Ogród kocicy cz.2
- kocica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród kocicy cz.2
Tajko, akebia to roślina ogrodowa, która czasami przemarza, ale jak widać jakoś nie przemarzła nam nawet w tym roku. Mam ją już trzy lata i zawsze zimuje bez okrycia i bardzo ładnie zakwita.
Ewo witaj, można bez problemu dosadzać rośliny jak się ma włókninę, trzeba ją tylko naciąć i już. Nie panujemy nad tymi chwastami dzięki sąsiadowi, który zaniedbuje łakę i obrzeża pola. Musimy sami pryskać jego chwasty wzdłuż naszego ogrodzenia. Dlatego bardzo chcę zrobić w ogrodzie trochę porządku.
Małgosiu, mam nawet dwie Watanabe i potwierdzam, że kwitnie non stop jak już zacznie. To nie jest wymysł sprzedawców:-). Szkoda, że trochę przemarzły te wysokie gałęzie u tej większej kaliny.
Ewo witaj, można bez problemu dosadzać rośliny jak się ma włókninę, trzeba ją tylko naciąć i już. Nie panujemy nad tymi chwastami dzięki sąsiadowi, który zaniedbuje łakę i obrzeża pola. Musimy sami pryskać jego chwasty wzdłuż naszego ogrodzenia. Dlatego bardzo chcę zrobić w ogrodzie trochę porządku.
Małgosiu, mam nawet dwie Watanabe i potwierdzam, że kwitnie non stop jak już zacznie. To nie jest wymysł sprzedawców:-). Szkoda, że trochę przemarzły te wysokie gałęzie u tej większej kaliny.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Czyli kupuję
Jutro koleżanka jedzie do szkółki, która je ma. Szukam jeszcze kaliny burkwooda, ale szczepionej.

Jutro koleżanka jedzie do szkółki, która je ma. Szukam jeszcze kaliny burkwooda, ale szczepionej.
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Ewo ! U Ciebie takie bogactwo roślin...! Piękne to zdjęcie z mgłą w oddali...
Ja też lubię barwinka i kukliki. Języczka dorodna, moja co roku jest zżerana przez ślimaki. Czy orliki mogą rosnąć w cieniu ? Czy kalina Watanabe potrzebuje szczególnie wilgotnej ziemi ? Chciałabym ją mieć , ale boję się, że w mojej suchej ziemi sobie nie poradzi...
Ja też lubię barwinka i kukliki. Języczka dorodna, moja co roku jest zżerana przez ślimaki. Czy orliki mogą rosnąć w cieniu ? Czy kalina Watanabe potrzebuje szczególnie wilgotnej ziemi ? Chciałabym ją mieć , ale boję się, że w mojej suchej ziemi sobie nie poradzi...
- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj Kocico floksik w paski cudo on jest niski
czy nie dochodzą do ciebie wiadomości bo mi nie odpisujesz co chodzi o tę różę pisałam ci co ty na to napisz mi plis 

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewuś dzięki włókninie zaoszczędzisz sobie ogrom pracy, teraz przy jej rozkładani będzie jej mnóstwo, ale później to zaowocuje
Przepięknie kwitną Ci iryski, śliczne kolory. i miniaturowy orlik cudo, też na takiego poluję

Przepięknie kwitną Ci iryski, śliczne kolory. i miniaturowy orlik cudo, też na takiego poluję

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hmmm, szczepiona od 100-ki w górę... a nie szczepiona - 13 zeta, a pachną tak samo... i tę nie szczepioną można zapleść i też zrobi się drzewkoMargo2 pisze: Szukam jeszcze kaliny burkwooda, ale szczepionej.

Ewciu - ja też jestem taka dobra sąsiadka - wycinam kosiarką cały pas chwastowiska od str sąsiadki - tylko co ja zrobię jak ona w końcu płot postawi... bo na to, żeby w końcu zajęła się porządkami u siebie - szans nie widzę...

