Ogród -mój azyl -JolantaG część 5
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród -mój azyl -Jolanta Graj część 5
Prześliczne brunery dostałaś i reszta też cudna a ja mam dopiero ciupeńki listek na swojej brunerze :x
a niezapominajkę różową kupiłam za 1.50zł
a niezapominajkę różową kupiłam za 1.50zł
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
JOLU!
Piękne wszystkie rośliny, które pokazujesz ale Fortegilia to krzew, o którym od
dawna marzę.
Piękne wszystkie rośliny, które pokazujesz ale Fortegilia to krzew, o którym od
dawna marzę.
[quote="JolantaGraj"]
Na dobry początek coś na ząb .Warzywka z mojego ogródeczka .Proszę się częstować . :P
Ależ pyszności uwielbiam warzywka
U mnie rzodkieweczki dopiero wschodzą ale za to gotowałam już zupę ze szczawiu z ogródeczka.
Pozdrawiam.
Na dobry początek coś na ząb .Warzywka z mojego ogródeczka .Proszę się częstować . :P
Ależ pyszności uwielbiam warzywka
U mnie rzodkieweczki dopiero wschodzą ale za to gotowałam już zupę ze szczawiu z ogródeczka.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam. Zosiek.
mój ogródek
mój ogródek
Witaj Jolu, zakupy super Jak pisałem, tak też jest Z ogrodu komercyjnego warto zamawiać rośliny, są zdrowe i piękne. Sam to robię od dłużeszego czasu i nigdy się nie zawiodłem.
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Jolu-zakupy bardzo fajne poczyniłaś.....z przewagą...wariegata
ten pierwszy żywokost to myślałam że szałwia
Rzodkiewkami sie częstowałam....mniam....pycha....u mamy też mam w szklarni
ten pierwszy żywokost to myślałam że szałwia
Rzodkiewkami sie częstowałam....mniam....pycha....u mamy też mam w szklarni
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Bardzo ładne zakupy. Same rarytasiki
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Joluś wspaniałe zakupy, a fotka epimedium super, muszę i ja sobie je posadzić, bo są piękne
- Alima2
- 1000p
- Od: 16 sie 2009, o 22:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam
Jolu nabytki urocze- chyba zachoruje na wawrzynka.
Proszę napiszcie coś więcej o tym komercyjnym- gdzie trzeba szukać ???
Jolu nabytki urocze- chyba zachoruje na wawrzynka.
Proszę napiszcie coś więcej o tym komercyjnym- gdzie trzeba szukać ???
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
WITAM PIERWSZO- MAJOWO .
Byłam dzisiaj na targach rolno- ogrodniczych w Przygodzicach .
To bardzo blisko mnie ,ale strasznie się rozczarowałam .Asortyment dość spory ,ale dla początkujących ogrodników .Nie miałam co wybrać . Pytając np,jaka to odmiana hosty ,to mówili funkia . A na pytanie co to za roślinka ,odpowiadali -,,no jak to było ,wiedziałam ,ale zapomniałam ,,.Kompletna porażka .
Żeby nie wrócić z pustymi rękami ,bo to nie wypada,kupiłam co nie co .
Kiścień,,Curly Red,,,jakąś hostę ,pensemon kosmaty ,mięte ananasową Variegata,żółtą delospermę ,pszoniak Allioniego ,skalnicę gruboszowatą ,bodziszek popielaty Splendens,firletkę Haggego Molten Lava,kosaciec karłowy YO YO ,języczkę wąskogłówkową Little Rocket i kilka sadzonek wczesnych truskawek ,już z owocami .
Fotki będą jutro ,bo dzisiaj miałam gości i nie zdążyłam sfocić moich zakupów .
Mam tylko z targów .
MARIO ,brunery pięknie się rozrastają.Mój zeszłoroczny JACK FROST już wygląda całkiem nieźle . :P Twoja też się rozrośnie .
GORYCZKO ,fotergilię kupiłam w zeszłym roku ,jesienią .Teraz ma tylko 2 kwiatki ,ale w przyszłym roku ,mam nadzieję ,że będzie ich miała więcej .Spełnij swoje marzenie i sobie ją kup .Nie jest droga .
ZOSIEK ,własne warzywka mają zupełnie inny smak ,niż te ze sklepu ,czy bazarku .
MARCINIE ,dziękuje za pokusy na ogród komercyjny .Jetem bardzo zadowolona .Na pewno znów coś u nich zamówię .
GRAŻYNKO ,coś ostatnio mam ciągoty na Variegaty .
WIOLU ,dziękuję .
AGNESS ,epimedia mają bardzo drobne kwiatuszki ,ale cały w tym urok . :P Jest już wiele odmian ,ale ja ,jak na razie ,mam tylko czerwoną i żółtą .
ALINKO ,PW .Choruj ,choruj na wawrzynka .Jest uroczy ,a jak pięknie pachnie ............. :P
MIODZIO po prostu .
