Początek mini ogródka
Początek mini ogródka
Witajcie
postanowiłam trochę odmienić moją działkę. Nie spodziewajcie się królewskiego ogrodu tylko kilku małych kwiatków Marzą mi się hosty, mam nadzieję, że w przyszłym roku będę mogła się nimi pochwalić a na razie pokażę kawałek placu który upiększam
tutaj zaczęłam robić coś co nic teraz nie przypomina posadziłam najpierw porzeczkę i borówkę, które były odgrodzone siatką, plany się zmieniły, siatkę zdjęłam a doszły tam kwiatki i bez biały ogólnie jest to miejsce na wszystkie nowinki jakie kupię lub dostanę. Jak się przypatrzycie, kształt tego ogródka wyszedł przez przypadek w kształcie serca.
zaczęte jest też oczko wodne a nawet powiedziałabym że prawie skończone. Nie jest duże, miało być 2x mniejsze ale mąż się rozpędził i wyszło takie
to tyle na teraz, cdn...
postanowiłam trochę odmienić moją działkę. Nie spodziewajcie się królewskiego ogrodu tylko kilku małych kwiatków Marzą mi się hosty, mam nadzieję, że w przyszłym roku będę mogła się nimi pochwalić a na razie pokażę kawałek placu który upiększam
tutaj zaczęłam robić coś co nic teraz nie przypomina posadziłam najpierw porzeczkę i borówkę, które były odgrodzone siatką, plany się zmieniły, siatkę zdjęłam a doszły tam kwiatki i bez biały ogólnie jest to miejsce na wszystkie nowinki jakie kupię lub dostanę. Jak się przypatrzycie, kształt tego ogródka wyszedł przez przypadek w kształcie serca.
zaczęte jest też oczko wodne a nawet powiedziałabym że prawie skończone. Nie jest duże, miało być 2x mniejsze ale mąż się rozpędził i wyszło takie
to tyle na teraz, cdn...
- tajemnicza_1999
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 4 mar 2010, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Początek mini ogródka
Witam, jak widzę masz duże pole do popisu, jak ja Ci zazdroszczę Widzę, że już pierwsze pomysły się realizują, jestem ciekaw wykończenia oczka Napisz proszę ile masz tego "pola" do zagospodarowania ?
Piękna magnolia a i prace nad oczkiem idą bardzo szybkim tempem. Oczko tak jak patrzę nie jest zbyt duże. Czy będziesz w nim mieć rośliny np. lilie wodne ?
Grzegorzu oczko jest prawie skończone zdjęcia tylko wolno idą
moje oczko to raczej kałuża w porównaniu z Twoim. Lilia będzie na pewno i inne roślinki też. Nie wiem tylko jakie? To moje pierwsze oczko wiec pewnie nie będzie profesjonalne ale zobaczymy. A czy w Twoim jest jakiś filtr?
no i kwiatki na skalniaku...w następnym roku posadzę jakieś niskopłożące, teraz są przekwitłe już sasanki i inne maleństwa które przesadziłam albo dostałam z ogródka babci
moje oczko to raczej kałuża w porównaniu z Twoim. Lilia będzie na pewno i inne roślinki też. Nie wiem tylko jakie? To moje pierwsze oczko wiec pewnie nie będzie profesjonalne ale zobaczymy. A czy w Twoim jest jakiś filtr?
no i kwiatki na skalniaku...w następnym roku posadzę jakieś niskopłożące, teraz są przekwitłe już sasanki i inne maleństwa które przesadziłam albo dostałam z ogródka babci
a u mnie pada i pada i pada...
największym problemem było wypoziomowanie oczka bo u mnie działka na wzniesieniach i teren pagórkowaty
myślę że wyszło ok, kamienie zakryły nierówności ważne, że woda się nie wylewa
w oczku na tą chwilę rośnie żółta lilia i tatarak. Kupiliśmy 4 czerwone karasie i 2 różowe karpie, do tego dostałam ze stawu od taty ok 25 szt. malutkich karasi
skalniak bardzo optycznie się zmniejszył bo strasznie dużo musieliśmy podnieść poziom z jednej strony. Miała być rozplantowana ziemia w koło i posiana trawa, w ostateczności ułożyliśmy kamienie i tym sposobem koszt oczka wyszedł bardzo mały
- ingga
- 500p
- Od: 7 paź 2009, o 10:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
wypadałoby żebym i ja pozachwycała się twoim oczkiem
a jak doczekamy się upałów tego lata to pozwolisz mi w nim moczyć nogi?
a jak doczekamy się upałów tego lata to pozwolisz mi w nim moczyć nogi?
- leosta
- 500p
- Od: 29 sty 2008, o 08:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam. Ogród w lesie to skarb. Oczko wodne super.
Pozdrawiam Leszel.
Pozdrawiam Leszel.
Witaj Inggo
pewnie, że możesz się moczyć nawet pływać i łowić ryby ZAPRASZAM
pewnie, że możesz się moczyć nawet pływać i łowić ryby ZAPRASZAM
Witaj Leszku
z tym lasem to różnie bywa, raczej to zarąsnięty gąszcz u sąsiadki,który przechodzi do mnie przez siatkę dziękuję za pochwałę oczka, w wolnej chwili wrzucę fotki kilku moich kwiatów
z tym lasem to różnie bywa, raczej to zarąsnięty gąszcz u sąsiadki,który przechodzi do mnie przez siatkę dziękuję za pochwałę oczka, w wolnej chwili wrzucę fotki kilku moich kwiatów
już prawie lato a tu tak zimno i pada, brrr
nareszcie mogę pochwalić się moim małym hmm jakby to nazwać ogródkiem tu rośnie wszystko a zarazem nic
zacznę od czerwonej porzeczki
a skończę na moim małym kotku bidulku, którego znalazłam potrąconego na jezdni.
przepraszam ale resztę zdjęć dodam jak mi pozwolą się wgrać bo mam jakiś problem z fotosikiem
Miłej nocki