Działka Zeni
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka Zeni
Zeniu cudny ten biały orlik. Coraz bardziej nabieram ochoty na zakup nowych
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie...Moniu, Irenko, Moniko. Zaniedbałam trochę swój wątek, przepraszam ale czasem tak się złoży. Wszystko pewnie przez te deszcze i powodzie. Nie jeździłam prawie na działkę, dojazd był zalany. Teraz pomalutku woda opada, ale działeczka ciągle napita wodą. Po trawce nie da się prawie chodzić. Woda chlupie pod nogami...niestety nic na to nie poradzimy. Pozostaje cierpliwie czekać aż sama opadnie. Podczas mojej ostatniej wizyty na działeczce spotkała mnie miła niespodzianka. Zakwitła Ismena którą dostałam od ciebie Moniu...dziękuję.
Jest prześliczna. Obfotografowałam ją z wszystkich stron. Tak rzadko teraz jeżdżę na działeczkę iż boję się że następnym razem jak pojadę, może już przekwitnąć to będę miała choć na zdjęciu.

Azalie kwitną w pełni.

Azalie kwitną w pełni.

- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Niemożliwe, żeby kwitła już Ismena
Moje białe dopiero niedawno wyszly z ziemi, żółta jest w trakcie , a drugiej jeszcze wcale nie widać ....
Ale piękne są, prawda ??? Uwielbiam je

Moje białe dopiero niedawno wyszly z ziemi, żółta jest w trakcie , a drugiej jeszcze wcale nie widać ....
Ale piękne są, prawda ??? Uwielbiam je

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
A mnie prawie padła azalia różowo biała chyba taka jak twoja.
Już ją miałam wyrzucić, ale zaczęła coś puszczac. To śliczny kolorek to dam jej szansę.
Ismenka to chyba podpędzana.

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Zeniu ,Moje ismeny nie wiem czy nie zgniły bo ich nie widzę aby wychodziły z ziemi . A ten różowy tulipanek z tym pięknym środkiem to ja chcę. Sliczna ta twoja wnusia życzę jej dużo zdrówka.
Zeniu
wpadłam na twoją działkę aby popodziwiać azalie - prawdziwe piękności
I u mnie zakwitła ismenka na razie tylko jedna , a powinno być cztery...?

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
- Zenia
Witajcie Moniko, Bernadetko, Aniu, Halinko, Basiu. Dziękuję bardzo za pochwały mojej działeczki. Staram się jak mogę, niemniej ta pogoda w tym roku
Kwiatki bardzo ucierpiały, zwłaszcza cebulowe. Zimą konsumowały je nornice, teraz doprawiła je woda. Żeby jednak za dużo nie psioczyć, na pocieszenie coś tam zostało. No i co najważniejsze, pogoda się trochę poprawiła..odpukać.
. Jeżdżę więc na działeczkę i grzebię w ziemi. A grzebania jest bardzo dużo...chwasty rosną jak oszalałe.
Zakwitła pierwsza lilia.

Zakwitła pierwsza lilia.

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Witaj, Zeniu
Jak zwykle pięknie u Ciebie!! Wyjątkowo atrakcyjnie wygląda Kermesina Rose!! U Ciebie zawsze taki ład i porządek, że chyba nabawię się kompleksów
Cieszę się, że zakwitła ismena
U mnie kwiat utrzymywał się ok. dwóch tygodni. Po kwitnieniu nawieź trochę- cebula urośnie i w przyszłym roku ponownie zakwitnie.
Goździki od Ciebie jeszcze nie kwitną- co prawda od kilku dni nie wychdzę do ogrodu. Może dzisiaj wyjrzę choć na chwilę.
Wybacz, że jeszcze nie odpisałam na maila... nie mam siły na razie.
Przesyłam
i dużo 

Jak zwykle pięknie u Ciebie!! Wyjątkowo atrakcyjnie wygląda Kermesina Rose!! U Ciebie zawsze taki ład i porządek, że chyba nabawię się kompleksów

Cieszę się, że zakwitła ismena

Goździki od Ciebie jeszcze nie kwitną- co prawda od kilku dni nie wychdzę do ogrodu. Może dzisiaj wyjrzę choć na chwilę.
Wybacz, że jeszcze nie odpisałam na maila... nie mam siły na razie.
Przesyłam

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Zeniu
ale u Ciebie na działeczce cudnie
Podobnie jak Monika nabawię się kompleksów po wizycie u Ciebie, wszystko masz takie dopieszczone

Podobnie jak Monika nabawię się kompleksów po wizycie u Ciebie, wszystko masz takie dopieszczone

Zeniu szczęśliwie, że podtopienia nie narobiły u ciebie szkody. Ogród piękny, zadbany, dużo kwiatów a wśród nich ismena cudo.
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
jeeeeeejku - jak u ciebie pięknie
jakby żadnych nadmiernych deszczy nie było .... cudnie wprost 

Witaj
Czy ta piękna "poducha" to goździki - http://img41.imageshack.us/img41/7180/img4932yx.jpg

Przegapiłam nawożenie i w tym roku mam tylko jeden kwiatek :xMonia68 pisze: Po kwitnieniu nawieź trochę- cebula urośnie i w przyszłym roku ponownie zakwitnie.
Czy ta piękna "poducha" to goździki - http://img41.imageshack.us/img41/7180/img4932yx.jpg
Serdecznie pozdrawiam Barbara
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Witaj Zenuś wada już wyschła?... lilią kwitnącą mnie zaskoczyłaś.
Morze już powróci uśmiech na Twojej buzi

Morze już powróci uśmiech na Twojej buzi

- Zenia
Witam was kochani po dłuższej przerwie. Cieszę się że zaglądacie do mnie, ale i smutno że nie mogę teraz zbyt często bywać na forum i odwiedzać wasze wątki. Mieszkam już na działeczce, jest wspaniale. Jedyna wada że nie mam tam kompa. Do domu wpadam na dzień , dwa pozałatwiać pilne sprawy i smyk z powrotem na działeczkę. W miarę moich możliwości kiedy nadarzy się taka okazja odwiedzam wasze wątki, choć z braku czasu nie zawsze pozostawiam ślad, za co bardzo przepraszam. Postaram się w przyszłości to nadrobić.
. Kilka fotek z mojej działeczki.

Pokazują się też pierwsze róże..bardzo im się zimą dostało.

Obecnie jestem na etapie zakładania rabatki hostowej. I mnie to dopadło...mam już pięć odmian
. Jak zdobędę więcej, ukończę rabatkę to obiecuję pokazać moje dzieło. 

Pokazują się też pierwsze róże..bardzo im się zimą dostało.

Obecnie jestem na etapie zakładania rabatki hostowej. I mnie to dopadło...mam już pięć odmian