Ogród -mój azyl -JolantaG część 5
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród -mój azyl -Jolanta Graj część 5
Przechadzka w ramach rewizyty
Dobrze się u Ciebie czuję - zatem idę pospacerować dalej:)
Jestem oczarowana niezapominajkami, orlikiem i kotkami.
Pozdrawiam
Iwona
Dobrze się u Ciebie czuję - zatem idę pospacerować dalej:)
Jestem oczarowana niezapominajkami, orlikiem i kotkami.
Pozdrawiam
Iwona
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Jolka - ale Ty masz kwiecia już w ogrodzie .
U mnie jeszcze orliki nie kwitną
Ten Bodziszek to jest Samobor
Chyba lubisz irysy ,bo tyle ich u Ciebie .
Ja jakoś nie przepadam za nimi
Podobają mi się ale u kogoś ,nie u mnie
U mnie jeszcze orliki nie kwitną
Ten Bodziszek to jest Samobor
Chyba lubisz irysy ,bo tyle ich u Ciebie .
Ja jakoś nie przepadam za nimi
Podobają mi się ale u kogoś ,nie u mnie
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
IWONKO ,spaceruj do woli .
BOŻENKO , bodziszek SAMBOR ,czy SAMOBOR .Spotkałam się z obiema nazwami .Różne źródła ,różnie podają .
Irysków jeszcze mam dość sporo ,ale na ich kwitnienie trzeba jeszcze poczekać .
KOCHANI ,co do zagadki .Czy nikt nie chce spróbować zgadnąć cóż to takiego .
BOŻENKO , bodziszek SAMBOR ,czy SAMOBOR .Spotkałam się z obiema nazwami .Różne źródła ,różnie podają .
Irysków jeszcze mam dość sporo ,ale na ich kwitnienie trzeba jeszcze poczekać .
KOCHANI ,co do zagadki .Czy nikt nie chce spróbować zgadnąć cóż to takiego .
- Agawa
- 1000p
- Od: 4 wrz 2008, o 10:33
Kociaki są super.. gdyby nie psiak.. to byłabym kociarą.Kiedyś miałam kilka, teraz jest pies
Masz u siebe hektary, oj masz..
U Ciebie wszystko w pełnym rozkwicie..u mnie jeszcze w pąkach.
Mam prośbę Jolu, czy mogłabym poprosić o nasiona orlika białego. Szukałam nasion ale tylko spotkałam orlika mc.kendys, chociaż nie wiem czy nazwa poprawna.Teraz w tym roku zakwitnie poraz pierwszy, oprócz tego mam jeden ale bez nazwy- świetnie radzi sobie na skarpie w penym słońcu. Szukam innych kolorów i byłabym wdzięczna
Masz u siebe hektary, oj masz..
U Ciebie wszystko w pełnym rozkwicie..u mnie jeszcze w pąkach.
Mam prośbę Jolu, czy mogłabym poprosić o nasiona orlika białego. Szukałam nasion ale tylko spotkałam orlika mc.kendys, chociaż nie wiem czy nazwa poprawna.Teraz w tym roku zakwitnie poraz pierwszy, oprócz tego mam jeden ale bez nazwy- świetnie radzi sobie na skarpie w penym słońcu. Szukam innych kolorów i byłabym wdzięczna
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Joluś widzę, że masz co karmić - tyle kociaków do garnka - ale za to jaki widok.....
Nie będziesz miała chyba w ogrodzie ani jednej myszy.
Rabatki urocze, szczególnie ta pod lasem.
Nie będziesz miała chyba w ogrodzie ani jednej myszy.
Rabatki urocze, szczególnie ta pod lasem.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Jolu ten biały orlik bardzo fajnie się prezentuje, tak samo jak bodziszki, oczywiście nie ujmując pozostałym roślinom. Tego bodziszka Sambora, to ja nie znałem
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Jolu...oj nie rozpoznam twojego kwiatka także. Niech już pozostanie niespodzianką aż nie zakwitnie. . A kwitnących u ciebie mnóstwo i to jakich pięknych. Tyle kociaków...no nieco za dużo, ale sierść z nich bardzo przydatna. Ja pozatykałam dziury od nornic...Kostkową sierścią od Ewy. . Pomaga.
- JolantaG
AGAWA ,chętnie zbiorę dla Ciebie nasionka białego orlika .Mam jeszcze inne kolorki ,ale jakie, to dopiero się okaże jak zakwitną .Czy inne też Cię interesują,czy tylko białe .
