Zieloni przyjaciele Kati cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zieloni przyjaciele Kati cz.2

Post »

Kasiu, wspaniałe masz Hojki. Gratuluję. Mojej Calicynie też odpadły dwa liście ale na samej górze drabinki. Poszperam na jej temat w necie, może coś znajdę? :wit
Jak chcesz, to wpadnij na mój wątek. :D :wit
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję za komplementy :oops: . Kochane jesteście. ;:196
Anetko, ale przecież samej mućki nie będę wysyłac. Coś dobrać musisz. Koniecznie ;:108
Krysiu, poszperaj, jak możesz, bo w hojowym temacie jesteś bardziej oblatana niż ja. Jak coś znajdziesz, to będę wdzięczna za \wskazówki.
Ja swoją na początku trzymałam przy drzwiach balkonowych zachodniego okna, ale gdzieś wyczytałam, że dzięki meszkowi na liściach znosi i woli lepsze oświetlenie.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
e_w_u
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę, że zahojowałaś na amen ;) Pierwsze kaktuskowe kwitnienie oczywiście mnie powaliło na kolana. Kwiatek cuudowny. Gasterie też posiadałam, nie wiedziałam co to, a ona tylko młode puszczała, aż w końcu ją przelałam... Pewnie za ciemno miała.. Mi ostatnio też sporo kaktusków przybyło..lepiej nie powiem jak, ale ratowałam przed niechybną śmiercią...na razie stoją sobie na okienku i czekają na koniec długiego weekendu żebym im doniczkę kupiła :)
Moje kwiatki :)
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
ewelina8005
1000p
1000p
Od: 24 lip 2009, o 12:50

Post »

Kasiu ale masz kwiatuchy ;:111 ;:111 Pięknie Ci rosną ;:65 ja mam tylko zwykłą carnosę ,muszę poszukać takiej biało zielonej ,zeby bidulce smutno nie było :;230
Awatar użytkownika
nusia
1000p
1000p
Od: 3 mar 2007, o 18:43

Post »

Kati cudną masz kolekcję hoi,ach gdybym miała na nie miejsce...co by to było :lol:
Jednak najbardziej kocham hipki ;:167 :tan
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08

Post »

;:111 ;:111 ;:111
Hojki cudne.Z tą pierwszą nie pomogę bo się nie znam na hojkach. :?
Awatar użytkownika
Kasia.N
1000p
1000p
Od: 10 cze 2009, o 14:23

Post »

Kasiu śliczną buźkę pokazał kaktus. Ten kolorek jest rewelacyjny :) Kwiat gasterii faktycznie jest niezwykle podobny do aloesowego. Haworsji kwitnącej jeszcze nie widziałam (i pewnie u siebie się nie doczekam, bo moim to nawet za specjalnie rosnąć się nie chce ;) )

Ale najbardziej chyba zaskoczyłaś mnie kolekcją hoi. Nie wiedziałam, że tyle ich posiadasz i to takie śliczne odmiany :)
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Awatar użytkownika
APe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 23:17

Post »

KASIEŃKO -pięknie Ci się kolekcja rozrasta ;:138 Żeby jeszcze parapety tak chciały........ :D
Pozdrawiam, Anna
-------------------------------------
Moje kwiatki:)
Awatar użytkownika
elaipawel4
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 16:19

Post »

