Rozczochrany ogródek Stokrotki - 2010
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rozczochrany ogródek Stokrotki - 2010
Piękna ta królowa
Moja dopiero rośnie w siłę, paków niestety nie widzę
Ja też mam przedstawienie w przedszkolu, ale w środę. Kochane te nasze słoneczka nie?
Moja dopiero rośnie w siłę, paków niestety nie widzę
Ja też mam przedstawienie w przedszkolu, ale w środę. Kochane te nasze słoneczka nie?
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Jak tak patrzę na Twoją fotkę, tego "paktu królowej z diabełkiem",
to odkrywam, że mam jeszcze trochę miejsca na powojniki
to odkrywam, że mam jeszcze trochę miejsca na powojniki
Aga, bardzo ładnie wygląda ta kombinacja. Idealnie dobrany kolor powojnika do bordowych liści. A jeszcze jak rozkwitną się pączki pęcherznicy, będzie cudnie!
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hejka!
Dorotko, nie masz kwiatów? U mnie wyszły dwa... może była przycięta i zakwitnie później, mnie sie tak zdarzyło z Matką Teresą - teoretycznie powinna kwitnąć w maju, zakwitła miesiac później. To było w zeszłym roku, ten rok należy do Niej Pierwszy kwiat poniżej, obok Matka Urszula Ledóchowska
Jaskry azjatyckie jakimś cudem przetrwały zimę a liliowce sie rozwijają
Nelly Moser i mój dzisiejszy zakup. Ale ja to glowy nie mam...jak szaleć, to szaleć...
i takie coś...
Krysiu, na powojniki zawsze znajdzie się miejsce
Aga, nie wiem, czy pęcherznica zdąży rozwinąć kwiaty - zobaczymy. W ogóle, to porównując ogrody bardziej osłonięte od zimna i wiatru widzę, że tam wegetacja przyspieszona...dzisiaj idąc do przedszkola przez osiedle szeregówek widziałam tyyyle pięknych irysów...
Zenku, dziękuję
Przedstawienie w przedskzolu było bardzo miłe, tylko mojemu dziecku po spaniu zółtko nie weszło ( ona w ogóle śpi dłużej niż inne dzieci i bardzo nie lubi, gdy ją budzić, a dziś była wyższa konieczność ), więc była lekko podkurzona i nie chciała współpracować ;-) No, wierszyk powiedziała, i prezent dała.
Dorotko, nie masz kwiatów? U mnie wyszły dwa... może była przycięta i zakwitnie później, mnie sie tak zdarzyło z Matką Teresą - teoretycznie powinna kwitnąć w maju, zakwitła miesiac później. To było w zeszłym roku, ten rok należy do Niej Pierwszy kwiat poniżej, obok Matka Urszula Ledóchowska
Jaskry azjatyckie jakimś cudem przetrwały zimę a liliowce sie rozwijają
Nelly Moser i mój dzisiejszy zakup. Ale ja to glowy nie mam...jak szaleć, to szaleć...
i takie coś...
Krysiu, na powojniki zawsze znajdzie się miejsce
Aga, nie wiem, czy pęcherznica zdąży rozwinąć kwiaty - zobaczymy. W ogóle, to porównując ogrody bardziej osłonięte od zimna i wiatru widzę, że tam wegetacja przyspieszona...dzisiaj idąc do przedszkola przez osiedle szeregówek widziałam tyyyle pięknych irysów...
Zenku, dziękuję
Przedstawienie w przedskzolu było bardzo miłe, tylko mojemu dziecku po spaniu zółtko nie weszło ( ona w ogóle śpi dłużej niż inne dzieci i bardzo nie lubi, gdy ją budzić, a dziś była wyższa konieczność ), więc była lekko podkurzona i nie chciała współpracować ;-) No, wierszyk powiedziała, i prezent dała.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Śliczności te Twoje powojniki Muszę zacząć przyswajać sobie ich nazwy, bo na razie, rozpoznaję tylko te, które mam
a na tyle co zdążyłam poznać twoją najmłodszą córkę, to raczej w tłumie nigdy nie zginie
a na tyle co zdążyłam poznać twoją najmłodszą córkę, to raczej w tłumie nigdy nie zginie
Hi hi... ja mam jutro przyjemność przedszkolną pochwal no się, co dziecię zrobiło dla mamusi?
I też wolne biorę... u nas to o 10-tej, więc nijak, jak się pracuje od 8mej do 13tej...
A tak, to po imprezie jeszcze coś powalczę w ogródku zwłaszcza, że ma nie padać...
Azalija widzę się przyplątała... na Dzień Matki, rozumiem?
I też wolne biorę... u nas to o 10-tej, więc nijak, jak się pracuje od 8mej do 13tej...
A tak, to po imprezie jeszcze coś powalczę w ogródku zwłaszcza, że ma nie padać...
Azalija widzę się przyplątała... na Dzień Matki, rozumiem?
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Matki trafiły z terminem
Nie przejmuję się brakiem kwitnienia królowej. Roścnie razem z "Multi Blue", tamten już kwitnie a oba modziutkie, tegoroczne. Wolę żeby się umacniały.
Nie przejmuję się brakiem kwitnienia królowej. Roścnie razem z "Multi Blue", tamten już kwitnie a oba modziutkie, tegoroczne. Wolę żeby się umacniały.
- riane
- Od: 24 lut 2008, o 12:02
A u mnie Matka Urszula padła. A druga ledwo ledwo zipie. Sadzone tak samo jak wszystkie inne. One jakieś bardziej wymagające, czy po prostu mam pecha?
Agata
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agatko, kiedy padła? W tym roku? Jak długo po posadzeniu? Na uwiąd, czy po zimie?
U mnie w zeszłym roku uwiąd dopadł Multi Blue (Dorotko - on u mnie jeszcze nie kwitnie, chociaż odbił), i pewnie nieprędko zakwitnie, bo startuje od ziemi.
Gorzatko, tak się napraszała, ta azalia, że nie miałam serca jej odmówić. Rozumiesz to, prawda?
Moje dziecię przebrane zostało za małpkę (o tak, do tej roli nadaje sie wyśmienicie ) i wyrecytowało mi wierszyk"
Nasza mama małpka jest bardzo kochana
huśta nas i pieści, nosi na barana
Agnieś, to wielka frajda znać nazwy odmian swoich roślinek, jak ktoś przychodzi i np. zachwyci się rózą, a Ty mówisz "O tak, to Fryderyk Chopin"
U mnie w zeszłym roku uwiąd dopadł Multi Blue (Dorotko - on u mnie jeszcze nie kwitnie, chociaż odbił), i pewnie nieprędko zakwitnie, bo startuje od ziemi.
Gorzatko, tak się napraszała, ta azalia, że nie miałam serca jej odmówić. Rozumiesz to, prawda?
Moje dziecię przebrane zostało za małpkę (o tak, do tej roli nadaje sie wyśmienicie ) i wyrecytowało mi wierszyk"
Nasza mama małpka jest bardzo kochana
huśta nas i pieści, nosi na barana
Agnieś, to wielka frajda znać nazwy odmian swoich roślinek, jak ktoś przychodzi i np. zachwyci się rózą, a Ty mówisz "O tak, to Fryderyk Chopin"
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Nosi na barana... daje nam banana
Ciekawe, co ja jutro usłyszę... nic nie wiem, bo konspira pełna... nie to, co w maluszkach
Z azalią rozumiem absolutnie
Ja zachowam powściągliwość do piątku... do targów na polibudzie
Ciekawe, co ja jutro usłyszę... nic nie wiem, bo konspira pełna... nie to, co w maluszkach
Z azalią rozumiem absolutnie
Ja zachowam powściągliwość do piątku... do targów na polibudzie
- riane
- Od: 24 lut 2008, o 12:02
Nie wstała po zimie. Jakoś wczesną jesienią sadziłam dużo powojników wzdłuż siatki. No i akurat matki mają się jakoś nie bardzo... Za to hrabina z Edenburga szaleje
Agata
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aguś, fantastyczne te powojniki
Moje są daleko w tyle za Twoimi
Moje są daleko w tyle za Twoimi
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Już wiem że clematisy będę kupowała.
Puszczam je właśnie na krzewy i iglaczki :P