Zieloni przyjaciele Kati cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zieloni przyjaciele Kati cz.2

Post »

Wiolu, dziękuję ;:196
Krysiu, dziękuję za pamięć i za odpowiedź. Obyś miała rację. Chociaż ten listek, co zżółł a dziś odpadł był młodym listkiem a te stare są po prostu jakieś takie wiotkie i mają mocno zarysowane nerwy. Zamierzam jej jeszcze zmienić podłoże i przestawić w mniej słoneczne miejsce. Może to pomoże :roll: Jak coś zacznie się dziać bardziej niepokojącego to będę ją ciachać i ukorzeniać.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
kubusiowa mama
500p
500p
Od: 1 kwie 2010, o 01:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu
Wczoraj w Biedronce widziałam taką szklarenkę, jak Twoja.
Strasznie mnie kusiło żeby ją kupić.... ale jak sobie wyobraziłam minę mojego męża gdyby ją zobaczył..... hahahhahah , to zrezygnowałam. :;230
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja staram się nie myśleć o minach Aniu przed zakupem. Jak już kupię to myślę o konsekwencjach swego czynu :wink: :lol:
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Kasiu a mnie mój M sam kupił :) bo mu pokazałam te cudo tu na forum u Was :) w sumie zauważyłam zę starczy że mam minę smutną a mój M stara się zawsze coś tam zaradzić :)
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

trzynastka pisze:starczy że mam minę smutną a mój M stara się zawsze coś tam zaradzić :)
To tylko pozazdrościć- mój M już się na to nie łapie ;:72
wszystko moje jest tu:
zapraszam
e_w_u
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 15:28

Post »

trzynastka pisze:Kasiu a mnie mój M sam kupił :) bo mu pokazałam te cudo tu na forum u Was :) w sumie zauważyłam zę starczy że mam minę smutną a mój M stara się zawsze coś tam zaradzić :)
Trzynastko Faktycznie tylko pozazdrościć. Ty go lepiej pilnuj, bo taki facet to prawdziwy skarb ;:108 (tylko mu tych wpisów nie pokazuj ;) )

Kasiu Znaczy się, że moich jednak za rzadko nie podlewam. Zwątpiłam przez nawóz którym mam niby co 2 tygodnie naważać. Na forum też gdzieś doczytałam ze ktoś co tydzień-dwa podlewa, no i zaczęłam się zastanawiać.
Moje kwiatki :)
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
kubusiowa mama
500p
500p

Post »

kati-1976 pisze:Ja staram się nie myśleć o minach Aniu przed zakupem. Jak już kupię to myślę o konsekwencjach swego czynu :wink: :lol:
hahahah
Normalnie pękłam teraz ze śmiechu,
najpierw wyobraziłam sobie ciebie i twoją minę , jak myślisz o tych konsekwencjach, a potem siebie w takiej samej sytuacji. :;230
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kubusiowa mama pisze:...najpierw wyobraziłam sobie ciebie i twoją minę , jak myślisz o tych konsekwencjach, a potem siebie w takiej samej sytuacji.
:;230 :;230 :;230 A teraz pomyślmy o minach maszych Małży ;:224
Ewuniu lepiej niech sobie podeschną niż mają zgnić. Jak jest piękna słoneczna pogoda to możesz częściej podlewać, ale tylko wtedy, gdy przeschnie zupełnie podłoże.
Celinko zazdroszczę. Masz skarb w domu. Mój chętnie poszedłby na bazar z moimi doniczkowcami i rozdał, bo sprzedawać by mu się na pewno nie chciało. ;:14
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

kati-1976 pisze: Celinko zazdroszczę. Masz skarb w domu. Mój chętnie poszedłby na bazar z moimi doniczkowcami i rozdał, bo sprzedawać by mu się na pewno nie chciało. ;:14
:;230 :;230
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Kasiu, czytałam o twoich kłopotach z Calyciną. To hoja z zimnolubnych, więc możliwe, że jest jej za ciepło. Przestaw ją tam gdzie masz najchłodniej. Powinno pomóc. :D
Możesz ją przesadzić do ziemi storczykowej, zmieszanej z ziemią uniwersalną i sporą ilością perlitu. Po dwóch tygodniach po przesadzeniu, możesz zacząć nawozić. Calycina to żarłoczna bestyjka. Najpierw połową dawki. Najlepszy nawóz będzie do storczyków.
Do kwitnienia wymaga spadku temperatury uprawy w okresie zimowym, przy dużej ilości światła.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
kubusiowa mama
500p
500p

Post »

kati-1976 pisze:
kubusiowa mama pisze:...najpierw wyobraziłam sobie ciebie i twoją minę , jak myślisz o tych konsekwencjach, a potem siebie w takiej samej sytuacji.
:;230 :;230 :;230 A teraz pomyślmy o minach maszych Małży ;:224

Wyobraziłam sobie, a wyobraźnię mam sporą. :;230
Nieciekawy obraz mi z tego wyszedł. :;230 :tan
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, ;:180 ;:180 ;:180 . Teraz już rozumiem dlaczego nie zakwitła a miała tyle kwiatostanów. po prostu zamiast w chłód to ja ją na sporawe słońce wystawiłam na południowo zachodnie okno, bo głupia wyczytałam gdzieś, że lubi sporo światła a meszek chroni ją przed poparzeniem. ;:223 ;:223 ;:223 Tylko gdzie ja ją mam postawić aby miała chłodno i jasno. Ciemnica za ciemna :roll: Nic muszę pomyśleć.
Aniu ja też mam bardzo bujną wyobraźnię jak na osobę z duszą artysty przystało :D Obrazki z takich wizji są różne ale przeważnie podobnie jak u Ciebie niezbyt optymistyczne. :roll: :;230
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23

Post »

kati-1976 pisze: Mój chętnie poszedłby na bazar z moimi doniczkowcami i rozdał, bo sprzedawać by mu się na pewno nie chciało. ;:14
ale się uśmiałam :;230 :;230 :;230 ale mój tak samo by zrobił a kwietniki jako gratisy by dorzucił :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”