orchidea - galeria dalii
Mam pomocników nie robię tego sama. Ale i tak mimo wszystko kręgosłup mnie wtedy niezle boli. Mój mąż nie lubi mi pomagac a jak to robi to łamie zaraz jakkiś szpadel, więc w zalezności kto mi pomoże mam o jeden szpoadel mniej lub nie Szkoda że nigdy więcej.
Karpy są ciężkie jak diabli gdyż przechowuję z ziemią, wtedy nic nie muszę robic przez całą zimę. Ile czasu? Jedno przedpołudnie sobotnie, bo wtedy mam najwięcej czasu. W tygodniu przyprowadzanie dzieci z zerówki , obiad i trochę nauczania ich i nie ma duzo czasu na nic.
Karpy są ciężkie jak diabli gdyż przechowuję z ziemią, wtedy nic nie muszę robic przez całą zimę. Ile czasu? Jedno przedpołudnie sobotnie, bo wtedy mam najwięcej czasu. W tygodniu przyprowadzanie dzieci z zerówki , obiad i trochę nauczania ich i nie ma duzo czasu na nic.
Pozdrawiam cieplutko.
Renia
Renia
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ciekawe, czy na forum było słychać , jak szczęka mi opadła i huknęła o blat biurka ?!
Dalie piękne, ilość odmian - porażająca. Zdjęcia wyglądają , jak katalog wysyłkowy. Prosimy o nazwy prezentowanych odmian- sama upatrzyłam kilku faworytów i dobrze było by wiedzieć , jak się zwą . Szczerze zazdroszczę tej daliowej kolekcji !
Dalie piękne, ilość odmian - porażająca. Zdjęcia wyglądają , jak katalog wysyłkowy. Prosimy o nazwy prezentowanych odmian- sama upatrzyłam kilku faworytów i dobrze było by wiedzieć , jak się zwą . Szczerze zazdroszczę tej daliowej kolekcji !
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
troche dali mam w swoim ogródku - ale żeby aż tyle odmian rosło w jednym ogrodzie ???? to w tym twoim ogrodzie musi być pięknie - a ja chyba wiosną udam się na poszukiwanie nowych odmian :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- agaxkub
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
jakby było bliżej to bym pomogłaorchidea pisze:Mam pomocników nie robię tego sama. Ale i tak mimo wszystko kręgosłup mnie wtedy niezle boli. Mój mąż nie lubi mi pomagac a jak to robi to łamie zaraz jakkiś szpadel, więc w zalezności kto mi pomoże mam o jeden szpoadel mniej lub nie Szkoda że nigdy więcej.
;o) wiesz jak to przy pomaganiu? zawsze coś się przełamie, odpadnie hi hi ;o)
- anu-la
- 200p
- Od: 19 cze 2007, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Twoje dalie po prostu mnie urzekły , tyle odmian . Dobrze by było żebyś napisła, które dalie sa wysokie, a które niskie i może podzieliłabyś się z nami trochę własnymi doswiadczeniami z ich uprawy. Słyszałam, że można je wysiewać i w tym samym roku jeszcze zakwitną czy też w ten sposób pozyskujesz swoje dalie?
Mnie najbardziej urzekła 1 i taka fioletowo-biała . Szkoda że numerki trochę je zasłaniają, no ale to pewnie wersja katalogowa
Pozdrawiam serdecznie
Anu-La
posiadaczka dali w ilości odmian 3
Mnie najbardziej urzekła 1 i taka fioletowo-biała . Szkoda że numerki trochę je zasłaniają, no ale to pewnie wersja katalogowa
Pozdrawiam serdecznie
Anu-La
posiadaczka dali w ilości odmian 3