Pochylony świat na piasku cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pochylony świat na piasku cz.2

Post »

Grażynko, taras coraz bardziej w użyciu, choć na razie mało było takich naprawdę ciepłych dni, żeby się powylegiwać na huśtawce lub spokojnie wypić kawkę.
Ewo, dziękuję, biegam z aparatem tu i tam, to coś się zawsze trafi ;)

Wczoraj późnym popołudniem przyjechały zakupy z sadzonki.abc24. Muszę powiedzieć, że zachwycona nie jestem, ani jakością roślinek, ani zgodnością z zamówieniem :evil: Oczywiście większość jest ok, ale np. trzy kotule, które dostałam zamiast cymbalarii ;:223 są mikroskopijne, prawie w ogóle ich nie ma, a jedna roślinka po prostu jest odciętą sadzonką bez korzonków, która wypadła przy wypakowywaniu z doniczki.
No i zamiast dąbrówki variegata 3 szt. dostałam dąbrówkę Metalica Crispa. Fakt, jest sporo droższa niż Variegata, ale ja chciałam tamtą.
No i perowskie to też porażka, patyczek 3cm z mikroskopijnym pączkiem, który nie wiem czy żyje :( Reszta zakupów żeby oddać sprawiedliwość ok. Ładne zawciągi, ładne floksy szydlaste, rozchodnik, dąbrówki, kiścienie, berberys i forsycje bardzo ładne.
A to część zakupów:

Obrazek

Obrazek

Wczoraj sadzone żurawki od Igi w miejscu wymarzniętej lawendy:

Obrazek

Tiarella Mystic Mist i żurawka Southern Comfort
od Igi:

Obrazek

Obrazek

Pigwowiec i sosna himalajska:

Obrazek

Obrazek

Hosty rosną z dnia na dzień - June i Lancifolia:

Obrazek

Obrazek
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A czemu ja June nie zamówiłam , tak ładnie wychodzi ;:223
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Aniu widzę że zakupy spore poczyniłaś , szkoda tylko ,że jak zwykle sprzedawcy okazali się nie odpowiedzialni u mnie jedna po drugiej hosty wychodzą takie same , nie te jakie zamówiłam , jestem taka zła bo specjalnie zamawiałam większą ilość ,żeby już nie ruszać Twoich .

Prymulki pięknie Co przez ten rok urosły .
Genia
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Aniu, tej perowskii daj szansę jeszcze. Moja jedna dopiero teraz zaczęła wypuszczać milimetrowe odrościki. Dawno miałam ją wykopać, ale nie miałam czasu, a tu proszę ;:138
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Porządne zakupy. Ja też wczoraj dostałam przesyłkę od Igi i na razie sie hartują. Moja perowskia na razie nie daje znaków życia, ale jeszcze dam jej szansę. Ma dosyć mocno zdrewniałe łodygi więc mam nadzieje, że jeszcze jakieś życie w nich drzemie.
A co do zgodności zamówień to właśnie dlatego nie lubie kupować przez internet. Moja przesyłka z Florekspolu też nie wyglądała rewelacyjnie. Zobaczę co wyrośnie z ich cebul.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja niestety tez nie przepadam za zakupami internetowymi... co oczy widzą to... widzą :lol: a ja wzrokowiec jestem :)
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Witaj Aniu,pięknie się u Ciebie robi,ogród nabiera barw i kształtów...moje zamówienie to tez porażka,podobnie jak u Geni hosty się nie zgadzają i wiele innych,mówiłam sobie ze nie będę już kupować w ciemno a dalej się skusiłam... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu - zakupy świetne .. hostowe kły zamieniły sie już chyba w liście :)
A ja tak bardzo chciałabym zobaczyć fotki ogólne Twojego ogrodu ... Prosze :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu mąż się napracował, ale było warto. Kamienie przepięknie uzupełniają Twój ogród.
W dodatku robisz prześliczne zdjęcia, które podkreślają urodę Twojego ogrodu.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

