moje kwiaty
- APe
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: moje kwiaty
Ja w tych kulkach ukorzeniałam jukkę i szybko je przeniosłam ,bo te badylki jukki śmierdziały zgnilizną i,bałam się ,że zgniją.
- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziekuje Aniu za wskazówke,jukki będę trzymał z dala od tych kuleczek.
Fajne te kuleczki. Trzymałam w nich cięte tulipany i nawet dobrze sie trzymały tylko ześmiergły po jakimś czasie i do wyrzucenia wszystko
- daka
- 1000p
- ewelina8005
- 1000p
- Od: 24 lip 2009, o 12:50
Twoja fuksja ma pączki a ja swoją za wcześnie na dwór wystawiłam i zapomniałam o niej,no szkoda ale kupie nową już niedługo
Damian
Fajnie,że Epiphylla wypuszcza nowe pędziki..może niedługo zakwitnie...
Moja fuksja jeszcze nie wypuściła ani jednego listka,mam nadzieję,ze mi nie umarzła ,bo zimowała na zewnątrz.
Skrzydłokwiat jak się rozrośnie to będzie fajnie wyglądał w tych kulkach,tylko za jakiś czas mu trzeba będzie dać troszkę jedzonka.Wlej taką dawkę jak podlewasz rośliny,tzn rozcieńczony w wodzie.To tak raz na miesiąc...ja tak podlewam roślinki w hydroponice...
Fajnie,że Epiphylla wypuszcza nowe pędziki..może niedługo zakwitnie...
Moja fuksja jeszcze nie wypuściła ani jednego listka,mam nadzieję,ze mi nie umarzła ,bo zimowała na zewnątrz.
Skrzydłokwiat jak się rozrośnie to będzie fajnie wyglądał w tych kulkach,tylko za jakiś czas mu trzeba będzie dać troszkę jedzonka.Wlej taką dawkę jak podlewasz rośliny,tzn rozcieńczony w wodzie.To tak raz na miesiąc...ja tak podlewam roślinki w hydroponice...
- daka
- 1000p
Ja co roku zimuje fuksje w domu bo na dworze to nie mam gdzie,i może stąd tak szybko pojawiają sie pąki i bardzo szybko rosną
Dzięki za wskazówke jak nawozić skrzydłokwiata w tych kuleczkach,tak też zrobie.
Ewelino tobie też dziekuje za wizyte.Z pewnością kupisz jeszcze nie 1 fuksje.
Dzięki za wskazówke jak nawozić skrzydłokwiata w tych kuleczkach,tak też zrobie.
Ewelino tobie też dziekuje za wizyte.Z pewnością kupisz jeszcze nie 1 fuksje.
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Pięknie roślinki się budzą. Niech rosną i cieszą oczy
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- daka
- 1000p
To Kaktus wielkanocny/Rhipsalidopsis
Bukieciki pierwsza klasa
Bardzo fajne te żółte tulipany
Z grudnikiem/wielkanocnikiem możesz się pobawić z przykrywaniem go kartonem np, przez okres 5 tyg.
W wielkim skrócie...odkrywasz go od 8 rano do 17 tej a przez resztę godzin jest zakryty,nawet światło latarni może zakłócić ten proces.Przez ten czas trzeba bardzo mocno ograniczyć podlewanie.To go powinno pobudzić do kwitnienia.
Dziewczyny próbowały tak z kalanchoe i eksperyment się udał.To roślina krótkiego dnia:kalanchoe,wielkanocnik i grudnik.Wiem,że niektórzy wynosili grudniki na lato na dwór,ponoć później kwitły...
Bukieciki pierwsza klasa
Bardzo fajne te żółte tulipany
Z grudnikiem/wielkanocnikiem możesz się pobawić z przykrywaniem go kartonem np, przez okres 5 tyg.
W wielkim skrócie...odkrywasz go od 8 rano do 17 tej a przez resztę godzin jest zakryty,nawet światło latarni może zakłócić ten proces.Przez ten czas trzeba bardzo mocno ograniczyć podlewanie.To go powinno pobudzić do kwitnienia.
Dziewczyny próbowały tak z kalanchoe i eksperyment się udał.To roślina krótkiego dnia:kalanchoe,wielkanocnik i grudnik.Wiem,że niektórzy wynosili grudniki na lato na dwór,ponoć później kwitły...
- daka
- 1000p
Dzięki,z tulipanami u mnie w ogrodzie to jest różnie,co roku mają inny kolor,w tym przypadło na żółty,rok temu były same czerwone,nie wiem co jest grane.
Tak zrobie już teraz wiem że z grudnikiem,babcia mnie zapewnia że kiedyś kwitł na biało ale wiekszy okaz,tamten padł a to sadzonka
Tak zrobie już teraz wiem że z grudnikiem,babcia mnie zapewnia że kiedyś kwitł na biało ale wiekszy okaz,tamten padł a to sadzonka
Z tymi grudnikami i kaktusami wielkanocnymi to tak różnie jest.Ja mam 2 tutaj i resztę u mamy.1 trzymałem na oknie w kuchni a drugi w pokoju na podłodze i ten z okna w kuchni będzie kwitł niedługo a ten z pokoju niet.
Spróbuj z tym przykrywaniem..4-5 tygodni zabawy a opłaci się.
Niestety wprowadziłem Cię wcześniej w błąd z identyfikacją,to nie grudnik jak wcześniej napisałem tylko kaktus wielkanocny.Sorry za pomyłkę
Wklejam książkowe foty,zobacz,różnica jest w kształcie liścia i kwiatka.
Spróbuj z tym przykrywaniem..4-5 tygodni zabawy a opłaci się.
Niestety wprowadziłem Cię wcześniej w błąd z identyfikacją,to nie grudnik jak wcześniej napisałem tylko kaktus wielkanocny.Sorry za pomyłkę
Wklejam książkowe foty,zobacz,różnica jest w kształcie liścia i kwiatka.
- pati1311
- 500p
- Od: 11 cze 2009, o 01:16
Bukiecik ogrodowy śliczny a te kuleczki bardzo fajnie wyglądają
- daka
- 1000p
Tym lepiej że to wielkanocnik bo chciałem go kupić ale nigdzie nie mogłem dostać a tak podobają mi sie jego kwiaty
Widać różnice miedzy nimi,kwiaty zupełnie inne,liście też znacznie sie różnią,od dziś zaczynam to przykrywanie
A takie światło domowe mu nie zaszkodzi?
Patrycjo Dzięki za odwiedziny.
Widać różnice miedzy nimi,kwiaty zupełnie inne,liście też znacznie sie różnią,od dziś zaczynam to przykrywanie
A takie światło domowe mu nie zaszkodzi?
Patrycjo Dzięki za odwiedziny.