Kaktusy i sukulenty - 1cz.(2006.07-04.2008)
No właśnie jeszcze czekam z tym sadzeniem. Natomiast mam obawy co do jego stanu... Najgorsze jest to pęknięcie no i nie wiem czy on nie jest za bardzo przesuszony (możliwe, że nikt go nie podlał od początku wakacji, mnie nie było od końca czerwca do początku października, więc nie wiem co się działo w wakacje), ziemię miał suchą na wiór.
Pozdrawiam,
Sylwia
Sylwia
Wielkie dzięki za radę! Tak zrobię:). Mam tylko jeden problem... Skąd wziąć węgiel drzewny w Wawie? On jeszcze powinien być chyba w proszku? Czy taki do grila to by się nadawał (choć nawet grila nie mam, ale zawsze mogę resztę komuś oddać). Natomiast myśle, że mogłabym bez problemu załatwić węgiel aktywny (z pracy - lab chemiczny) on z tego co pamiętam od razy jest w proszku (już dawno nie używałam), czy to by się może nadało?
Pozdrawiam,
Sylwia
Sylwia
ewciaks pisze: Szkapinko....jak twój Senecio będzie w pełni rozkwitu pstryknij fotecze...nacieszyć oczka trzeba
No i w końcu doczekałam sie na kwiatki starca.Długo to trwało. Trochę sie zawiodłam, spodziewałam się innych . Ale i tak sie ciesze bo to mój pierwszy sukces mnie nawet fiołek afrykański nie chce kwitnąć
trochę nie wyraźnie to zdjęcie, postaram sie zrobić lepsze jutro
Pozdrawiam
Paulina
Paulina
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chciałam zrobić zdjęcie, ale jakiś potworek wyjął mi ładowarkę z gniazdka i mam nieczynny aparat. Zrobię jak podładuję akumulatorki, ale to są maleństwa. Kaktusie dzieci W dodatku nie znam nazw, więc lepiej jak dam zdjęcia. Wiem tylko ze jeden, to echinopsis.
Boję się, ze w pokoju blisko grzejnika bedzie im za ciepło, ale czy kilka stopni zimą, to nie będzie z kolei za mało?
Boję się, ze w pokoju blisko grzejnika bedzie im za ciepło, ale czy kilka stopni zimą, to nie będzie z kolei za mało?