Ali uśmiechnięty ogród cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Re: Ali uśmiechnięty ogród cz. 3

Post »

O ile gości... widzę, że mleczyk ma wiele na sumieniu :lol:

Monia, ja muszę właśnie dosiać sasanek bo mi poginęły... chyba za wilgotno u mnie i ziemia kwaśna bo wszędzie mi na rabatach skrzyp rośnie i momentalnie jak jest wilgotno pojawia się taki zielonkawy nalot na ziemi...
A lilii nie będę bardzo rozsadzać tylko przesadzę je w inne miejsce i lepiej przygotuję ziemie, bo one lubią zasadową. A w miejscu gdzie rosną chciałam zebrać do kupy ziółka...

Grześ mi tez one bardzo nie przeszkadzają (ale mojej mamie tak, bo jak kwitną to wzrok skupia się na nich a nie na rabatkach :;230 ), bo faktycznie tak jak Agata mówi... nawet ładnie wyglądają... tylko ja mam taki środek trawnika (do trawnika to mu daleko) gdzie trawa znikła a tylko one się namnożyły i taki kwadrat ze 4m na 4m jest mleczowy i bardzo mnie denerwuje... a jeszcze gorsze, że strasznie się rozsiewają właśnie na rabatki...

Asiulo, żeby dało je się wyrywać... mi to zawsze się ułamują i potem mam milion drobnych których już w ogóle nie da się wyrwać :evil:

Jola, troszkę się obawiałam tego foliaka, bo wszyscy tak psioczyli na te z PCV... ale ten trochę własnoręcznie podrasowaliśmy a i sama konstrukcja była przemyślana i nie na zasadzie łączenia milionów rurek, co właśnie powoduje, że wszystko lata... także myślę, że się sprawdzi ;) gorzej z pogodą bo zimnica i nic nie rośnie :(
A lilie bardzo lubię, choć aż tak bardzo obficie u mnie nie kwitną... ale to właśnie chyba ze względu na zbyt kwaśną ziemię...

Marylko, faktycznie sporo pracy było, i zmiany są ogromne, aż sama się dziwię, że tak szybko udało mi się w tym wszystkim uporać i efekt nie jest najgorszy :) A powiedź sam oprysk zadziałał? ja to się boje, że jak mlecz zacznie usychać to będzie fatalnie wyglądało, a na prawdę tego mlecza mam sporo... czy go potem jakoś wygrabić? czy sam uschnie i pokruszy się i rozłoży?

A jeszcze muszę się pochwalić, że odwiedził mnie wczoraj nasz forumkowy kolega Jacek :) niestety nie miałam zbyt wiele roślinek do zaoferowania, bo Jacek ma już chyba wszystko :wink: ale było bardzo miło, i cieszę się, że odwiedził mój ogród :)
Nie musiałam już się ogrodu wstydzić, bo nie wiem czy się już chwaliłam, ale ściana sąsiada odnowiona... na żółtawy kolor... pięknie komponuje się z zielenią i nie sądziłam, że to kiedyś nastąpi... wreszcie zaczyna mi się u mnie podobać :)

Tulipany pod wierzbą też pięknie rozkwitły... a między nimi wychodzą już wszystkie hosty :) mam nadzieje, że w tym roku podrosną :) trochę zawiodłam się tulipanami... bo miałam zamysł aby zrobić kompozycję białych, różowych i purpurowych tulipanów usłanych biało-różową niezapominajką... ale co...białe tulipany okazały się żółte i wszystko popsuły... a myślałam, że choć w cebulach nie kłamią :> ale w sumie i tak ładni wyglądają ;)

Mam nadzieje, że uda mi się niedługo jakieś fotki pokazać, ale i pogoda na fotki kiepska i czasu mało :(
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu, Ty nie masz się czego wstydzić, bo piękny Twój ogród a nowa rabata wygląda imponująco i ma duży potencjał :!: Kompozycje tulipanów są super! No i porządeczek wzorcowy. Wspaniałe zaangażowanie całej rodziny ;:63
A szkółka Araba (ciągle zapominam jakiej on narodowości) warta odwiedzenia i polecenia.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Alu :roll: ale się napracowałaś. Nie dziwię się już, że omijałaś forum. Praca, szkoła i tyle zmian w ogrodzie. Naprawdę dużo pracy.

I bardzo dobrze, że zaczęłaś inaczej patrzeć na ogród. Bardzo się cieszę. Każdy może mieć jakieś ale do swojego ogrodu, ale to tylko my stwarzamy sobie te ale. Co kogo obchodzi jaki jest nasz ogród. My mamy czuć się w nim dobrze. W dodatku nie znam brzydkich ogrodów. Każdy jest inny. Chyba, że nikt o niego nie dba, jest zarośnięty chwastami.
Wspaniale się spisałaś. ;:138
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Aluś w końcu Cię znalazłam ;:224 .
Fajniutko i kolorowo u Ciebie ;:108
U mnie też sasanki te starsze trochę poginęły,były okazałe kępy zostały maleństwa,
ale zbieram siewki po ogrodzie,bo troszkę się rozsiały,
tylko kolor będzie niewiadomy do zakwitnięcia,najwyżej zrobi się mix :roll: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie..znów mam trochę zaległości... pokaże Wam troszkę zdjęć z początku maja... bo codziennie coś nowego rozkwita i trudno nadążyć :)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Alu przepięknie wygląda Twój ogród. Bardzo podobają mi się tulipany z niezapominajkami u stóp i pod drzewem. Szkoda, że już niedługo ich koniec. Musze w tym roku więcej ich kupić.
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

jak kolorowo
wszystko pięknie kwitnie :)
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Cudne te olbrzymie drzewa ;:138 A co to tam masz w tej donicy?/?koło ,,chyba ,drabiny?
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow Alu jak pięknie :lol: pamiętam Twój skalniak, wiesz ten gdzie brzozowe są pieńki :lol: jejku jak ślicznie, wszystko obrosło...naprawdę cudnie :lol: zresztą jak w całym Twoim ogrodzie.....
Bardzo fajnie wygląda płotek z wykliny :lol:

Miłego dnia Alu ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

snowflake pisze:Obrazek
Obwódka z niezapominajek świetna. Ale czarownica wspinająca się na kamień bije wszystko na głowę :;230
Agata
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu, uroczo wygląda twój majowy ogród :!: :P
Uwielbiam kwitnące drzewa owocowe, a trawnik usiany białymi płatkami też wygląda uroczo :lol:
U mnie drzewka owocowe już przekwitły, ale -niestety- owoców chyba będzie mało, bo pogoda ciągle zimna i deszczowa :(
Pozdrawiam cieplutko ;:3
Awatar użytkownika
Kazmierz
200p
200p
Od: 14 mar 2010, o 10:37

Post »

Alu zauważyłem na jednym zdjęciu że ubyło kawałek rabatki na trawnik, :lol: a tak ogólnie to bardzo mi się podoba ;:180 ;:180 ;:180

pozdrawiam Kazik.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”