Ogród Rosiowej
Re: Ogród Rosiowej
Ładne widoczki Gosiu. Będziesz to nowe oczko obsadzać jakimiś trawkami?
- Frida
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Gosiu, oglądam "swoje" ulubione ogródki bez pozostawienia śladu. Myślę, że jednak trzeba właścicielowi dać znać, gdy się buszuje po ogrodzie.
Zmiany u Ciebie ogromne, płot bardzo fajny, odgrodzi, ale również da poczucie intymności i uchroni od wiatrów. Poza tym nowe rośliny, nowa rabata, widać, że się napracowałaś. Jeszcze kilka tygodni i będziemy podziwiać efekty Tojej pracy.
Pozdrawiam, Danuta
Zmiany u Ciebie ogromne, płot bardzo fajny, odgrodzi, ale również da poczucie intymności i uchroni od wiatrów. Poza tym nowe rośliny, nowa rabata, widać, że się napracowałaś. Jeszcze kilka tygodni i będziemy podziwiać efekty Tojej pracy.
Pozdrawiam, Danuta
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu widzę, że prace bez przerwy posuwają się do przodu Roślinki zaczynają tworzyć, piękny kolorowy gąszcz
Co to za śliczne pomarańczowe kwiatuszki przy wiatraczku, czy to kuklik, bo nie bardzo widzę
Co to za śliczne pomarańczowe kwiatuszki przy wiatraczku, czy to kuklik, bo nie bardzo widzę
- rosiowa
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
Witajcie. Miło mi, że tutaj zaglądacie Ja niestety czasu na forum nie mam ostatnio wcale . Może to się kiedyś zmieni, ale na razie nic na to nie wskazuje.....
Izuniu, oczko jest w fazie bardzo wczesnej i sama do końca nie wiem co będzie wokół niego rosło. Nie mamy na razie kasy na zakup jakichś kamieni z piaskowca, więc musi to trochę poczekać.
Danusiu, ja podobnie przebiegam przez ogrody bezszelestnie. Czy za kilka tygodni będzie można podziwiać jakieś efekty, tego nie wiem, ale za kilka miesięcy już powinno być coś widać:)
Aga, to kuklik, masz rację. I z tym że się posuwa wszystko do przodu poniekąd też. Pogoda trochę psuje plany, ale wykorzystuję to na malowanie kratek do pnączy i róż. Pamiętam, że obiecałam tobie i Krysi białą dalię, ale niestety nie mogę się z tego wywiązać, bo moja nie przeżyła zimy .
Izuniu, oczko jest w fazie bardzo wczesnej i sama do końca nie wiem co będzie wokół niego rosło. Nie mamy na razie kasy na zakup jakichś kamieni z piaskowca, więc musi to trochę poczekać.
Danusiu, ja podobnie przebiegam przez ogrody bezszelestnie. Czy za kilka tygodni będzie można podziwiać jakieś efekty, tego nie wiem, ale za kilka miesięcy już powinno być coś widać:)
Aga, to kuklik, masz rację. I z tym że się posuwa wszystko do przodu poniekąd też. Pogoda trochę psuje plany, ale wykorzystuję to na malowanie kratek do pnączy i róż. Pamiętam, że obiecałam tobie i Krysi białą dalię, ale niestety nie mogę się z tego wywiązać, bo moja nie przeżyła zimy .
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- Atka-a1
- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Witaj Gosiu. Też jakoś teraz nie mam czasu na forum
Do tego pogoda mnie rozwala, leje i leje ... Niedługo łódką będę się poruszała u siebie.
Do tego pogoda mnie rozwala, leje i leje ... Niedługo łódką będę się poruszała u siebie.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Gosiu nie martw się ,moje dalie tez nie przeżyły zimy i agapant , i komelina i kanny i inne które zimowały w piwnicy w identycznych warunkach przez wiele lat Trudno...
Chcę powiedzieć ,że nie poznaję tego cudownego buszu pod siatką :P tego widoku z tarasu...
Kacperek nie zapuszcza się w ten busz? Nie zrywa kwiatuszków?
Wiem,pogoda nie sprzyja zabawom w ogrodzie ale przecież czasem wymyka sie z domu i pewnie ciagnie go w te rabaty
Pozdrowienia dla Was
Chcę powiedzieć ,że nie poznaję tego cudownego buszu pod siatką :P tego widoku z tarasu...
Kacperek nie zapuszcza się w ten busz? Nie zrywa kwiatuszków?
Wiem,pogoda nie sprzyja zabawom w ogrodzie ale przecież czasem wymyka sie z domu i pewnie ciagnie go w te rabaty
Pozdrowienia dla Was
- rosiowa
Krysiu, ten "gąszcz" wcale nie jest taki duży, tylko zdjęcie było robione prawie z poziomu ziemi.... Ale faktem jest, że wszystko jest większe niż rok temu . A co do Kacpra, to czasami ma niecne zapędy, lecz nie można się na niego długo gniewać
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
Gosiu - miałem taką samą sytuację z pęcherznicą 'Diabolo' - też mi wypuściła pęd regresywny, nawet ładniejszy bo liście były w połowie zielone a w połowie w normalnej barwie. Niestety porósł tak trochę i wrócił do ciemnej formy, a szkoda - mogłaby z tego powstać cudna odmiana!
- rosiowa
Piterku, myślę że o taką odmianę wszyscy by się ubiegali Byłaby wręcz zjawiskowa....
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- Bozena61
- 100p
- Od: 29 kwie 2010, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Krysiu piękne masz roślinki i życzę powodzenia w urządzaniu ogrodu
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Gosiu co tam słuchać w ogrodzie jak nie pada?
Co urządziłaś nowego? Jak Twoje kwiatki?
Co urządziłaś nowego? Jak Twoje kwiatki?
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Gosiu
Dawno mnie u Ciebie nie było
Widzę, że szalejecie z M. - em, cieszę się,że Tobie pomaga
Fantastycznie masz z dobrym sąsiadem, samo szczęście mieć takich ludzi za płotem.
Teren wokół domu wygląda coraz ciekawiej i przytulniej, ciekawy płot
Co to za fioletowe, delikatne kwiatuszki pod zdjęciem pąka piwonii ?
Czy bez przesadzony z pąkami przyjął się i kwitnie ?
Pozdrówki serdeczne
Dawno mnie u Ciebie nie było
Widzę, że szalejecie z M. - em, cieszę się,że Tobie pomaga
Fantastycznie masz z dobrym sąsiadem, samo szczęście mieć takich ludzi za płotem.
Teren wokół domu wygląda coraz ciekawiej i przytulniej, ciekawy płot
Co to za fioletowe, delikatne kwiatuszki pod zdjęciem pąka piwonii ?
Czy bez przesadzony z pąkami przyjął się i kwitnie ?
Pozdrówki serdeczne