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuś poszukuję krzewów z bordowymi liśćmi, czy ta jabłoń royalty ma przez cały sezon ciemne listki i czy mozna ja prowadzić w formie dużego krzewu? Jabłoń Ola również piękna
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- kocica
- Kontakt:
Witam wszystkich miłych gości.
Margo kupuj:-), sama radość prawda? Mam sporo kalin - w tej chwili naliczyłam 16, ale pewnie coś ominęłam.
To może tak wyliczę sobie
Kalina Watanabe
Kalina Burkwooda chyba szczepiona
Kalina Eskimo - szczepiona
Kalina Roseum
Kalina hordovina Aureum
Kalina hordovina
Kalina hordovina Variegatum
Kalina Pragense
Kalina bodnanteńska Down
Kalina Charles Lamont
Kalina X juddi
Kalina japońska St. Keverne
Kalina japońska Cascade
Kalina koralowa Park Harvest
Kalina koralowa Nanum
Kalina koralowa - najzwyklejsza na świecie
Tamaryszku, u nas nie ma ślimaków i nie mam takiego problemu jak wiekszość ogrodników. Co do orlików to ja mam je w półcieniu i w miejscach gdzie słońce jest krótko i kwitną sobie ładnie. Kaliny lubią żyzne i wilgotne gleby, ale zawsze można im wykopać duży dołek i wymienić ziemię.
Pestko, odpisałam:-). Floksik jest niziutki i naprawde pieknie sie prezentuje szczególnie z pewnej odległości. Zaskakująco szybko się rozrósł.
Agness, właśnie wiem, że w końcu dzięki włókninie będzie mniej pracy. Tylko jakież to sa ciekawe koszty tej włókniny. Wszystko teraz jest dość drogie, a u mnie kilometry trzeba tego kupić.
Ewo witaj, cóż nam innego pozostaje? Ano trzeba to wycinać albo pryskać skoro sąsiad leniwy. Nasi ogrodzenia nie postawią bo całe zrobiliśmy my, zresztą nie sądzę aby łąkę chcieli odgradzać.
Soczewko, jabłoń Royalty cały sezon ma takie liście. Z ciemnych mam jeszcze Profusion i śliwę Pissardii. Jest trochę tych drzewek o takich liściach. Ja myślę, że można ją przycinać bez problemu, tylko nie wiem kiedy i jak za bardzo bo my jej nie tniemy. Fajna jest sliwa Hessei, ma niesamowite liście a do tego wolno rośnie.
Margo kupuj:-), sama radość prawda? Mam sporo kalin - w tej chwili naliczyłam 16, ale pewnie coś ominęłam.
To może tak wyliczę sobie
Kalina Watanabe
Kalina Burkwooda chyba szczepiona
Kalina Eskimo - szczepiona
Kalina Roseum
Kalina hordovina Aureum
Kalina hordovina
Kalina hordovina Variegatum
Kalina Pragense
Kalina bodnanteńska Down
Kalina Charles Lamont
Kalina X juddi
Kalina japońska St. Keverne
Kalina japońska Cascade
Kalina koralowa Park Harvest
Kalina koralowa Nanum
Kalina koralowa - najzwyklejsza na świecie
Tamaryszku, u nas nie ma ślimaków i nie mam takiego problemu jak wiekszość ogrodników. Co do orlików to ja mam je w półcieniu i w miejscach gdzie słońce jest krótko i kwitną sobie ładnie. Kaliny lubią żyzne i wilgotne gleby, ale zawsze można im wykopać duży dołek i wymienić ziemię.
Pestko, odpisałam:-). Floksik jest niziutki i naprawde pieknie sie prezentuje szczególnie z pewnej odległości. Zaskakująco szybko się rozrósł.
Agness, właśnie wiem, że w końcu dzięki włókninie będzie mniej pracy. Tylko jakież to sa ciekawe koszty tej włókniny. Wszystko teraz jest dość drogie, a u mnie kilometry trzeba tego kupić.
Ewo witaj, cóż nam innego pozostaje? Ano trzeba to wycinać albo pryskać skoro sąsiad leniwy. Nasi ogrodzenia nie postawią bo całe zrobiliśmy my, zresztą nie sądzę aby łąkę chcieli odgradzać.
Soczewko, jabłoń Royalty cały sezon ma takie liście. Z ciemnych mam jeszcze Profusion i śliwę Pissardii. Jest trochę tych drzewek o takich liściach. Ja myślę, że można ją przycinać bez problemu, tylko nie wiem kiedy i jak za bardzo bo my jej nie tniemy. Fajna jest sliwa Hessei, ma niesamowite liście a do tego wolno rośnie.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Ewo , Ty masz ogród botaniczny?
Nawet nie wiedziałam , że jest tyle odmian kaliny
Jaki duży jest Twój ogród , bo malutki to on nie jest na pewno
Ja mam mały a i tak tracę się w nim , szczególnie czasowo
Podziwiam Cię i Twój ogród