GRAŻYNKO ,dziękuję .
U mnie kociaków, od zawsze ,po kilka .Jednak nornic i turkuci nie brakuje .Myszy nie widzę .
Dla kilka kotków muszę znaleźć dobre domy ,bo co za dużo ,to nie zdrowo .
GRZEGORZU ,po to mamy to forum,aby się uczyć , poznawać nowe roślinki i ..............zapadać na wciąż nowe chciejstwa .
ZENIU ,też wtykałam sierść i włosy w dziury nornic ,ale czy pomogło Nie mam pojęcia .Chociaż ,może tak ,bo tulipany mi chyba wszystkie powschodziły ,chociaż sadziłam bez osłonek .
Co do zagadki ,to poczekam jeszcze kilka dni .Podpowiem tylko ,że to roślina cebulowa ,którą należy wykopywać na zimę .
Kilka maleńkich trawek .Zimy nie przetrwała trawa pampasowa i rozplenica Villosum .
Kawałek hostowej rabatki też chciał być pokazany . :P
GRAŻYNKO ,dziękuję .
U mnie kociaków, od zawsze ,po kilka .Jednak nornic i turkuci nie brakuje .Myszy nie widzę .
Dla kilka kotków muszę znaleźć dobre domy ,bo co za dużo ,to nie zdrowo .
GRZEGORZU ,po to mamy to forum,aby się uczyć , poznawać nowe roślinki i ..............zapadać na wciąż nowe chciejstwa .
ZENIU ,też wtykałam sierść i włosy w dziury nornic ,ale czy pomogło Nie mam pojęcia .Chociaż ,może tak ,bo tulipany mi chyba wszystkie powschodziły ,chociaż sadziłam bez osłonek .
Co do zagadki ,to poczekam jeszcze kilka dni .Podpowiem tylko ,że to roślina cebulowa ,którą należy wykopywać na zimę .
Kilka maleńkich trawek .Zimy nie przetrwała trawa pampasowa i rozplenica Villosum .
Kawałek hostowej rabatki też chciał być pokazany . :P
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Jolu witaj Widzę, że masz bardziej taki naturalistyczny ogród, który ja uwielbiam i mnustwo ciekawych roślin. Podobała mi się odmiana bodziszka Sambor. Budleję Harleqin mam u siebie, którą miałam zamiar wykopać, gdyż jakoś nie zabardzo kwitnie, ale zobaczyłam u Ciebie- taka ładniutka, wobec tego dam swojej jeszcze szansę. Kotki przecudnej urody.
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Jolu, ja chyba popadnę w kompleksy Tyle roślinek i wszystkie chciałoby się mieć. Chyba latami będę dochodziła do osiągniecia przynajmniej części Twojej roślinności. Wszystko bardzo piękne .
iwa27 (Iwonka) szuka małego kociaka.
iwa27 (Iwonka) szuka małego kociaka.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
Joluniaobeszłam Twój ogród i....normalnie aż mnie ściska Zazdroszcze Ci tych HEKTARÓW,normalnie szał.Strasznie podobają mi się te okrągłe kamienie i...koty hihihi.Roslinek nie idzie ogarnąć tyle tego i jakie zadbane Czt TY w ogóle wracasz do domu na noc?????
- JolantaG
TAJKA ,czy masz może fotkę kwitnącej budlei HARLEQIN
AALEKSANDRA ,moja lista chciejstw jeszcze też bardzo długa i jakoś w ogóle się nie skraca ,w miarę zakupów .Miejsca mam sporo ,a co za tym idzie pracy mnóstwo .Chwaściory rosną jak szalone .
Skąd jest IWA.
PESTKA ,wracam do domu na noc .
Mam ogród przy domu .Widzę go z każdego okna i w każdej chwili mogę do niego wyjść ,nawet gdy pada.
AALEKSANDRA ,moja lista chciejstw jeszcze też bardzo długa i jakoś w ogóle się nie skraca ,w miarę zakupów .Miejsca mam sporo ,a co za tym idzie pracy mnóstwo .Chwaściory rosną jak szalone .
Skąd jest IWA.
PESTKA ,wracam do domu na noc .
Mam ogród przy domu .Widzę go z każdego okna i w każdej chwili mogę do niego wyjść ,nawet gdy pada.
Jolu cudeńka masz w swoim ogrodzie Kociaczki także. Świetnie wyglądają te okrągłe kamienie, super pomysł.
Dołączam się też do zachwytów nad białym orlikiem- Przepiękny. Aż żal stąd wychodzić...