Kasiu kwitnacy kaktusik piekny jest u mnie haworsja ma pędzik kwiatowy ale jeszcze bardzo malutki także niema czemu fotki pstryknąc :wit
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu zahojowałam już bardzo dawno. Miłość do hoy była moją pierwszą miłością. Potem dopiero doszły sukulenty. Jednak te drugie mimo wszystko lepiej się u mnie czują, dlatego w doborze hoy jestem ostrożna. Nie chcę ich zamęczać. Kupuję przeważnie Carnosy i te, które nie sprawiają problemów w utrzymaniu. Cieszę się, że podobają Ci się kwiatule. Ach i powodzenia z kaktusenkami ;:108 :uszy
ewelina8005 pisze:....muszę poszukać takiej biało zielonej ,zeby bidulce smutno nie było
Ewelinko, dzięki za miłe słowka. Ja też szukam Hoyki carnosy variegiatki już od dawna. Ania Cz. chyba się nade mną ulituje i mi dorzuci do zakupów kawałek :heja Miałam śliczny okaz ale go zabiłam zimą. :cry:
Nusiu, dziękuję. Ja też nie mam miejsca, ale jakimś dziwnym trafem jeszcze gdzie niegdzie udaje mi się jakies roślinki upchnąć, zwłaszcza teraz kiedy część roślin poleciała na balkon. Na jesień będę się martwić co dalej :D Hibki lubię u kogoś oglądać. Mam jednego, ale nie chce mnie słuchać. Kwitł mi ostatnio dwa lata temu. :uszy
Mirku, dziękuję ;:196
Kasiu, cieszę się ,że spodobały Ci się kwiatuszki moich pupili i hoyeczki. To moje miłości ;:167
Asiu oj, żeby tak chciały te parapety choć po kilka cm się powiększyć to byłoby super. Niestety to marzenia sciętej głowy ;:108
Elu, gratuluję :tan Jak podrośnie, to koniecznie go pokaż.
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
e_w_u
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 15:28

Post »

też miałam szczepeczke dwukolorową, nawet ukorzenioną, która zaczynała rosnąć. stała sobie na szafie na która kot czasem chadza i po trzykrotnym zniesieniu w kocich zębach na dół zaczęła schnąć. Oczywiście liczyłam za każdym razem ze jak odwrócę przesunę itd to kot da jej spokój ale chyba jakiś magnes miała... teraz mam juz tylko dwie i na tym chyba poprzestanę bo miejsca brak a one się strasznie rozrastają i chcą tylko na parapecie rosnąć...
Moje kwiatki :)
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
kubusiowa mama
500p
500p
Od: 1 kwie 2010, o 01:27

Post »

kati-1976 pisze:Witaj Adamie. Jest mi bardzo miło, że zaglądasz. Nie ważne jak często. ;:108
Ta crassulka ma dokładnie takie kolorki listków jak widać na zdjęciu. Od fioletu przez bordowy, zielony do kremowego.
Na początku nie mogłam od niej wzroku oderwać i się nadziwić jak na takich malutkich listkach może zmieścić się niemalże cała paleta barw. :D
Kasiu
Nie spodziewałam się, że się aż tak ucieszysz.
Jak się rozrośnie tak jak u mnie.... a u mnie zajmuje powierzchnie doniczki o średnicy ponad 30 centymetrów i będzie miała długie "pędy", to sama zobaczysz jak super wygląda. :-)
Awatar użytkownika
kubusiowa mama
500p
500p
Od: 1 kwie 2010, o 01:27

Post »

kati-1976 pisze:Aniu, to możemy sobie podać ręce :lol: Tą Crassulkę jak u Ani wypatrzyłam to oszalałam. Obudził się we mnie instynkt zdobywcy. Na szczęście Ania nie dała się długo prosić :lol:

No i zakwitła w tym roku nieco wcześniej niż w zeszłym :tan :tan :tan
Obrazek
Ale cudny kwiat !!!!!!!!!!
Nie sądziłam, że kaktusy mogą mieć tak piękne kwiaty.
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Kasiu ale masz ogromna kolekcję hojek :shock: Nowa crassulka świetna - nawet nie wiedziałam, że taka istnieje. Kaktus ma cudny kwiatuszek - strasznie mi się podoba!
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, zrobiłaś mi naprawdę wspaniały prezent tą Crasslką. Widzisz ilr mi do szczęścia potrzeba ;:196 Cieszę się że kaktuskowy kwiatuszek Ci się spodobał. Za jakiś czas będą inne. na razie mają malusie pączki.
Moniś, dziękuję ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”