Lagerstroemia indica-uprawa
-
- 200p
- Od: 21 kwie 2010, o 11:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Lagerstroemia indica
Jeśli nie posadziłeś ich blisko siebie to czekaj ile się da. Ja moje rozsadziłem jak już było za co złapać (miały chyba z 15cm). Oczywiście staraj się je złapać od spodu z jak największą ilością oryginalnej ziemi. Do gruntu wsadzaj nie wcześniej niż za 2 lata.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 22 kwie 2010, o 21:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
no wlasnie mam problem bo niektóre są od siebie okolo 5mm... heh, mialem ponad 200 nasion i pomyslalem ze pewnie nie wszystkie wyjda i sadzilem gesto jeden za drugim.... a teraz widze że rosną kupkami tzn np 4 obok siebie... ;/ najlepsze ze posiałem do dwóch różnych doniczek i w jednej są 24 sztuki a w drugiej (tam gdzie więcej posiałem) tylko 1... nie wiem czy to jest spowodowane... od wczoraj dałęm tą "gorszą" do tego samego pokoju... może coś urośnie...
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 29 kwie 2010, o 07:08
Re: Lagestroemia - dużo pytań
.......gdzieś wyczytałam - na tym forum , że u nas nie ma szans na kwiaty . Dziewczyna , która mieszka we Francji i ma zdziebłko cieplej , pisze ze ma ich kilka , ale niezbyt obficie kwitną - bo jest im za zimno . A powiadają (sprzedający )że do - 18 wytrzyma .
- darla80
- 1000p
- Od: 29 sie 2008, o 10:18
Czy macie może zdjęcia młodych siewek?
Wzeszło mi coś co przypomina sadzonkę papryki
Wzeszło mi coś co przypomina sadzonkę papryki
Pozdrawiam serdecznie. Darla
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
Ja mam siewki nie pierwszej młodości ;) Listki niewiele się zmieniły. Dostałam pod taką nazwą, myślę że nawet podobne, ale sporo mniejsze..;) Poza tym są różne odmiany, to też mogą się różnić listkami.
Moje kwiatki
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- rico62
- 500p
- Od: 19 lip 2010, o 20:45
- Kontakt:
Re: Lagerstromia indica-lageostroemia indica
- rico62
- 500p
- Kontakt:
Witam zaczynaja mi odpadac dolne listki ,czy to juz ten czas??? trzymam je teraz od wczoraj w domu na parapecie,pozdrawiam
- Ayesha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sie 2010, o 14:50
Opowiem o swojej Lagerstromii Wysiałam ją wczesną wiosną dwa lata temu.Zachowały mi się trzy
jedną dałam koleżance a dwie sobie zostawiłam.Oczywiście nie kwitły ani w pierwszym
roku ani w drugim.Ja swoje trzymałam zimą w altance,wiosną tamtego roku okazało się,że
jedna z nich nie daje oznak życia,ale nie wyrzuciłam jej lecz
wsadziłam gdzieś w kącie na działce.
Druga wyglądała dość ładnie ale dalej nie kwitła.W tym roku moja też nie ,ale zakwitła
ta którą dałam koleżance jednak marnymi kwiatkami.Zauważyłam jednak o dziwo,że ta
padnięta z tamtego roku wyszła z ziemi i ma małe pędy a niczym jej nie okrywałam,bo
po prostu o niej zapomniałam.Jednym słowem nic ciekawego.
jedną dałam koleżance a dwie sobie zostawiłam.Oczywiście nie kwitły ani w pierwszym
roku ani w drugim.Ja swoje trzymałam zimą w altance,wiosną tamtego roku okazało się,że
jedna z nich nie daje oznak życia,ale nie wyrzuciłam jej lecz
wsadziłam gdzieś w kącie na działce.
Druga wyglądała dość ładnie ale dalej nie kwitła.W tym roku moja też nie ,ale zakwitła
ta którą dałam koleżance jednak marnymi kwiatkami.Zauważyłam jednak o dziwo,że ta
padnięta z tamtego roku wyszła z ziemi i ma małe pędy a niczym jej nie okrywałam,bo
po prostu o niej zapomniałam.Jednym słowem nic ciekawego.
- Malkar
- 500p
- Od: 27 sty 2007, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No cóż, moja legerstroemia ma już trzy lata, jest całkiem sporym drzewkiem ale ani myśli kwitnąć. Dobrze zimuje w dość ciemnej piwnicy razem z innymi roślinami. W ogrodzie stoi w pełnym słońcu w pobliżu oczka wodnego, dostaje nawóz wieloskładnikowy tak jak wszystkie inne moje doniczkowce. Ale kwiatuszka ani widu ani słychu.
Jutro postaram się zrobić zdjęcie i wrzucić na forum.
Jutro postaram się zrobić zdjęcie i wrzucić na forum.
Pozdrawiam. Małgorzata
- rico62
- 500p
- Kontakt:
Witam ,Malkar proszę o zdjecie Twojej Lagerstromi??? Pozdrawiam
- rico62
- 500p
- Kontakt:
Ja mój bez południa, taka jest polska nazwa tej roślinki wysiałam wiosną 2007roku .Miałam sporo sadzonek,część rozdałam sobie zostawiłam parę sztuk ,do tej pory żadna z nich nie zakwitła.Przed paru dniami pożegnałam się z nimi na zawsze,mimo zapewnień sprzedawcy o walorach tej roślinki nic ładnego nie zauważyłam.
Renia