Prześliczny masz ogród, Stokrotko! Niezwykle bogata kolekcja roślin! Wszystko aż tonie w kwiatach!
Ale doniczek to się nanosisz! Ja noszę tylko kilka i mnie to wkurza... No i pewnie zajmują Ci cały garaż , bo widzę, że masz mnóstwo roślin egzotycznych. Ale ten trud się opłaca, bo efekt jest wspaniały! Na pewno do Ciebie będę wracać!
Jestem na tym forum niedługo,ale widziałam już wiele pięknych ogrodów.Ale teraz to już mi "szcena opada"..........Tyle pięknych kwiatów w jednym miejscu!Stokrotka-brzmi tak skromnie,a kwiaty takie bogate w formę i kolory...Większość widzę pierwszy raz w życiu.Podziwiam i deklaruję,że będę tu częstym gościem.
Dzięki za odwiedziny
Iwa ...tak przechowuję go w plusowej tem.
Fleur...owszem oj dużo mam doniczek do wnoszenia...
Karolino ...Hejlotrop traktuję jako roślinę jednoroczną ...wiosną sieje od nowa..
Moniko ...lisi ogonek to inaczej Pokrzywowiec
A teraz pokażę co mi jeszcze kwitnie...
a to na koniec lata /co rok /ścinam parę ...aby nacieszyć się ich widokiem...
Patrzę i uwierzyć nie mogę . Te wszystkie fotki są aktualne, Stokrotko ? Nie do wiary !
Masz jakieś specjalne względy, czy co ?
Kwiaty śliczne jak latem, podziwiam Kicia super.
Stokrotko mogłabym tak godzinami spacerować po Twoim bajecznym ogrodzie.
Piękne widoczki, rośliny jak malowane i mistrzowskie zdjęcia.
Już wiem, jak będę spędzać zimowe wieczory.
Pozdrawiam.
Jak to dobrze, że się jeszcze pokazałaś i to jak! Jakie cudeńka można jeszcze u Ciebie oglądać, tyle cudów kwitnących.Tylko nie mam pewności, czy aby na pewno jesteś w Polsce czy nie na jakichś Karaibach.Urocze fotki.
Witaj Stokrotko
Jestem zauroczona Twoim ogrodem. Taki niezwykły...bogactwo przepięknych roślin.......tak pięknych, że żyć się chce.
Twoja fachowa wiedza na ich temat....Brawo
Dopiero zaczynam poznawać większość roślinek, już planuję nowe nasadzenia. Będziesz dla mnie wzorem ... to od Ciebie "odpatrzę" nazwy tych, które najbardziej mnie urzekły...a które uda mi się zdobyć.
Karo nie ma powodu do zazdrości bo
po 1...kwiatek kwitnie jedną dobę
po 2...pachnie zbyt intensywnie /nie w moim typie/ lubię delikatne zapachy
po 3... póżno kwitnie / co to za pora ..nie mogła latem lub wczesną wiosną
i co jeszcze zazdrościsz ???
Dla mnie ta męczennica może pachnieć jak chce, kwitnąć kiedy chce, wygląda zjawiskowo.Musiałaś dobrze ją karmić, a ona Cię polubiła i teraz pięknie się odwdzięcza.Rewelacja.