Mam zamiar oderwać się od firmy której pracuje i sam coś zrobić, może super doświadczenia nie mam ale coś tam jest

Z tym że kierował bym się bardziej ku klientom indywidualnych, pracował bym raczej sam a czasem ktoś mógł by pomóc.
Prace ogrodnicze, tereny nie duże, czasem karczowanie, wyrównywanie, koszenie.
Do rzeczy planuję zakupić sprzęt:
Kose - stihl fs 450
Kosiarkę - briggsandstratton z napędem ( proszę o radę )
Glebogryzarkę - PUBERT 55 HC 2790 zł ( proszę o radę )
Odkurzacz / dmuchawa - sthil - i tu nie mam pojęcia bo w firmie której pracuje nie ma tak owych ( proszę o radę )
Piła - stihl ms 200
Nożyce do żywopłotu sthil ( proszę o radę ) nie wiem czy coś może być lepsze od tej marki bo tylko z takimi miałem do czynienia
Maszyna do odśnieżania - i tu nie mam pojęcia bo w firmie której pracuje nie ma tak owych ( proszę o radę )
A może lepiej kupić mikrociągnik a do niego dołączane zestawy? Ma wątpliwości, ciężar, dokładność koszenia, gabaryty..
Czy taka inwestycja w ciągniczek była by lepsza ? W sumie większa moc, ale nie wiem..
Podsumowując
Nie mam jaką wybrać glebogryzarkę ( choć z tym sobie już prawie poradziłem - forum )
Nożyce - czy tylko stihl ?
Kosiarkę z koszem, wytrzymałą. Rotacyjna ? niby lepiej bo wytrzymała ale czy lepsza od standardowej ?
Maszyna do odśnieżania - nie mam pojęcia, musi sobie radzić być bardziej wydajna niż łopata i silny zapał a zarazem oszczędna ;)
Odkurzacz / dmuchawa - coś wytrzymałego i mocnego ;)
Pozdrawiam