Mój ogród przy lesie.
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród przy lesie.
Tajeczko przepięknie kwitną Ci lewizje, moje 2 padły zimą, jedna z nich jeszcze jako tako, może powypuszcza boczne odrosty- zobaczymy, będzie kwitła tylko jedna, ale na kwiatuszki jeszcze muszę poczekać.
Szachownica przepiękna- bardzo lubię te kwiatuszki i staram się zebrać kilka odmian, jesienią kupiłam cebule 4 odmian, jak zakwitły okazało się, że są tylko 2 odmiany
Szachownica przepiękna- bardzo lubię te kwiatuszki i staram się zebrać kilka odmian, jesienią kupiłam cebule 4 odmian, jak zakwitły okazało się, że są tylko 2 odmiany
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agniesiu- lewizje kupiłam kwitnące we Florexpolu, były różne kolory, ale muszę wybadać jak przetrwają u mnie zimę.Posadziłam na żwirku, żeby woda nie zatrzymywała się przy korzeniach.
Zdjecia robiłam w deszczu i te kwiaty taki klapnięte.Szachownice takie różne, to jakoś u mnie rosną, ale te najpiękniejsze, cesarskie korony jeszcze nigdy mi nie zakwitły.Ostatni raz spróbuję jesienią.Podobno są bardzo żarłoczne, spróbuję sprostać ich wymaganiom.
Zdjecia robiłam w deszczu i te kwiaty taki klapnięte.Szachownice takie różne, to jakoś u mnie rosną, ale te najpiękniejsze, cesarskie korony jeszcze nigdy mi nie zakwitły.Ostatni raz spróbuję jesienią.Podobno są bardzo żarłoczne, spróbuję sprostać ich wymaganiom.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tajeczko ja właśnie najbardziej lubię te wszystkie mniejsze szachownice, korony , mimo, że są naprawdę piękne i dostojne- jakoś najmniej
Lewizje na pewno pięknie Ci przezimują, tylko trzeba im zrobić daszek chroniący przed wilgocią, ja tego nie zrobiłam i stąd straty. Na przyszły rok się poprawię, bo chcę sobie jeszcze ich dokupić, tylko muszę poczekać aż moje zakwitną, żeby nie zdublować kolorków, bo chciałabym mieć różne, one wszystkie takie piękne
Lewizje na pewno pięknie Ci przezimują, tylko trzeba im zrobić daszek chroniący przed wilgocią, ja tego nie zrobiłam i stąd straty. Na przyszły rok się poprawię, bo chcę sobie jeszcze ich dokupić, tylko muszę poczekać aż moje zakwitną, żeby nie zdublować kolorków, bo chciałabym mieć różne, one wszystkie takie piękne
- Tajka
Agnieszko- dziękuję za dobre rady. Muszę pamiętac z tymi lewizjami, żeby je przykryć, to jak przezimują, dokupię także inne kolory. Z tych drobniejszych szachownic mam tą bladokwiatową , kostkowaną i Michajłowskiego, która wiecznie się przewraca.
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Witaj TAJKO, z samego rana ,przed planowanym koszeniem( czy się uda?), wybrałem się na wiosenny spacer do Twojego ogrodu, piękną wiosnę pokazujesz, kwiaty wspaniałe, a fortegilla pięknie rośnie i kwitnie.Zauważyłem że i u Ciebie kwitnie już wczesny powojnik, masz wspaniały ,duży ogród.
- Tajka
Tadeuszu- witaj, jesteś jak zwykle szarmancki .Ja z samego rana zachwycałam się dzisiejszą pogodą ale coś zaczyna się chmurzyć, bądźmy dobrej myśli, że uda Ci się skosić trawę.
Ja ciągle toczę walkę z mleczem, tylko że to syzyfowa praca z powodu deszczu.Pozdrawiam.
Ja ciągle toczę walkę z mleczem, tylko że to syzyfowa praca z powodu deszczu.Pozdrawiam.
- Tajka
Floks szydlasty
Kuklik pomarańczowy
Smagliczka Skalna
Żagwin Ogrodowy
Floks szydlasty
Niezapominajki
Niezapominajki
Zdjęcia robiłam w deszczu,dlatego roślinki takie klapnięte.
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj ...
Spore masz już te floksy szydlaste i ten żagwin ogrodowy ...
super wyglądają nawet po deszczu
pozdrawiam ...
Spore masz już te floksy szydlaste i ten żagwin ogrodowy ...
super wyglądają nawet po deszczu
pozdrawiam ...
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
- Tajka
Muszu- witaj w moim ogrodzie.
Dziękuję Ci bardzo.
Dziękuję Ci bardzo.
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Tajka w Twoim leśnym ogrodzie kwiaty wcześniej rozpoczynają kwitnienie, nasze floksy szydlaste dopiero pokazały pąki. Piękny okres kwitnienia roślin skalniakowych.
Pozdrawiam Zenek
- Tajka
Zenku- witaj.U mnie praktycznie wokół są lasy, teren osłonięty, może to jest powodem, że kwiaty mi dość wcześnie zakwitają .Tulipany i narcyzy już praktycznie przekwitły.Trochę im w tym
pomogły deszcze.Pogoda taka fatalna, że nawet nie chciało nam się jechać na działkę.
pomogły deszcze.Pogoda taka fatalna, że nawet nie chciało nam się jechać na działkę.
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ale gęsto masz posadzone tyle rodzajów kwiatków ....
niezapominajka, tulipany, żagwiny itp ...
dają fajniutki efekt...
pozdrawiam ...
niezapominajka, tulipany, żagwiny itp ...
dają fajniutki efekt...
pozdrawiam ...
A oto mój azyl (link poniżej)
- Tajka
Muszu- byliny skalniakowe mają to do siebie, że szybko się rozrastają, a niektóre są wręcz expansywne, np rogownice Biebersteina i niektóre macierzanki lądują co roku na kompoście, gdyż zarosły by cały skalniak.