Maliny jakie odmiany polecacie ?
Wronku nie ma co robić takich oczek ha ha, ale jeśli przeliczasz 6,50 na chleb, masło i dwa litry mleka to nie Jesteś w stanie fundować przesyłek bo ktoś chce aby mu coś wysłać. Ja nie chcę za wysłanie sadzonek pieniędzy, z chęcią się podzielę, ale jeśli ktoś chciałby skorzystać to nie stać mojego budżetu na opłacanie przesyłek. To tylko moja szara, wiejska rzeczywistość
pozdrawiam serdecznie
Renata
pozdrawiam serdecznie
Renata
mam 2 stare krzaki malin [pamiątka po mojej Mamie] chciaabym zeby pozostały już 4 rok je przycinam prawie do ziemi na jesień, a one prawie mi nie odbijają gałązka góra 2. Malin może mają garść i to byle jakie.Mają może kilkanaście lat może czas je wykopać
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Pozdrawiam Grazyna
-
- 10p - Początkujący
- Od: 11 lip 2006, o 12:35
Malina laszka czy ktoś już ją ma? Jak rośnie, jak plonuje
Witam wszystkich!
Malina laszka czy ktoś już ją ma? Jak rośnie, jak plonuje? Jest to nowa odmiana.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada w swoim ogrodzie malinę laszkę? Jestem ciekaw jak rośni i jak plonuje, będę sadził ją na jesień.
Oto co napisał o niej zmoderowano/jagusia111 :
Odmiana bardzo wczesna, silnie rosnąca, sztywno pędowa. Owoce bardzo duże i duże - długością przekraczają nawet 4 cm, jasne, stożkowe, wydłużone, smaczne. Masa owoców osiąga nawet 12 g. Plenność bardzo wysoka - do 20 t/ha.
Uczulonych na ukryte reklamy informuję ze nie jestem pracownikiem zmoderowano/jagusia111 i nie jest to reklama tak jak zarzucono mi to w temacie o gruntowym wymieniku ciepła, powołuję się na tą szkółkę ponieważ posiada licencję na rozmnażanie i obrót tą odmianą.
morzedzungli
Malina laszka czy ktoś już ją ma? Jak rośnie, jak plonuje? Jest to nowa odmiana.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada w swoim ogrodzie malinę laszkę? Jestem ciekaw jak rośni i jak plonuje, będę sadził ją na jesień.
Oto co napisał o niej zmoderowano/jagusia111 :
Odmiana bardzo wczesna, silnie rosnąca, sztywno pędowa. Owoce bardzo duże i duże - długością przekraczają nawet 4 cm, jasne, stożkowe, wydłużone, smaczne. Masa owoców osiąga nawet 12 g. Plenność bardzo wysoka - do 20 t/ha.
Uczulonych na ukryte reklamy informuję ze nie jestem pracownikiem zmoderowano/jagusia111 i nie jest to reklama tak jak zarzucono mi to w temacie o gruntowym wymieniku ciepła, powołuję się na tą szkółkę ponieważ posiada licencję na rozmnażanie i obrót tą odmianą.
morzedzungli
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 2 wrz 2007, o 20:46
- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję, o Zorzy nie słyszałam, ale dzisiaj byłam w ogrodniczym, i postudiowałam ich katalog.
Wg niego, najwcześniejsza jest Malling Jewel. Od przesympatycznej pani z tego sklepu dowiedziałam się, że malin, które owocują na pędach dwuletnich, nie mają i mieć nie będą.
No i jesteśmy w punkcie wyjścia.
Wg niego, najwcześniejsza jest Malling Jewel. Od przesympatycznej pani z tego sklepu dowiedziałam się, że malin, które owocują na pędach dwuletnich, nie mają i mieć nie będą.
No i jesteśmy w punkcie wyjścia.
Waleria
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2008, o 10:48