdrawiam
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Nie ma czego się bać, nie są groźne:)
Ja na początku też obchodziłam sie z nimi jak z jajkiem, ale teraz przeszło mi. Kiedyś aby odgrodzić część z torfem od trawy- delikatnie wyrywałam trawę,żeby nie uszkodzić delikatnych korzeni, a teraz szpadel do ręki i tak konkretnie wbijam i w kółeczko jadę...jakoś nic się z nimi nie dzieje,kwitną co roku, a korzenie pewnie odbudowują się jakoś.
Podstawa to kwaśne podłoże,chociaż ja te pierwsze magnolie(3 szt) sadziłam je w torfie z dawnych bagien, pH było np ok.6. Ale rosły ładnie - nie widziałam żeby było coś nie tak, pędraki dopiero dały popalić...
Ja na początku też obchodziłam sie z nimi jak z jajkiem, ale teraz przeszło mi. Kiedyś aby odgrodzić część z torfem od trawy- delikatnie wyrywałam trawę,żeby nie uszkodzić delikatnych korzeni, a teraz szpadel do ręki i tak konkretnie wbijam i w kółeczko jadę...jakoś nic się z nimi nie dzieje,kwitną co roku, a korzenie pewnie odbudowują się jakoś.
Podstawa to kwaśne podłoże,chociaż ja te pierwsze magnolie(3 szt) sadziłam je w torfie z dawnych bagien, pH było np ok.6. Ale rosły ładnie - nie widziałam żeby było coś nie tak, pędraki dopiero dały popalić...
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
Dzięki Arkandor. Mam nadzieję, że moje sosenki urosną "super pioruńsko", bo za płotem mam widok na "przepiękną" szopę I to tak prawie na wprost z tarasu
Dzięki Aniu za poradę, może po wypłacie zrobię się odważniejsza do magnolii.
Dzięki Aniu za poradę, może po wypłacie zrobię się odważniejsza do magnolii.
Pozdrawiam. Zosiek.
mój ogródek
mój ogródek
Eee, szopa klasa, tradycyjna, ludowa . Ta sosenka na zdjęciu po prawej jak dobrze pójdzie, za 5 lat będzie miała ponad 3 metry.
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Zosiu wpadłam zobaczyć co u Ciebie nowego
Witaj Halinko To bardzo miło. Wkrótce postaram się wstawić nowe zdjęcia.
Pozdrawiam. Zosiek.
mój ogródek
mój ogródek
- AAleksandra
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Zosiu, a gdzie Ty się podziałaś .. Czekamy na fotki. Już tyle kolorków w ogrodach. Pochwal się swoimi
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki