Storczyki Pauli :)
Re: Storczyki Pauli :)
Kamila, no widzisz, a mi ostatnio co coś zakwitnie to wiadomo, że będzie żółte
To mój dzisiejszy nabytek
To mój dzisiejszy nabytek
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ależ ognista warżka na nowości ;) to ja chyba znów będe prosić fotkę Twojego okna...tyle kolorów na nim ostatnio przybyło, zapewne jest piękne
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
100 w jednym pokoju? tez bym chciała mieć tak wielki dom. Na razie w moim pokoju mieści się ponad 70, cześć jest w innych pokojach, a Cymbidia już na zewnątrz, ale i tak większość z nich sprzedaję, bo po co mi 8 takich samych. Ale naprawdę piękną kolekcję uzbierałaś... Tyle fascynujących, barwnych hybryd... Masz już jakieś botaniczne?paula_ pisze:Dusiu, miejsca mam sporo, bo mam duże mieszkanie... jednak wolę mieć wszystkie storczyki na oku, w jednym pokoju, więc miejsce się już mocno kurczy
Już i tak się ograniczam, nie kupuję wszystkiech dlatego, że są ładne, tylko wybieram takie, których jeszcze nie mam
A ten nowy czerwony też śliczny.
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to ja już nie mam żadnego problemu. Będę się przeprowadzać do nowego mieszkania i zastanawiałam się jak urządzić głównie salon biorąc pod uwagę kwiatuszki. Ale jeżeli Paula mieści taką ilość w 1 pokoju, to ja mam jeden problem z głowy
Paula czy możesz mi zdradzić jakieś extra rozwiązania aranżacyjne?
Paula czy możesz mi zdradzić jakieś extra rozwiązania aranżacyjne?
Kasiu, Justynko, proszę fotki:
Niekwitnące Cymbidia i Dendrobium Nobile mają wakacje na balkonie, a niekwitnące Oncidia wiszą w sypialni Te, które wiszą w tych wiklinowych koszyczkach mają już spoooore pędy
Dusiu, dziękuję za tyle miłych słów Są dla mnie bardzo ważne, zwłaszcza od takiego pasjonata, jakmi Ty jesteś Mam Equerisa, Mini Marka, Dendrobium Aggregatum.
Niekwitnące Cymbidia i Dendrobium Nobile mają wakacje na balkonie, a niekwitnące Oncidia wiszą w sypialni Te, które wiszą w tych wiklinowych koszyczkach mają już spoooore pędy
Dusiu, dziękuję za tyle miłych słów Są dla mnie bardzo ważne, zwłaszcza od takiego pasjonata, jakmi Ty jesteś Mam Equerisa, Mini Marka, Dendrobium Aggregatum.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wiedziałam, po co chcę fotki ;) Tearz będę mieć piękny obraz na dobranoc...
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O Jezuuuuuu
Niesamowita jesteś
Ja będę mieć w salonie parapet też długi ale bardzo nisko nad podłogą, więc przy moim "malutkim" pieseczku, nie wiem czy to dobry pomysł.
Pomyślałam raczej że zamontuję półeczki szklane aż do samego sufitu na ścianie prostopadłej do wielkich okien.
Ale Tobie to ja raczej nie dorównam.
Paulinko: szacuneczek
Niesamowita jesteś
Ja będę mieć w salonie parapet też długi ale bardzo nisko nad podłogą, więc przy moim "malutkim" pieseczku, nie wiem czy to dobry pomysł.
Pomyślałam raczej że zamontuję półeczki szklane aż do samego sufitu na ścianie prostopadłej do wielkich okien.
Ale Tobie to ja raczej nie dorównam.
Paulinko: szacuneczek
- pani_storczyk
- 500p
- Od: 15 mar 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O Jezuuuuu!!!!!
Powtórzę po Kasiunieczce.
Takiego "zastorczykowanego "pokoju to nie widziałam
Powtórzę po Kasiunieczce.
Takiego "zastorczykowanego "pokoju to nie widziałam
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
O ja nie mogę.... Kobieto chcesz bym zawału dostała? Oczopląsu?? Ślinotoku?? Będziesz odpowiedzialna za wszystko co się ze mna zaraz stanie
Kurczę pieczone... ale masz raj na ziemi ! Zazdroszczę baaaardzo i gratuluję takiej kolekcji Pochwal się co masz w akwarium Bo widzę , że z przodu po prawej stronie jest coś odstającego od storczyków, więc mów szybciutko co tam masz
Kurczę pieczone... ale masz raj na ziemi ! Zazdroszczę baaaardzo i gratuluję takiej kolekcji Pochwal się co masz w akwarium Bo widzę , że z przodu po prawej stronie jest coś odstającego od storczyków, więc mów szybciutko co tam masz
Monia, pewnie masz na myśli ten żółto-zielony kroton?
W akwarium mam Equestris, Mini Mark, Dendrobium Aggregatum, Masdevallię, Vanilię, Paphiopedilum, kilka "biednych" hybryd Phalaenopsis.... aaaa i jeszcze 2 małe paprotki ;)
Widzę, że jesteś z WLKP to zapraszam na kawę i oględziny
W akwarium mam Equestris, Mini Mark, Dendrobium Aggregatum, Masdevallię, Vanilię, Paphiopedilum, kilka "biednych" hybryd Phalaenopsis.... aaaa i jeszcze 2 małe paprotki ;)
Widzę, że jesteś z WLKP to zapraszam na kawę i oględziny
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Ooo tak dokładnie to mam na myśli Myślałam, że to jakaś dracena , bo ma pień o ile wzrok mnie nie myli ;) Kroton zawsze mi się kojarzył z pomarańczowymi liśćmi Chyba , że już coś mylę, bo ta godzina to pewnie i mózg nie taki świeży jak rano
Tak tak jestem z Wlkp a dokładnie to z Wrześni Zaproszenie na kawkę przyjęte, ale wyłącznie z mleczkiem i cukrem Tylko musisz mi założyć jakieś kajdanki, bo Ci te śliczności z domu wyniosę
Tak tak jestem z Wlkp a dokładnie to z Wrześni Zaproszenie na kawkę przyjęte, ale wyłącznie z mleczkiem i cukrem Tylko musisz mi założyć jakieś kajdanki, bo Ci te śliczności z domu wyniosę
Tak, kroton jest na pniu... taki biedaczek z Biedronki za 2 zł
Kawka aktualna, ja też piję tylko z mlekiem i cukrem.... a co do kajdanek.... jakoś się dogadamy ;) Ostatnio w szpitalu poznałam małżeństwo nauczycieli też z Wrześni
Kawka aktualna, ja też piję tylko z mlekiem i cukrem.... a co do kajdanek.... jakoś się dogadamy ;) Ostatnio w szpitalu poznałam małżeństwo nauczycieli też z Wrześni