Mój piękny ogród- anulka cz.1 2007 r.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeżeli liście mają taki sam wygląd jak koperek to prawdopodobnie jest to Cladanthus arabicus.Charakterystyczny dla tej rośliny jest zapach koszyczków kwiatowych o szerokości około 5 cm. Liście potarte w dłoni też wydają charakterystyczny zapach.Wysiewa się z nasion sianych wprost do gruntu w połowie wiosny. Jeżeli miały nasionka i same się rozsiały to wiosną powinno coś wzejść.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Amlosku-aniu to nie jest kosmos.On wyglada inaczej i nie kwitnie na żółto.
Izo u mnie juz się robi pusto chociaz w zeszłym roku miałam kwiaty jeszcze w styczniu
Raczku-Aniu masz rację to jest złocien jednoroczny.Bardzo mi się spodobał i moze kupię gdzies nasionka na wiosnę.Bardzo Ci dziękuję
Grazynko on u mnie nadal kwitnie i chyba się nie wysieje
Izo u mnie juz się robi pusto chociaz w zeszłym roku miałam kwiaty jeszcze w styczniu
Raczku-Aniu masz rację to jest złocien jednoroczny.Bardzo mi się spodobał i moze kupię gdzies nasionka na wiosnę.Bardzo Ci dziękuję
Grazynko on u mnie nadal kwitnie i chyba się nie wysieje
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Te liście koperkowe też na początku mi nie pasowały,ale kwiatki były takie same jak u mojego złocienia.Amlos pisze:No jasne ! Na fotce Ani-Raczka widać wyraźniej liście.. dla mnie wcale nie są koperkowate . I to mnie zmyliło
Anulko tego złocienia[margerytkę] najlepiej kupić na rynku w postaci małej sadzonki.Bardzo szybko się rozrasta i kwitnie całe lato.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Mnie też zmyliło, chociaż istnieje taka roślina z liśćmi jak koper o tych samych kwiatach. Ale tego złocienia mam od kilku lat, tyle że zawsze kupuję sadzonki po 3 zł. Warto go mieć bo jak zacznie kwitnąć to kwitnie do mrozów.I nie lubią go ślimaki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Witaj Aniu,
U Ciebie tak pięknie, kolorowo.
Zachorowałam na złocienia, ale wolałabym jesienne kolorowe byliny.
Doradź co kupić?
U Ciebie tak pięknie, kolorowo.
Zachorowałam na złocienia, ale wolałabym jesienne kolorowe byliny.
Doradź co kupić?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Mariolu ten złocien ma kwiatki jakies 3 cm szerokie
Aniu,Grazynko u mnie nie spotkałam małych sadzonek tego złocienia.Owszem bywają gotowe donice z sadzonkami ,ale o kolorze białym i bardzo drogie.
Guciu- jesienią nie ma duzego wyboru jeśli chodzi o kwiaty.Własciwie teraz kwitną tylko marcinki ,złocienie i pozostałosci letnich kwiatów takich ,jak begonie drobnokwiatowe,lobelie,niecierpki i aksamitki.Myslę ,ze ładnie będą u Ciebie wyglądały właśnie chryzantemy i marcinki.Ładnie się rozrastają ,nie ma z nimi kłopotu i nie potrzebują duzo wody.
Pozdrawiam
Aniu,Grazynko u mnie nie spotkałam małych sadzonek tego złocienia.Owszem bywają gotowe donice z sadzonkami ,ale o kolorze białym i bardzo drogie.
Guciu- jesienią nie ma duzego wyboru jeśli chodzi o kwiaty.Własciwie teraz kwitną tylko marcinki ,złocienie i pozostałosci letnich kwiatów takich ,jak begonie drobnokwiatowe,lobelie,niecierpki i aksamitki.Myslę ,ze ładnie będą u Ciebie wyglądały właśnie chryzantemy i marcinki.Ładnie się rozrastają ,nie ma z nimi kłopotu i nie potrzebują duzo wody.
Pozdrawiam
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Aneczko, poproszę o kilka wskazówek.
Miejsca po prawej stronie' zagonu" jest już niewiele, więc zainwestuję tylko w nie.
Może nie powyrywają.
Miejsca po prawej stronie' zagonu" jest już niewiele, więc zainwestuję tylko w nie.
Może nie powyrywają.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki