W.o...Grzybach

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bunia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 6 maja 2007, o 16:28

Post »

O matko kochana, jakie cudności!!! Cała zwiotczałam z zachwytu hehehehe :D :? Ooo, juz wiem - to są dla mnie dobre posty na jesienną chandrę :D Otworzę sobie stronkę, popatrzę, pozachwycam, rozmarzę się i smutki pójdą precz :P
Kogra kochana Ty to masz super, chyba masz blisko do lasu. Też bym tak chciała :D

KaRo na grzyby jeżdzimy przeważnie za Łask ale ostatnio było tam więcej grzybiarzy niż grzybów hihihi i wybraliśmy się w inny kierunek - za Inowłódz na Poświętne.

Wszystkim dziękuję za miłe słowa :D :oops: i za rady o przechowywaniu grzybków.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Buniu kochana, ja to mam do takich grzybków około 50 km. Ale jesienią to z moim M jeżdzimy często w różne strony no a efekty to jak widać. U mnie grzybiarzy to też jest więcej jak grzybów bo w Beskidy to jeżdzi cały Sląsk. Ale dla każdego coś się znajdzie. Matka natura jest łaskawa dla wszystkich. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Takuma
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 10 paź 2007, o 10:13

Post »

Piękne grzybki.Szkoda że powoli kończy się sezon grzybowy.Ostatnio będąc w lesie spotkałem bardzo dyżo opieniek,a to wiadomo ostatnie grzyby.Dobrze że czekając na następny sezon będziemy mogli oglądać przepiękne grzybki na tym forum. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Takuma - świetnie że się odezwałeś. :P Grzybiarzy mamy tutaj niewielu. To smutna wiadomość, że pojawiły się już opieńki, bo rzeczywiście to ostatnie grzyby. Ale ja mam nadzieję jeszcze to jutro sprawdzić. Może jeszcze trafią się inne ? Wszyscy zachwycają się zdrowotnymi właściwościami grzybków chińskich czy japońskich / np. schitake / ale czy nasze są gorsze? Z pewnością nie, tylko nikt tego jeszcze nie zbadał. Więc póki co ja idę jutro na grzyby :!: :!: :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Kontakt:

Post »

Moje ostatnie grzybobranie, niestety bardziej bieg z przeszkodami :twisted: .Mimo, że grzybów było bardzo wiele i to BOROWIKÓW, wróciłam prawie z pustym koszem. Pojechałam z moja koleżanką która w lesie boi się wszystkiego. W celu naszej ochrony zabrałam moją sucz i był to wielki błąd. Przygód było bardzo wiele, ale zbierania grzybów niekoniecznie. Moja koleżanka jak się okazało najbardziej bała się mojej Asty i odchodziła jak najdalej od nas, w pewnym momencie juz przestałam ja słyszeć ,a u nas w strefie przygranicznej nie działają telefony kom , bo juz włącza się sieć ukraińska :twisted: . Musiałam slalomem biegać z suką na smyczy oczywiście, w międzyczasie zbierać grzyby i cały czas pilnować Edytki , aby nam mnie zginęła. Po drodze jeszcze spotkałyśmy panów ze Straży Granicznej , którzy to pogratulowali mi kondycji, bo jak się okazało mieli nas "na oku " od godziny. Wróciłam wykończona :twisted: . Opieniek u nas masa, niestety nie mam z kim jechać :twisted: znaczy mam , moja koleżanka jest chętna , ale ja juz nie mam zdrowia na takie zbieranie :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

Kogra ale te prawdziwki są piękne.
W moich lasach w tym roku było ich jak na lekarstwo :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

mora1 - przecudne prawdziwki i jak było ich tyle, to szkoda że nie udało się nazbierać Ci więcej. I kto by pomyślał, że nawet do lasu trzeba wiedzieć z kim się idzie. :wink:
A może znajdzie się ktoś chętny do towarzystwa z tego rejonu ? Ej !!, Kochani, taka znajomość jest milionów warta :roll: :P Więc jak - jest ktoś chętny ? :wink: :lol:

Mariolko - wiem , że prawdziwki nie wszędzie rosną. Ale w tym roku to natura ich nie poskąpiła. Pojawiły się nawet tam gdzie trudno było je spotkać. Może i w twoje rejony w kńcu zawitają ? :lol: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Kontakt:

Post »

I kto by pomyślał, że nawet do lasu trzeba wiedzieć z kim się idzie.
Szczególnie do lasu :D . Rodzina nie podziela mojej pasji, mój M szczególnie. Nikt nie lubi ze mną chodzić na grzyby :( podobno bardzo szybko chodzę prawie biegam, jak znajdę jakiś okaz to strasznie się cieszę i prawie zawsze mam najwięcej grzybów. Koleżanki boją się zaskrońców i żmij, o kleszczach nie mówiąc. Zastaje mi tylko Edtyka :twisted: . Może zamieszczę jakiś anons tylko co mój M na to? Dziś grzybiarki, szczególnie przy trasach międzynarodowych kojarzą się jakoś nienajlepiej :twisted: . Borowików była masa, ludzie wynosili w koszach, kurtkach i kto w czym miał. Nie mogłam przeboleć takiej straty.
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

mora1 pisze: Szczególnie do lasu :D . Rodzina nie podziela mojej pasji, mój M szczególnie. Nikt nie lubi ze mną chodzić na grzyby :( podobno bardzo szybko chodzę prawie biegam, jak znajdę jakiś okaz to strasznie się cieszę i prawie zawsze mam najwięcej grzybów. Koleżanki boją się zaskrońców i żmij, o kleszczach nie mówiąc. Zastaje mi tylko Edtyka :twisted: . Może zamieszczę jakiś anons tylko co mój M na to? Dziś grzybiarki, szczególnie przy trasach międzynarodowych kojarzą się jakoś nienajlepiej :twisted: . Borowików była masa, ludzie wynosili w koszach, kurtkach i kto w czym miał. Nie mogłam przeboleć takiej straty.

;:100 Witaj Mora

Uwielbiam tak ganiać po lesie i zbierać grzyby, w ubiegłym roku chodziłam 3 razy dziennie...ostatnie wyjście - już sama...wszyscy mieli dość :lol:
Szkoda, że mieszkasz tak daaaaaleko :wink:
Pozdrawiam, Halina
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Fotki z dzisiejszej wycieczki na grzyby.Masowo pokazały się opieńki-co niestety zapowiada zbliżający się koniec sezonu grzybowego :D :D :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

dalszy ciąg z grzybowej wycieczki...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek