część Anetko , dziękuję za odwiedziny mojego wątku. U Ciebie jak zwykle wszystko wygląda jakbyś dopiero skończyła zamiatać, odchwaszczać, taki masz porządek... kiedy Ty to robisz a ja właśnie likwiduję część trawnika , no a skoro rośliny masz już kupione, to wiesz... trzeba delikatnie wpłynąć na M
Ciągle nie widac oznak życia na ketmii, czyżby nie przeżyła zimy
trawnik tez wymagał "dosiewek"
Już się rozwiązała zagadka różnorodnych tulipanów. Teraz wychodza inne, późniejsze odmiany, a ja już się obawiałam,że miałąm tylko te jedne, wczesne (oj, znawca ze mnie )
Oto "uszy teściowej" w całej okazałości
Magnolia coraz śmielsza się robi
podobnie migdałek
Młode przyrosty na trzmielinie
oraz na miłorzębie- takie słodkie różyczki
Tawuły prezentują się uroczo w wiosennej szacie
No i jeszcze takie ujęcie rabatek przy tarasie
Czy to objawy działania przymrozków? Moje tawułki albo uległy jesmu, albo je zające podgryzły
Niepokojąco wyglądaja też te uśpione pąki klonu, podczas gdy szczyty pędów mają juz takie listki. Czy to przymrozek tak zadziałał???
I już na koniec berberysy: Admiration
oraz Tiny Gold wraz z Bagatela
Żebym to ja pamiętała ... Może "Susan"? Nie wiem za bardzo dokładnie- zgaduje po kwiatach, ale znowu ta odmiana powtarza kwitnienie w sierpniu, a moja nie bardzo chce sie drugi raz wysilić...
To może być, choć jeszcze za zimna ta trawka No i może się skończyć zdeptaniem ślimaka Dziś raniutko M. wszczął z dzięćmi akcję- zbieramy ślimaki z trawy Nieźle to wyglądało, ale uzbierali całe dziecięce siteczko do piasku z tymi pacjentami.
Hej Aneta,pooglądałem twoje fotki no i oczywiście zwróciłem uwagę na klona,moim zdaniem jest wszystko ok.,reszta pąków też się rozwinie,cierpliwości,mróz jak by zaszkodził to na pewno zaczął by od wierzchołków a tu wszystko gra,pozdrawiam
[quote="dkny"]
wiosna w najlepsze zagościła w ogrodzie
Witaj Często do Ciebie zaglądam w poszukiwaniu inspiracji dla mojego ugoru Bardzo fajnie to wszystko obmyśliłaś. Mozesz mi powiedzieć, co to za małe kulki rosną tuż przy ogrodzeniu na tym zdjęciu? Szukam właśnie fajnych kulek nieberberysowych na rabatę