To bardzo blisko mnie ,ale strasznie się rozczarowałam .Asortyment dość spory ,ale dla początkujących ogrodników .Nie miałam co wybrać . Pytając np,jaka to odmiana hosty ,to mówili funkia . A na pytanie co to za roślinka ,odpowiadali -,,no jak to było ,wiedziałam ,ale zapomniałam ,,.Kompletna porażka .
Żeby nie wrócić z pustymi rękami ,bo to nie wypada,kupiłam co nie co .
Kiścień,,Curly Red,,,jakąś hostę ,pensemon kosmaty ,mięte ananasową Variegata,żółtą delospermę ,pszoniak Allioniego ,skalnicę gruboszowatą ,bodziszek popielaty Splendens,firletkę Haggego Molten Lava,kosaciec karłowy YO YO ,języczkę wąskogłówkową Little Rocket i kilka sadzonek wczesnych truskawek ,już z owocami .
Fotki będą jutro ,bo dzisiaj miałam gości i nie zdążyłam sfocić moich zakupów .
Mam tylko z targów .
MARIO ,brunery pięknie się rozrastają.Mój zeszłoroczny JACK FROST już wygląda całkiem nieźle . :P Twoja też się rozrośnie .
GORYCZKO ,fotergilię kupiłam w zeszłym roku ,jesienią .Teraz ma tylko 2 kwiatki ,ale w przyszłym roku ,mam nadzieję ,że będzie ich miała więcej .Spełnij swoje marzenie i sobie ją kup .Nie jest droga .
ZOSIEK ,własne warzywka mają zupełnie inny smak ,niż te ze sklepu ,czy bazarku .
MARCINIE ,dziękuje za pokusy na ogród komercyjny .Jetem bardzo zadowolona .Na pewno znów coś u nich zamówię .
GRAŻYNKO ,coś ostatnio mam ciągoty na Variegaty .
WIOLU ,dziękuję .
AGNESS ,epimedia mają bardzo drobne kwiatuszki ,ale cały w tym urok . :P Jest już wiele odmian ,ale ja ,jak na razie ,mam tylko czerwoną i żółtą .
ALINKO ,PW .Choruj ,choruj na wawrzynka .Jest uroczy ,a jak pięknie pachnie ............. :P
MIODZIO po prostu .
- Alima2
- 1000p
Witam Jolu
Bardzo dziękuję- buszuję.......
Ślicznie wyglądasz
Bardzo dziękuję- buszuję.......
Ślicznie wyglądasz
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu, gratuluję zakupów!!
Z bodziszków będziesz zadowolona, rozrastają się jak chwasty, a odmiany variegata mają ładne liście Polecam jeszcze geranium maculatum, ma liście w kolorze czekolady.
Fajna z Ciebie dziewczyna!!
Udanej majówki
Z bodziszków będziesz zadowolona, rozrastają się jak chwasty, a odmiany variegata mają ładne liście Polecam jeszcze geranium maculatum, ma liście w kolorze czekolady.
Fajna z Ciebie dziewczyna!!
Udanej majówki
O, to ja bym się do tych sprzedających nadawała, nazewnictwo u mnie podobne... Zawsze kupuję i sadzę rośliny na wyczucie.JolantaGraj pisze:WITAM PIERWSZO- MAJOWO .
To bardzo blisko mnie ,ale strasznie się rozczarowałam .Asortyment dość spory ,ale dla początkujących ogrodników .Nie miałam co wybrać . Pytając np,jaka to odmiana hosty ,to mówili funkia . A na pytanie co to za roślinka ,odpowiadali -,,no jak to było ,wiedziałam ,ale zapomniałam ,,.Kompletna porażka . .......
Pozdrawiam. Zosiek.
mój ogródek
mój ogródek
- Alima2
- 1000p
Zosiek- Ty możesz.... Natomiast rozumie "zniesmaczenie " Twoje Jolu. U nas jest kilka dosyć dużych ogrodów( wszystkie sklepy nazywają się ogrody ) W kilku faktycznie jest fachowa obsługa i tam zawsze stoisz w kolejce do kasy!!!! Jest też mały ogródek ze starym ( żeby nie powiedzieć walącym się ) domkiem. Do klienta wychodzi babeczka ubrana jakby wyszła z obory!! Słuchajcie- jakie ona ma cudeńka,nowości do tego dysponuje taka wiedzą praktyczna o każdej jednej sprzedawanej roślince- miło słuchać. Każdą jedną wymarzoną roślinę zamawiam u niej- kilka dni i dzwoni- cyt..." Pani ja już to mam..." Bez znaczenia czy podasz jej polską nazwę czy łacińska!! Ja kocham ten sklepik i tę Panią !!!
Konkluzja jest taka- wystawy owszem- jednak trzeba poszukać w okolicy pasjonata!!!
Konkluzja jest taka- wystawy owszem- jednak trzeba poszukać w okolicy pasjonata!!!