Ogródek EdytyB - początki amatora
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek EdytyB - początki amatora
Piękna kamasja , rogownice i u mnie powoli ruszają, będą białe dywany
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Edyto witaj!
Przepiękne zdjęcia ze spaceru po Hyde Park
Doskwiera Ci nadmiar deszczu ale i tak masz już kwitnąca peonię a u mnie maleńkie paki dopiero.
Dziwnie się porobiło z ta pogodą
Mamy identyczne zestawienia kolorystyczne w swoich ogródkach
np.Twoje
i moje
http://x.garnek.pl/ga166/a061cce380ced8 ... 863512.jpg
Czy przymierzasz sie zagospodarować miejsce pod tym drzewem pod którym stoi ten cudny koszyk?
Może na rabacie rośliny byłyby mniej zagrożone niż w pojemnikach?
Mój pies to tez szkodnik pierwszej wody kradnie mi wszystkie doniczki i schrupie je w jednej chwili :x
Nawet samotnie wystający z ziemi pęd krzewu potrafi potraktować jako zabawkę,ugryzie przy ziemi a jak się wyciągnie i schrupie w całości....
Ale cóż, jesteśmy rodziną i dla każdego musi być miejsce w ogrodzie...
Musimy tylko na siebie bardziej zwracać uwagę...
Życzę Tobie i nam słoneczka , nie jego przebłysków ale już na dłużej...
Przepiękne zdjęcia ze spaceru po Hyde Park
Doskwiera Ci nadmiar deszczu ale i tak masz już kwitnąca peonię a u mnie maleńkie paki dopiero.
Dziwnie się porobiło z ta pogodą
Mamy identyczne zestawienia kolorystyczne w swoich ogródkach
np.Twoje
i moje
http://x.garnek.pl/ga166/a061cce380ced8 ... 863512.jpg
Czy przymierzasz sie zagospodarować miejsce pod tym drzewem pod którym stoi ten cudny koszyk?
Może na rabacie rośliny byłyby mniej zagrożone niż w pojemnikach?
Mój pies to tez szkodnik pierwszej wody kradnie mi wszystkie doniczki i schrupie je w jednej chwili :x
Nawet samotnie wystający z ziemi pęd krzewu potrafi potraktować jako zabawkę,ugryzie przy ziemi a jak się wyciągnie i schrupie w całości....
Ale cóż, jesteśmy rodziną i dla każdego musi być miejsce w ogrodzie...
Musimy tylko na siebie bardziej zwracać uwagę...
Życzę Tobie i nam słoneczka , nie jego przebłysków ale już na dłużej...
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu kochanie i te pojemniki sa systematycznie obsikiwane Ja przelewam wodą i jakoś rosną. To drzewo to orzech włoski, więc tylko w pojemnikach może coś pod nim rosnąć, trawa ledwo daje radę.
Teraz zastanawiam się jakimi roślinami rozweselić te zieloności.
Teraz zastanawiam się jakimi roślinami rozweselić te zieloności.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Ależ z tym orzechem to nie tak Edytko ... to błędna opinia...
pod orzechem włoskim starym i bardzo szerokim i gęstym bo ciętym od góry rośnie wszystko co posadzę....
Przygotuję w najbliższym czasie przegląd zdjęć przez wszystkie pory roku tego co u mnie rośnie pod nim ,
może Cie przekonają moje zdjęcia
pod orzechem włoskim starym i bardzo szerokim i gęstym bo ciętym od góry rośnie wszystko co posadzę....
Przygotuję w najbliższym czasie przegląd zdjęć przez wszystkie pory roku tego co u mnie rośnie pod nim ,
może Cie przekonają moje zdjęcia
Edytko czy Ty puściłaś powojnika po wierzbie mandżurskiej?
Czy to tegoroczny zakup czy już Ci kwitł...
Fajne połączenie
Czy to tegoroczny zakup czy już Ci kwitł...
Fajne połączenie
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też zaglądam ale mało piszęEdytaB pisze:Kochane moje jak miło, że chociaż Wy tu zaglądacie
Edytko, ja często zaglądam, podziwiam, czasami piszę...
Rogownica jak się rozhula to potrafi zająć olbrzymią powierzchnię...Ja muszę na swoją bardzo uważać, bo zajęłaby mi cały skalniak. Po kwitnieniu mocno ją przycinam i likwiduję niechciane odrosty.
A hortensje jeśli do tej pory nie wypuściły listków na tych badylkach, to chyba już nie wypuszczą
Zresztą ściśnij je w dłoni i sprawdż czy są suche, czy żywe.
