Zieloni przyjaciele Kati cz.2
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zieloni przyjaciele Kati cz.2
Kasiu, wspaniałe masz Hojki. Gratuluję. Mojej Calicynie też odpadły dwa liście ale na samej górze drabinki. Poszperam na jej temat w necie, może coś znajdę?
Jak chcesz, to wpadnij na mój wątek.
Jak chcesz, to wpadnij na mój wątek.
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję za komplementy . Kochane jesteście.
Anetko, ale przecież samej mućki nie będę wysyłac. Coś dobrać musisz. Koniecznie
Krysiu, poszperaj, jak możesz, bo w hojowym temacie jesteś bardziej oblatana niż ja. Jak coś znajdziesz, to będę wdzięczna za \wskazówki.
Ja swoją na początku trzymałam przy drzwiach balkonowych zachodniego okna, ale gdzieś wyczytałam, że dzięki meszkowi na liściach znosi i woli lepsze oświetlenie.
Anetko, ale przecież samej mućki nie będę wysyłac. Coś dobrać musisz. Koniecznie
Krysiu, poszperaj, jak możesz, bo w hojowym temacie jesteś bardziej oblatana niż ja. Jak coś znajdziesz, to będę wdzięczna za \wskazówki.
Ja swoją na początku trzymałam przy drzwiach balkonowych zachodniego okna, ale gdzieś wyczytałam, że dzięki meszkowi na liściach znosi i woli lepsze oświetlenie.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Widzę, że zahojowałaś na amen ;) Pierwsze kaktuskowe kwitnienie oczywiście mnie powaliło na kolana. Kwiatek cuudowny. Gasterie też posiadałam, nie wiedziałam co to, a ona tylko młode puszczała, aż w końcu ją przelałam... Pewnie za ciemno miała.. Mi ostatnio też sporo kaktusków przybyło..lepiej nie powiem jak, ale ratowałam przed niechybną śmiercią...na razie stoją sobie na okienku i czekają na koniec długiego weekendu żebym im doniczkę kupiła
Moje kwiatki
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- ewelina8005
- 1000p
- Od: 24 lip 2009, o 12:50
Kasiu ale masz kwiatuchy Pięknie Ci rosną ja mam tylko zwykłą carnosę ,muszę poszukać takiej biało zielonej ,zeby bidulce smutno nie było
- nusia
- 1000p
- Od: 3 mar 2007, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kati cudną masz kolekcję hoi,ach gdybym miała na nie miejsce...co by to było
Jednak najbardziej kocham hipki
Jednak najbardziej kocham hipki
Hojki cudne.Z tą pierwszą nie pomogę bo się nie znam na hojkach.
- Kasia.N
- 1000p
- Od: 10 cze 2009, o 14:23
Kasiu śliczną buźkę pokazał kaktus. Ten kolorek jest rewelacyjny Kwiat gasterii faktycznie jest niezwykle podobny do aloesowego. Haworsji kwitnącej jeszcze nie widziałam (i pewnie u siebie się nie doczekam, bo moim to nawet za specjalnie rosnąć się nie chce ;) )
Ale najbardziej chyba zaskoczyłaś mnie kolekcją hoi. Nie wiedziałam, że tyle ich posiadasz i to takie śliczne odmiany
Ale najbardziej chyba zaskoczyłaś mnie kolekcją hoi. Nie wiedziałam, że tyle ich posiadasz i to takie śliczne odmiany
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Moje domowe
- APe
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
KASIEŃKO -pięknie Ci się kolekcja rozrasta Żeby jeszcze parapety tak chciały........
- elaipawel4
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 16:19
Kasiu kwitnacy kaktusik piekny jest u mnie haworsja ma pędzik kwiatowy ale jeszcze bardzo malutki także niema czemu fotki pstryknąc
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
- kati-1976
Ewuniu zahojowałam już bardzo dawno. Miłość do hoy była moją pierwszą miłością. Potem dopiero doszły sukulenty. Jednak te drugie mimo wszystko lepiej się u mnie czują, dlatego w doborze hoy jestem ostrożna. Nie chcę ich zamęczać. Kupuję przeważnie Carnosy i te, które nie sprawiają problemów w utrzymaniu. Cieszę się, że podobają Ci się kwiatule. Ach i powodzenia z kaktusenkami
Nusiu, dziękuję. Ja też nie mam miejsca, ale jakimś dziwnym trafem jeszcze gdzie niegdzie udaje mi się jakies roślinki upchnąć, zwłaszcza teraz kiedy część roślin poleciała na balkon. Na jesień będę się martwić co dalej Hibki lubię u kogoś oglądać. Mam jednego, ale nie chce mnie słuchać. Kwitł mi ostatnio dwa lata temu.
