Witajcie kobitki
cały dzień u mnie pięknie i gorąco...słońce...plaża....morze......ech,marzenia
tylko wpadłam zobaczyć czy żyjedzie i spadam na huśtawkę....po pracy całodniowej w ogrodzie....trawke skosiłam i całą resztę dopieliłam....i takie tam posadziłam.....jak będzie lać-wstawię fotki
Grażynko pokaż wcześniej, nie czekaj na deszcz. Idę zrobić fotkę żurawce od Ciebie, jest śliczna. Zaczyna kwitnąć na jasny róż, z prawdziwym dałaś mi rośliny wszystkie co do jednej rosną i mają się świetnie. Jeszcze chciałam zapytać o dwie niskie roślinki z karbowanymi listkami, może to jakaś odmiana prymulek bo nie wiem co to jest, jutro postaram się wkleić foto
Koleusy też przetrwały zimę, nie wiem czy już posadzić do gruntu, czy jeszcze poczekać
U mnie też tak było rano.
Zrobiłam oprysk różycom, bo choróbska przy tej pogodzie zaczynają szaleć a tu za trzy godziny burza.
No i diabli wzięli moją robotę.
Słyszę że na południu...na Śląsku.....deszcz i burze....a u mnie dalej ładnie....tyle że ciemno ale naprawdę pięknie dziś było
Byłam na małych zakupach....serduszka okazał,różowa,floks kanadyjski-taki kolor blado-niebieski,macierzanka cytrynowa....jeszcze...bo ślicznie pachnie 2 niebieskie lobelie i 1 białą,pelargonie 2 chyba,2 werbeny-i tu ładny kolor jednej...no i mamie ostróżkę i bazylię...tyle
trawka przed i po koszeniu dzisiaj
Bzy zaczynają swój spektakl...ten w pełnym rozkwicie....
a te dopiero zaczynają....
A to mój zeszłoroczny nabytek
Widoczek pod wieczór.....
nowość.....u mnie
A to ten dziś kupiony floks
eeeeee....mam dość...to wlkejanie zabiera za dużo czasu....
znacie może jakiś program gdzie można wkleić kilka zdj naraz ?????
Aniu-nie wiem co to...może jak dasz zdj....ale ja słaba w rozpoznawaniu-wklej...zobaczę
Floksiki szybko się rozrastają i ładnie pachną.
U nas też był ładny dzionek, choć przed południem rokowania były niepewne
Nad tym "sensacyjnym" bzem też się zastanawiałam, ale na razie kupiła Meyera,
Twoje są chyba bardziej rozkwitłe
Bożykwiat - mój chyba ciemniejszy, albo zdjęcie przekłamuje kolor,
przy pieleniu złamałam jeden pęd kwiatowy
Ja wstawiam dużo zdjęć naraz, ale opłaciłam abonament w Fotosiku.
Gabi-u ciebie napisałam Basiu,Radco Medyczny...hihihih...naprawdę???....Jadziu,Eluniu...dziękuję za wizytę....u mnie było do teraz ślicznie...ciepełko i słoneczko....ale się skończyło.... właśnie "nadejszła..." chmura....i leje i grzmi.....to pewnie od zachodu przyszła....Jadzia...za mocno dmuchasz
i ogladam ...to "nadejszła".... w TV teraz leci 2 część
Witaj Grażynko naoglądałem się Twoich pięknych kwiatuszków, widzę że pelargonie, werbeny trzymasz już na zewnątrz. Zauważyłem oleander lub oleandry, rozmnażasz je może?, moje za późno jesienią przyniosłem do domu, przemarzły. Jak tam koreanka o której mówiłaś zimą, ma ładne przyrosty czy nie daj Boże spaliłaś ją w centralnym?