moje kwiaty
Re: moje kwiaty
Nie zaszkodzi .
Powinien być odkryty kilka godzin dziennie,np od 8mej rano do 17 tej wieczorem a przez resztę dnia i noc zakryty.
Poczytaj też tutaj
Powinien być odkryty kilka godzin dziennie,np od 8mej rano do 17 tej wieczorem a przez resztę dnia i noc zakryty.
Poczytaj też tutaj
- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Byłem na rynku i przytachałem ze sobą pieknego białego niecierpka i różową pelargonie,niecierpek był tylko po 2 zł a pelargonia po 5 zł,gdyby nie to że byłem z mamą i babcią to z pewnością kupiłbym wiecej
Prosiłbym też o nazwe odmianową obu okazów jakby ktoś wiedział, mam te roślinki po raz 1.
Mirek Dzięki za link,już zabieram sie za czytanie
Prosiłbym też o nazwe odmianową obu okazów jakby ktoś wiedział, mam te roślinki po raz 1.
Mirek Dzięki za link,już zabieram sie za czytanie
Śliczna pelargonia.Niecierpek szykuje się dopiero do kwitnienia.
Na odmianach pelargoni się nie znam.
Damian najlepiej kogoś zabrać ze sobą na zakupy bo wtedy ktoś nas powstrzymuje...
- daka
- 1000p
Ja jak ide sam to kupuje zwykle 1-2 okazy od razu nieraz to i wiecej,a jak z kimś to potrafie wrócić bez kwiatków.
Gorzej, jak się ma ze sobą kwiatomaniakaMiro78 pisze:najlepiej kogoś zabrać ze sobą na zakupy bo wtedy ktoś nas powstrzymuje...
Wczoraj obładowana torbami balkonowych wróciłam A z kim zgadniecie? A z synem właśnie Już mu się zielone podoba ;:59
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Też mi się marzy wielkanocnik, bo nigdzie nie widziałam. Grudnik chyba jest bardziej popularny
- daka
- 1000p
Martyno,Merry witajcie.
Widzisz Martyno nawet syna zaraziłaś kwiatami może też zapragnie mieć swoją kolekcje ,ja zaraziłem roślinkami jak dotąd tylko 11 letniego brata i nikogo wiecej mi sie nie udało
Merry jeszcze kupisz wielkanocnika jak nie w tym to w przyszłym roku,mi też sie nie udało kupić rok temu niecierpka i pelargoni a teraz udało.
Widzisz Martyno nawet syna zaraziłaś kwiatami może też zapragnie mieć swoją kolekcje ,ja zaraziłem roślinkami jak dotąd tylko 11 letniego brata i nikogo wiecej mi sie nie udało
Merry jeszcze kupisz wielkanocnika jak nie w tym to w przyszłym roku,mi też sie nie udało kupić rok temu niecierpka i pelargoni a teraz udało.
- daka
- 1000p
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Damianie ale szalejesz z zakupami
Nowości piękniutkie a jak obsypią się kwiatami to dopiero będzie widok
I maranta też pięknie się prezentuje
Nowości piękniutkie a jak obsypią się kwiatami to dopiero będzie widok
I maranta też pięknie się prezentuje
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tez chciałam taką kupić, ale stwierdziłam ze na razie dosyć kwiatuszków
Właśnie synek młody to mamusi się nie sprzeciwi ale fajnie,że zarażasz go wirusem kwiatowym.maribat pisze: Gorzej, jak się ma ze sobą kwiatomaniaka
Wczoraj obładowana torbami balkonowych wróciłam A z kim zgadniecie? A z synem właśnie Już mu się zielone podoba ;:59
Ja czasami z bratem jeźdżę na zakupy ale stoiska kwiatowe wtedy omijam wielkim łukiem bo on zawsze zmawia i chce mnie z kwiatkami zostawiać
Damian zaszalałeś dziś z zakupami
Gratuluję takiego zakupu,maranta piękna,w domciu u mamy mam taką samą.One rosną bezproblemowo,lubią troszkę wilgoci i półcień.Uwielbiają zraszanie.Zresztą marantowe to lovciam od dawna.
Niech Ci pięknie rośnie
Fajnie na noc składa liście
- ewelina8005
- 1000p
- Od: 24 lip 2009, o 12:50
Piekna maranta ,jaka duża moja też zmarniała ,ale daje jakieś oznaki życia
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szał zakupowy Damianku Cię ogarnął.
Fajne roślinki zdobyłeś.
Maranta taka jak Twoja też mi zmarniała przez zimę, do tego stopnia, że w donicy zostały suche badyle i korzenie. Tydzień temu zauważyłam ,że jakieś rureczki zaczynają przedostawać się do światła dziennego. Dosłownie marantowa reaktywacja
Fajne roślinki zdobyłeś.
Maranta taka jak Twoja też mi zmarniała przez zimę, do tego stopnia, że w donicy zostały suche badyle i korzenie. Tydzień temu zauważyłam ,że jakieś rureczki zaczynają przedostawać się do światła dziennego. Dosłownie marantowa reaktywacja
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Marantę kwieciem zdobyłeś Ja nie miałam takiego szczęścia, ale kwiatuszek prezentuje się super. U mnie stoi pomiędzy kalatejkami, może dobrze mu będzie
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- daka
- 1000p
Dziekuje wszystkim za odwiedziny.
Dziś maranta pokazała 2 pierwsze kwiatuszki
Falenopsis wypuszcza już 2 pączek,a już myślałem że po nim.
Kalanchoe mnie zaskoczyło bo wypuszcza ponownie pączki.
Posadziłem do 1 doniczki fikusa spreżystego,bilbergie i bluszcz,ciekawe co z tego wyjdzie,nie mam już miejsca na kwiaty stoją nawet na telewizorze stąd takie radykalne kroki.
I na koniec zdjecie tych kulek żelowych,kupiłem jeszcze wiecej,będę do nich wkładał kwiaty ciete,może postoją dłużej
A tu usychający liść daktylowca,jakiś czas temu pekł do połowy podwiązałem go podparłem i niestety i tak usycha
Dziś maranta pokazała 2 pierwsze kwiatuszki
Falenopsis wypuszcza już 2 pączek,a już myślałem że po nim.
Kalanchoe mnie zaskoczyło bo wypuszcza ponownie pączki.
Posadziłem do 1 doniczki fikusa spreżystego,bilbergie i bluszcz,ciekawe co z tego wyjdzie,nie mam już miejsca na kwiaty stoją nawet na telewizorze stąd takie radykalne kroki.
I na koniec zdjecie tych kulek żelowych,kupiłem jeszcze wiecej,będę do nich wkładał kwiaty ciete,może postoją dłużej
A tu usychający liść daktylowca,jakiś czas temu pekł do połowy podwiązałem go podparłem i niestety i tak usycha