Mirku, dziękuję
Kasiu, cieszę się ,że spodobały Ci się kwiatuszki moich pupili i hoyeczki. To moje miłości
Asiu oj, żeby tak chciały te parapety choć po kilka cm się powiększyć to byłoby super. Niestety to marzenia sciętej głowy
Elu, gratuluję Jak podrośnie, to koniecznie go pokaż.
Ewelinko, dzięki za miłe słowka. Ja też szukam Hoyki carnosy variegiatki już od dawna. Ania Cz. chyba się nade mną ulituje i mi dorzuci do zakupów kawałek Miałam śliczny okaz ale go zabiłam zimą.ewelina8005 pisze:....muszę poszukać takiej biało zielonej ,zeby bidulce smutno nie było
Nusiu, dziękuję. Ja też nie mam miejsca, ale jakimś dziwnym trafem jeszcze gdzie niegdzie udaje mi się jakies roślinki upchnąć, zwłaszcza teraz kiedy część roślin poleciała na balkon. Na jesień będę się martwić co dalej Hibki lubię u kogoś oglądać. Mam jednego, ale nie chce mnie słuchać. Kwitł mi ostatnio dwa lata temu.
Mirku, dziękuję
Kasiu, cieszę się ,że spodobały Ci się kwiatuszki moich pupili i hoyeczki. To moje miłości
Asiu oj, żeby tak chciały te parapety choć po kilka cm się powiększyć to byłoby super. Niestety to marzenia sciętej głowy
Elu, gratuluję Jak podrośnie, to koniecznie go pokaż.
też miałam szczepeczke dwukolorową, nawet ukorzenioną, która zaczynała rosnąć. stała sobie na szafie na która kot czasem chadza i po trzykrotnym zniesieniu w kocich zębach na dół zaczęła schnąć. Oczywiście liczyłam za każdym razem ze jak odwrócę przesunę itd to kot da jej spokój ale chyba jakiś magnes miała... teraz mam juz tylko dwie i na tym chyba poprzestanę bo miejsca brak a one się strasznie rozrastają i chcą tylko na parapecie rosnąć...
Moje kwiatki
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- kubusiowa mama
- 500p
- Od: 1 kwie 2010, o 01:27
Kasiukati-1976 pisze:Witaj Adamie. Jest mi bardzo miło, że zaglądasz. Nie ważne jak często.
Ta crassulka ma dokładnie takie kolorki listków jak widać na zdjęciu. Od fioletu przez bordowy, zielony do kremowego.
Na początku nie mogłam od niej wzroku oderwać i się nadziwić jak na takich malutkich listkach może zmieścić się niemalże cała paleta barw.
Nie spodziewałam się, że się aż tak ucieszysz.
Jak się rozrośnie tak jak u mnie.... a u mnie zajmuje powierzchnie doniczki o średnicy ponad 30 centymetrów i będzie miała długie "pędy", to sama zobaczysz jak super wygląda.
- kubusiowa mama
- 500p
- Od: 1 kwie 2010, o 01:27
Ale cudny kwiat !!!!!!!!!!
Nie sądziłam, że kaktusy mogą mieć tak piękne kwiaty.
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Kasiu ale masz ogromna kolekcję hojek Nowa crassulka świetna - nawet nie wiedziałam, że taka istnieje. Kaktus ma cudny kwiatuszek - strasznie mi się podoba!
- kati-1976
Aniu, zrobiłaś mi naprawdę wspaniały prezent tą Crasslką. Widzisz ilr mi do szczęścia potrzeba Cieszę się że kaktuskowy kwiatuszek Ci się spodobał. Za jakiś czas będą inne. na razie mają malusie pączki.
Moniś, dziękuję
Moniś, dziękuję