Lagerstroemia indica-uprawa

Rośliny doniczkowe
ODPOWIEDZ
SLIMI
200p
200p
Od: 21 kwie 2010, o 11:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Lagerstroemia indica

Post »

Jeśli nie posadziłeś ich blisko siebie to czekaj ile się da. Ja moje rozsadziłem jak już było za co złapać (miały chyba z 15cm). Oczywiście staraj się je złapać od spodu z jak największą ilością oryginalnej ziemi. Do gruntu wsadzaj nie wcześniej niż za 2 lata.
belveder666
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 22 kwie 2010, o 21:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

no wlasnie mam problem bo niektóre są od siebie okolo 5mm... heh, mialem ponad 200 nasion i pomyslalem ze pewnie nie wszystkie wyjda i sadzilem gesto jeden za drugim.... a teraz widze że rosną kupkami tzn np 4 obok siebie... ;/ najlepsze ze posiałem do dwóch różnych doniczek i w jednej są 24 sztuki a w drugiej (tam gdzie więcej posiałem) tylko 1... nie wiem czy to jest spowodowane... od wczoraj dałęm tą "gorszą" do tego samego pokoju... może coś urośnie...
amariaz2
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 29 kwie 2010, o 07:08

Re: Lagestroemia - dużo pytań

Post »

:wit .......gdzieś wyczytałam - na tym forum , że u nas nie ma szans na kwiaty . Dziewczyna , która mieszka we Francji i ma zdziebłko cieplej , pisze ze ma ich kilka , ale niezbyt obficie kwitną - bo jest im za zimno . A powiadają ;:162 (sprzedający )że do - 18 wytrzyma . ;:7
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18

Post »

Czy macie może zdjęcia młodych siewek?
Wzeszło mi coś co przypomina sadzonkę papryki :roll:
e_w_u
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 15:28

Post »

Ja mam siewki nie pierwszej młodości ;) Listki niewiele się zmieniły. Dostałam pod taką nazwą, myślę że nawet podobne, ale sporo mniejsze..;) Poza tym są różne odmiany, to też mogą się różnić listkami.
Obrazek
Moje kwiatki :)
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Od: 19 lip 2010, o 20:45
Kontakt:

Re: Lagerstromia indica-lageostroemia indica

Post »

Witam tez posadzilem nasiona Lager pod koniec maja ,mam 8 roslinek malych , 3 miesiac maja cos slabo ,wolno rosna ,ale ta pogoda w tym roku jest fatalna!!! kilka ma zaczerwienione listki dolne nie wiem co to jest???? moze zaduzo wody??? Obrazek
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witam zaczynaja mi odpadac dolne listki ,czy to juz ten czas??? trzymam je teraz od wczoraj w domu na parapecie,pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ayesha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2010, o 14:50

Post »

Opowiem o swojej Lagerstromii :( Wysiałam ją wczesną wiosną dwa lata temu.Zachowały mi się trzy
jedną dałam koleżance a dwie sobie zostawiłam.Oczywiście nie kwitły ani w pierwszym
roku ani w drugim.Ja swoje trzymałam zimą w altance,wiosną tamtego roku okazało się,że
jedna z nich nie daje oznak życia,ale nie wyrzuciłam jej lecz
wsadziłam gdzieś w kącie na działce.
Druga wyglądała dość ładnie ale dalej nie kwitła.W tym roku moja też nie ,ale zakwitła
ta którą dałam koleżance jednak marnymi kwiatkami.Zauważyłam jednak o dziwo,że ta
padnięta z tamtego roku wyszła z ziemi i ma małe pędy a niczym jej nie okrywałam,bo
po prostu o niej zapomniałam.Jednym słowem nic ciekawego. :wink:
Awatar użytkownika
Malkar
500p
500p
Od: 27 sty 2007, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No cóż, moja legerstroemia ma już trzy lata, jest całkiem sporym drzewkiem ale ani myśli kwitnąć. Dobrze zimuje w dość ciemnej piwnicy razem z innymi roślinami. W ogrodzie stoi w pełnym słońcu w pobliżu oczka wodnego, dostaje nawóz wieloskładnikowy tak jak wszystkie inne moje doniczkowce. Ale kwiatuszka ani widu ani słychu.
Jutro postaram się zrobić zdjęcie i wrzucić na forum.
Pozdrawiam. Małgorzata
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witam ,Malkar proszę o zdjecie Twojej Lagerstromi??? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Malkar
500p
500p
Od: 27 sty 2007, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rany, zapomniałam o zdjęciu.
Pozdrawiam. Małgorzata
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witam ja swoje trzymam na razie na parapecie okna,2 szt sa juz cale gołe,nie wiem czy cos z tego bedzie do wiosny???reszta 8szt maja po 2-4 listki na czubku chyba tez wnet je straca ,czy ktos ma z nasion posadzone i czy przetrwały zime???? :D Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
aner
200p
200p
Od: 3 sie 2009, o 10:42

Post »

Ja mój bez południa, taka jest polska nazwa tej roślinki wysiałam wiosną 2007roku .Miałam sporo sadzonek,część rozdałam sobie zostawiłam parę sztuk ,do tej pory żadna z nich nie zakwitła.Przed paru dniami pożegnałam się z nimi na zawsze,mimo zapewnień sprzedawcy o walorach tej roślinki nic ładnego nie zauważyłam. :wit
Renia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”