Ja też zwróciłam na to uwagęewasz29 pisze:Zachwyciła mnie ,,obróbka'' doniczki skrętniczkowej

Ja też zwróciłam na to uwagęewasz29 pisze:Zachwyciła mnie ,,obróbka'' doniczki skrętniczkowej
Tak, Edytko. Tylko ja mam inny niż ten kupowany np w obi. Ten z marketu jest taki siwy a ten kupowany do hydro - brązowy. Ale pewnie też się nadaje, tylko musi być małyEdyta 74 pisze:
Kasiu,a granulat to keramzyt czy coś zupełnie innego?Przepraszam Cię, ale jestem zielona w tym temacie.
Po zimowej przerwie wznowiliśmy remont u bratanka. Powoli bierzemy się również za ogród. Jednak najbardziej uciążliwe jest załatwianie formalności papierkowych. Trzeba zebrać stos dokumentów, chodzić od Annasza do Kajfasza i czekać, czekać, czekać.miluck pisze:Władku gdzie Ty się podziewasz?
Zawsze się zastanawiałem dlaczego skrętnik tak się nazywa, gdyż dotychczas nic poskręcanego u niego nie widziałem. Teraz już wiem,miluck pisze: Nowy skrętniczek od Moniki:
cyt "Streptocarpus (skrętnik) to wieloletnia roślina pokojowa z rodzaju ostrojowatych, pochodząca z tropikalnych dżungli Afryki Południowej. Kuzynka doskonale znanego i popularnego fiołka afrykańskiego. Jej polska nazwa pochodzi od spiralnie skręconych torebek nasiennych.Grzdyl pisze: Zawsze się zastanawiałem dlaczego skrętnik tak się nazywa, gdyż dotychczas nic poskręcanego u niego nie widziałem.