Początek przygody
Re: Początek przygody
Przejrzałam cały wątek i jestem pod wrażeniem
Ja też uwielbiam kropki, ciapki itp
W takim tempie to pobijesz rekord Ja też zbieram storczyki od końca września i mam już ich ponad 110 sztuk Lubię takie stuknięte babki jak ja ;)
Ja też uwielbiam kropki, ciapki itp
W takim tempie to pobijesz rekord Ja też zbieram storczyki od końca września i mam już ich ponad 110 sztuk Lubię takie stuknięte babki jak ja ;)
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, kolekcja powiększa się w zastraszającym tempie, jest cudna, jeśli chodzi o dendrobim to zgadzam się z Dusią, wydaje mi się że jest to stara pseudobulwa i nie ma sie co martwić, ewentualnie kup Topsin i zrób oprysk przeciwgrzybowy to z pewnością nie zaszkodzi.
Katlejkę koniecznie przesadź, nie mam z nimi dużego doświadczenia, ale pamiętam jak kiedyś Jovanka mówiła, że one dobrze radzą sobie jak są dzielone i że to pobudza je do kwitnienia.
Pozdrawiam
Katlejkę koniecznie przesadź, nie mam z nimi dużego doświadczenia, ale pamiętam jak kiedyś Jovanka mówiła, że one dobrze radzą sobie jak są dzielone i że to pobudza je do kwitnienia.
Pozdrawiam
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Renatko, bardzo dziękuję za podpowiedzi. Właśnie czekam na podłoże i jak tylko przyjdzie będę przesadzać. Nie będzie to co prawda mój chrzest bojowy, ponieważ wczoraj przez przypadek spadła doniczka z phalkiem i musowo musiałam przesadzić Ale przy okazji wycięłam kilka pustych korzonków.
Cieszę się z Twoich odwiedzin
Cieszę się z Twoich odwiedzin
- pani_storczyk
- 500p
- Od: 15 mar 2010, o 14:18
Paula nazywa siebie stuknięt babką.Ja też jestem niezle stuknięta od 25 kwietnia do dzisiaj przybyło mi 9 storczykow.To średnia na miesiąc ok. 10.To już obsesja.Wlekę do domu jednego ,a już myślę jaki będzie następny.
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja kupuję , mimo że miejsca nie mam i zaś upycham niekwitnące na parapety w innych pokojach, które nie są moje i robię to tylko wtedy gdy nikt nie widzi , bo mam głupią nadzieję, że nikt nie zauważy , że nagle na parapecie znalazł się storczyk niekwitnący
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
A ja to już w ogóle jestem stuknięta, jak tylko wejdę do jakiegoś sklepu ze storczykami, nie potrafię wyjść z pustymi rękami. A na wystawie kupiłam 2 Vandy i parę innych . i ciągle mi mało.
- kasiunieczka_32
- 1000p
- kasiunieczka_32
- 1000p
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
Kasiu kwiaty piekne, ale to co pokazujesz jako Miltonia z pewnością nią nie jest. Prędzej jakieś Miltonidium. Szukaj czegoś wywodzącego się od Oncindium. W każdym razie piekna hybrydka .
- kasiunieczka_32
- 1000p
A ja się dziwiłam: dlaczego nie mogę znaleźć miltoni o takich kwiatach Bardzo dziękuję za podpowiedź.
A kwiatuszek ten idealnie pasuje do Miltonidium Pupukea Sunset :P
A kwiatuszek ten idealnie pasuje do Miltonidium Pupukea Sunset :P
-
- 1000p
Kasiu a ja bym strzelała , że ta roślinka to bardziej do Cambrii podobna, a nie Miltonii Cambrie o drobnych kwiatuszkach mają w sobie sporo uroku. A ta jest wyjątkowa. Jeszcze takiej nie widziałam Cudna hybryda
Krówkę mam baaardzo podobną do Twojej
A ten kropek (pod tym białym Phal.) po prostu jak malowany! Śliczność!
Krówkę mam baaardzo podobną do Twojej
A ten kropek (pod tym białym Phal.) po prostu jak malowany! Śliczność!
- kasiunieczka_32
- 1000p
-
- 1000p
Oj nie dziwię Ci się, że masz "trzęsiawkę" bo ja miałam to samo... Miałam sadzonkę Phal. Phenang Girl. Była tak malutka i krucha jakby dopiero wyjęta z agaru... Cały rok ładnie mi rosła. Wszystko szło pięknie ładnie. A któregoś dnia ni stąd ni zowąd na liściach przy stożku pojawiły się duże mokre plamy. Po dotknięciu listka odpadły... Więc całość poszła do kosza.. Cały rok poszedł na marne i troszkę się zraziłam do takich maluszków.. Ale spokojnie Twój wygląda na silnego. Ma ładne liście Mój miał cieniutkie jasne kruchutkie..aż strach było dotykać. A Tobie gratuluje! Wiem jak cieszy każdy ruch roślinki