June pięknie się prezentuje :P ;:138
Współczuję problemów z zamówieniem . :?
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu witaj Kochanie ;:196
Miło znów do Ciebie zajrzeć po sporej przerwie :lol: Aniu piękne roślinki...miło jest popatrzeć jak wkładasz tyle serca w swój przepiękny ogród ;:167

Cieplutko pozdrawiam i ucałuj synusia ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Olu, wszystko przed Tobą. Ja wciąż żałuję, że jakiejś nie zamówiłam :roll: Ale akurat na tyle starczyło ;)
Geniu, już przebolałam. Parę roślin jest ślicznych, a po prostu więcej nie będę tam zamawiała. Miałam też dobre doświadczenie w tym roku z internetem. Kupiłam powojniki na allegro i są piękne. Fakt, że nie były tanie, ale chyba warto było, bo sądzę, że wszystkie rośliny ładnie zakwitną w tym roku.
Dagmaro, dałam oczywiście szansę, ja nie jestem skora do wyrzucania. Mają malutkie pączki, takie po 2mm :roll: Na razie niech siedzą w doniczkach, jak się wzmocnią, pójdą na miejsce stałe.
Dorotko, żurawki od Igi cieszą, prawda? Zobaczymy na ile mi postanowienie wystarczy dotyczące nie kupowania w internecie ;)
Ewo, ja chyba jednak też. Jednak dotknąć, obejrzeć, powąchać to nie to samo, co zobaczyć zdjęcie i to nie tego, co masz dostać :roll:
Marylko, tak, u Geni to całkowita porażka. Dostała chyba 17 jednakowych host. Okropne oszustwo. U mnie to jednak zupełnie inny kaliber, bo tylko dwie pomyłki i dwie słabiutkie roślinki :lol:
Miriam, z tymi hostami, to niezupełnie prawda niestety :( Wciąż kły, tylko kilka ma już porządne liście. Co do zdjęć ogólnych to trochę ciężko mi idzie, bo mam straszny bałagan w ogrodzie (doniczki i wiadra walające się w różnych miejscach) i to wygląda okropnie na zdjęciach. Poza tym wszędzie sterczą kable z niebieskimi foliami - oznaczenie przyszłych punktów świetlnych :roll:
Małgosiu, dziękuję za komplementy odnośnie zdjęć. Myślę, że nieco przesadzone, ale na pewno prawdą jest, że na zdjęciach, które wklejam ogród wygląda na bardziej zadbany i dojrzalszy niż jest w rzeczywistości ;) Poważnie :)
Jolu, już mi przeszło. Nawet nie chce mi się reklamować, bo większość roślinek już się rozrasta na swoich właściwych miejscach. Szkoda mi czasu na korespondencje i odsyłanie. June jest moim faworytem, wraz z Minutemanem i Wirlwind :)
Jollu, cieszę się, że wpadłaś. Jakoś tak troszkę się wzajemnie zaniedbałyśmy :oops: Serce to faktycznie wkładam, ale z czasem ostatnio gorzej :( Synka wycałuję chętnie, tylko starsze mogą być zazdrosne ;)

A to dla Was mój dzisiejszy ogród:

Kły na hostowisku podokiennym:

Obrazek Obrazek

June:
Obrazek

Pearl Lake:
Obrazek

Kły Minutemana:
Obrazek

Skalnice Arendsa biała i różowa:
Obrazek

Klon Odessanum i świerk biały chyba Daisy's White:
Obrazek Obrazek

Klon ?? i świerk biały Sander's Blue
Obrazek Obrazek
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Tak to jest Aniu, że na zdjęciach nasze ogrody prezentują się doskonale, a w rzeczywistości .... Wiem coś o tym. ;:224
U mnie jest kilka takich miejsc, które omijam obiektywem.
Jak tam piwniczka?
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”