Życzę dużo słoneczka
Rogownica jak się rozhula to potrafi zająć olbrzymią powierzchnię...Ja muszę na swoją bardzo uważać, bo zajęłaby mi cały skalniak. Po kwitnieniu mocno ją przycinam i likwiduję niechciane odrosty.
A hortensje jeśli do tej pory nie wypuściły listków na tych badylkach, to chyba już nie wypuszczą
Zresztą ściśnij je w dłoni i sprawdż czy są suche, czy żywe.
Życzę dużo słoneczka
- EdytaB
moje jak mi miło
Krysiu - ja kiedyś na forum szukałam info w tym temacie i opinie były raczej na nie, w dali w rogu orzecha posadziłam 2 krzaki dalii i te radziły sobie znakomicie ale zaraz przy pniu ... poprosze o fotki.
Lisko - kupiłam w tym roku powojnik Solidarność mial już pąki jeden duży 3 małe, i posadziłam go przy tej wierzbie ponieważ jest tam trochę za monotonnie, kolor fajnie kontrastuje z zielenią, wierzba przepuszcza slońce, mam nadzieję, ze się połączenie udało. A z racji, że nogi powojnik ma miec w cieniu posadziłam tam jeszcze różę Lovely Fire i bodziszki (mają mieś kolor mocno fioletowy).
coma -
Dalu - ja chyba nie zetne tych badylków dopóki nie zobacze gdzie się pojawią pąki, tyle razy już sprawa była skopana, że wolę dmuchać na zimne. Co do rogownicy to będę pamiętała, ciachać, ciachać
Krysiu - ja kiedyś na forum szukałam info w tym temacie i opinie były raczej na nie, w dali w rogu orzecha posadziłam 2 krzaki dalii i te radziły sobie znakomicie ale zaraz przy pniu ... poprosze o fotki.
Lisko - kupiłam w tym roku powojnik Solidarność mial już pąki jeden duży 3 małe, i posadziłam go przy tej wierzbie ponieważ jest tam trochę za monotonnie, kolor fajnie kontrastuje z zielenią, wierzba przepuszcza slońce, mam nadzieję, ze się połączenie udało. A z racji, że nogi powojnik ma miec w cieniu posadziłam tam jeszcze różę Lovely Fire i bodziszki (mają mieś kolor mocno fioletowy).
coma -
Dalu - ja chyba nie zetne tych badylków dopóki nie zobacze gdzie się pojawią pąki, tyle razy już sprawa była skopana, że wolę dmuchać na zimne. Co do rogownicy to będę pamiętała, ciachać, ciachać
- Agawa
- 1000p
- Od: 4 wrz 2008, o 10:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Edytko to przypomnij mi w sprawie orlika.
Fuksja piękna, taka pełna, u Ciebie hortensja jest naprawdę okazała,
Fuksja piękna, taka pełna, u Ciebie hortensja jest naprawdę okazała,
- EdytaB
Marcin niestety nie znam nazwy mam takie 2 sztuki zawieszone na orzechu. Podlewam je nawozem Planton do pelargonii i mają duże kwiaty.
Lidka przypomne sie oczywiście. A hortensja jest mała ma 3 krzaki o wiele wieksze. tylko w przedogródku, którego nie pokazuje bo wstyd. Czekam aż zrobią kanalizację (rowy, rury itp.) i dopiero go do prowadzę do stanu oglądalności.
Trzmielina z floksami
Azalia Cannon's Double
Lidka przypomne sie oczywiście. A hortensja jest mała ma 3 krzaki o wiele wieksze. tylko w przedogródku, którego nie pokazuje bo wstyd. Czekam aż zrobią kanalizację (rowy, rury itp.) i dopiero go do prowadzę do stanu oglądalności.
Trzmielina z floksami
Azalia Cannon's Double
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Edytko - zauroczyła mnie ta kompozycja z koszykiem
a suche badylki z hortensji obetnij - jakby miały z nich wyjść listki, to już byś je widziała...
a suche badylki z hortensji obetnij - jakby miały z nich wyjść listki, to już byś je widziała...
- EdytaB
Ave dziękuję Teraz zastanawiam się jak obsadzić skrzynki balkonowe.
Utnę te badyle.
Igor - ta rogownica jeszcze jest mała ale z tego co tu czytam to szybka jest, ciachac będę i już Jak patrzę na tą azalię to przypomina mi lody waniliowo truskawkowe i mam ślinotok
Utnę te badyle.
Igor - ta rogownica jeszcze jest mała ale z tego co tu czytam to szybka jest, ciachac będę i już Jak patrzę na tą azalię to przypomina mi lody waniliowo truskawkowe i mam ślinotok