![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
moje kwiaty
- APe
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: moje kwiaty
Ja w tych kulkach ukorzeniałam jukkę i szybko je przeniosłam ,bo te badylki jukki śmierdziały zgnilizną i,bałam się ,że zgniją. ![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziekuje Aniu za wskazówke,jukki będę trzymał z dala od tych kuleczek. ![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
Fajne te kuleczki. Trzymałam w nich cięte tulipany i nawet dobrze sie trzymały tylko ześmiergły po jakimś czasie i do wyrzucenia wszystko ![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
- daka
- 1000p
- ewelina8005
- 1000p
- Od: 24 lip 2009, o 12:50
Twoja fuksja ma pączki a ja swoją za wcześnie na dwór wystawiłam i zapomniałam o niej,no szkoda ale kupie nową już niedługo
![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
Fajnie,że Epiphylla wypuszcza nowe pędziki..może niedługo zakwitnie...
Moja fuksja jeszcze nie wypuściła ani jednego listka,mam nadzieję,ze mi nie umarzła ,bo zimowała na zewnątrz.
Skrzydłokwiat jak się rozrośnie to będzie fajnie wyglądał w tych kulkach,tylko za jakiś czas mu trzeba będzie dać troszkę jedzonka.Wlej taką dawkę jak podlewasz rośliny,tzn rozcieńczony w wodzie.To tak raz na miesiąc...ja tak podlewam roślinki w hydroponice...
![vic :uszy](./images/smiles/uszy.gif)
- daka
- 1000p
Ja co roku zimuje fuksje w domu bo na dworze to nie mam gdzie,i może stąd tak szybko pojawiają sie pąki i bardzo szybko rosną
Dzięki za wskazówke jak nawozić skrzydłokwiata w tych kuleczkach,tak też zrobie.
Ewelino tobie też dziekuje za wizyte.Z pewnością kupisz jeszcze nie 1 fuksje.![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smiles/icon_rolleyes.gif)
Dzięki za wskazówke jak nawozić skrzydłokwiata w tych kuleczkach,tak też zrobie.
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Ewelino tobie też dziekuje za wizyte.Z pewnością kupisz jeszcze nie 1 fuksje.
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Pięknie roślinki się budzą. Niech rosną i cieszą oczy ![taniec :tan](./images/smiles/taniec.gif)
![taniec :tan](./images/smiles/taniec.gif)
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- daka
- 1000p
To Kaktus wielkanocny/Rhipsalidopsis
Bukieciki pierwsza klasa
Bardzo fajne te żółte tulipany
Z grudnikiem/wielkanocnikiem możesz się pobawić z przykrywaniem go kartonem np, przez okres 5 tyg.
W wielkim skrócie...odkrywasz go od 8 rano do 17 tej a przez resztę godzin jest zakryty,nawet światło latarni może zakłócić ten proces.Przez ten czas trzeba bardzo mocno ograniczyć podlewanie.To go powinno pobudzić do kwitnienia.
Dziewczyny próbowały tak z kalanchoe i eksperyment się udał.To roślina krótkiego dnia:kalanchoe,wielkanocnik i grudnik.Wiem,że niektórzy wynosili grudniki na lato na dwór,ponoć później kwitły...
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
Bukieciki pierwsza klasa
![brawo ;:63](./images/smiles/smile071.gif)
Bardzo fajne te żółte tulipany
Z grudnikiem/wielkanocnikiem możesz się pobawić z przykrywaniem go kartonem np, przez okres 5 tyg.
W wielkim skrócie...odkrywasz go od 8 rano do 17 tej a przez resztę godzin jest zakryty,nawet światło latarni może zakłócić ten proces.Przez ten czas trzeba bardzo mocno ograniczyć podlewanie.To go powinno pobudzić do kwitnienia.
Dziewczyny próbowały tak z kalanchoe i eksperyment się udał.To roślina krótkiego dnia:kalanchoe,wielkanocnik i grudnik.Wiem,że niektórzy wynosili grudniki na lato na dwór,ponoć później kwitły...
- daka
- 1000p
Dzięki,z tulipanami u mnie w ogrodzie to jest różnie,co roku mają inny kolor,w tym przypadło na żółty,rok temu były same czerwone,nie wiem co jest grane.
Tak zrobie już teraz wiem że z grudnikiem,babcia mnie zapewnia że kiedyś kwitł na biało ale wiekszy okaz,tamten padł a to sadzonka![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Tak zrobie już teraz wiem że z grudnikiem,babcia mnie zapewnia że kiedyś kwitł na biało ale wiekszy okaz,tamten padł a to sadzonka
Z tymi grudnikami i kaktusami wielkanocnymi to tak różnie jest.Ja mam 2 tutaj i resztę u mamy.1 trzymałem na oknie w kuchni a drugi w pokoju na podłodze i ten z okna w kuchni będzie kwitł niedługo a ten z pokoju niet.
Spróbuj z tym przykrywaniem..4-5 tygodni zabawy a opłaci się.
Niestety wprowadziłem Cię wcześniej w błąd z identyfikacją,to nie grudnik jak wcześniej napisałem tylko kaktus wielkanocny.Sorry za pomyłkę
Wklejam książkowe foty,zobacz,różnica jest w kształcie liścia i kwiatka.
![Obrazek](http://images44.fotosik.pl/289/11a1e0cdb97dc215med.jpg)
![Obrazek](http://images45.fotosik.pl/289/ac3e73550aa64142med.jpg)
Spróbuj z tym przykrywaniem..4-5 tygodni zabawy a opłaci się.
Niestety wprowadziłem Cię wcześniej w błąd z identyfikacją,to nie grudnik jak wcześniej napisałem tylko kaktus wielkanocny.Sorry za pomyłkę
Wklejam książkowe foty,zobacz,różnica jest w kształcie liścia i kwiatka.
![Obrazek](http://images44.fotosik.pl/289/11a1e0cdb97dc215med.jpg)
![Obrazek](http://images45.fotosik.pl/289/ac3e73550aa64142med.jpg)
- pati1311
- 500p
- Od: 11 cze 2009, o 01:16
Bukiecik ogrodowy śliczny
a te kuleczki bardzo fajnie wyglądają ![brawo ;:63](./images/smiles/smile071.gif)
- daka
- 1000p
Tym lepiej że to wielkanocnik bo chciałem go kupić ale nigdzie nie mogłem dostać a tak podobają mi sie jego kwiaty
Widać różnice miedzy nimi,kwiaty zupełnie inne,liście też znacznie sie różnią,od dziś zaczynam to przykrywanie
A takie światło domowe mu nie zaszkodzi?
Patrycjo Dzięki za odwiedziny.
Widać różnice miedzy nimi,kwiaty zupełnie inne,liście też znacznie sie różnią,od dziś zaczynam to przykrywanie
![;:7](./images/smiles/hello.gif)
A takie światło domowe mu nie zaszkodzi?
Patrycjo Dzięki za odwiedziny.
![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)