Nawet nie wiedziałam , że jest tyle odmian kaliny

Jaki duży jest Twój ogród , bo malutki to on nie jest na pewno

Ja mam mały a i tak tracę się w nim , szczególnie czasowo

Podziwiam Cię i Twój ogród

- kocica
- Kontakt:
Dorotko, jest dużo więcej tych kalin. A ogród mam przeciętnej wielkości 3 tys metrów kwadratowych i nie ogarniamy go jeszcze bo duzo pracujemy. Ale powolutku dojde z tym do ładu. Jeszcze kilka lat............. 

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Ewuniu ależ ty masz odmian kaliny 

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Nadrobiłam niemałe zaległości w Twoich kolekcjach
Psica ma czego pilnować, oj ma
Twoje zdjęcie przypomniało mi zostawione na jednej z poprzednich działek zestawienie szafirków z kuklikiem. Uwielbiałam to sąsiedztwo - jak mogłam zapomnieć... Rodgresja ale nie wiem jaka - rozrosła mi się i wyłazi co trochę w promieniu metra co najmniej. Czy ona tak ma? Będzie trudno ją okiełznać? A jak się ma żywopłot grabowy?

- kocica
- Kontakt:
Majko, ano trochę tych kalin mam, a dziś znowu wypatrzyłam dwie odmiany w szkółce, ale chwilowo sobie daruję bo mam mnóstwo roślin do posadzenia.
Izo, ta psina to nasz pierwszy znaleziony na ulicy siak kilka lat temu. Zaprowadza porządek w całym stadzie naszych zwierzaków. Ten kuklik z szafirkiem też mi się bardzo podoba, taki duży kontrast kolorów bardzo przyciąga wzrok. Zestawiłam to tak raczej nieświadomie. Coś mi tam świtało, że tu będzie niebieskie, a tu pomarańczowe, ale nie spodziewałam się, że tak fajnie będzie to wyglądało. Rodgersje to duże docelowo rośliny i zajmują przynajmniej metr terenu. Ja mam trzy różne odmiany i bardzo mi sie podobają te rośliny. Pięknie i bardzo długo kwitną.
Kwitnie młode drzewko osnieży, posadziłam je rok temu i gałęzie sa obsypane dzwoneczkami od góry do dołu

Krzewuszka praecox - wczesna już rozwija pąki

]
Izo, ta psina to nasz pierwszy znaleziony na ulicy siak kilka lat temu. Zaprowadza porządek w całym stadzie naszych zwierzaków. Ten kuklik z szafirkiem też mi się bardzo podoba, taki duży kontrast kolorów bardzo przyciąga wzrok. Zestawiłam to tak raczej nieświadomie. Coś mi tam świtało, że tu będzie niebieskie, a tu pomarańczowe, ale nie spodziewałam się, że tak fajnie będzie to wyglądało. Rodgersje to duże docelowo rośliny i zajmują przynajmniej metr terenu. Ja mam trzy różne odmiany i bardzo mi sie podobają te rośliny. Pięknie i bardzo długo kwitną.
Kwitnie młode drzewko osnieży, posadziłam je rok temu i gałęzie sa obsypane dzwoneczkami od góry do dołu

Krzewuszka praecox - wczesna już rozwija pąki

]
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Ewo , śliczna ta Twoja krzewuszka, i już niedługo zakwitnie! Moja chyba też , bo ma ładne pączusie
Wczoraj oglądałam w sklepie Piersis , ale nic nie wiem o nim , powiedz czy warto go kupić i czy da radę na tej mojej Sacharze?
Ewo , czy floksik już całkiem rozkwitł?
Przypomniałaś sobie może jego nazwę?
Proszę o zdjęcia , cudowny jest

Ewo , czy floksik już całkiem rozkwitł?
Przypomniałaś sobie może jego nazwę?
Proszę o zdjęcia , cudowny jest

- kocica
- Kontakt: