Kaktusiki i inne skukulenciki Kati cz.2
- katrina26
- 1000p
- Od: 14 sie 2008, o 12:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kaktusiki i inne skukulenciki Kati cz.2
Władku, nawet 1,5 metra to na moje warunki to olbrzym Musiała bym go ciąć bardzo często, a i tak pewnie by mnie za jakiś czas z pokoju wysiedliło ;)
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Władku bardzo dziękuję za oznaczenie Aloeska. Masz ogromną wiedzę sukulentową. Twoje oznaczena zawsze są trafne.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Zawsze? Nie żartuj, ile ja już byków strzeliłem, to trudno policzyć. Jednak wciąż się pilnie uczę.
Pozdrawiam,Władek.
Wykształcenie - coś, co mądremu mówi, jak mało wie, natomiast głupiemu, jak wiele potrafi. (J. Tuwim)
Wykształcenie - coś, co mądremu mówi, jak mało wie, natomiast głupiemu, jak wiele potrafi. (J. Tuwim)
- kati-1976
E tam, wcale dużo tych byków nie było. Twoja pomoc jest zawsze bardzo cenna i niezbędna.
Z resztą fakty mówią same za siebie. Każdy kto potrzebuje pomocy, wzywa Władka. To oczymś chyba świadczy, czyż nie?
Z resztą fakty mówią same za siebie. Każdy kto potrzebuje pomocy, wzywa Władka. To oczymś chyba świadczy, czyż nie?
Kasiu, licząc na Twoją wiedzę sukulentową, poproszę o identyfikację roślinki, którą otrzymałam z wymiany, znajdująca się na 3 stronie mojego kwiatowego wątku między lamprantusem a noliną ,30 grudnia 2010 . Dziękuje!
witaj
śliczna kolekcja ;) moje rypsalisy i hatiora stoją już na balkonie,wypuszczają paczki ;) natomiast adenium jakieś takie marne mam;(
śliczna kolekcja ;) moje rypsalisy i hatiora stoją już na balkonie,wypuszczają paczki ;) natomiast adenium jakieś takie marne mam;(
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Kasiu wydaje mi się ,że kupiłam od Ciebie na All Chamacereus silwestrii.Dziś właśnie otrzymałam .Jeżeli tak to ,no i ta lobivia na dokładkie super .Napisz mi tylko czy one lubią dużo słonka bo mam balkon i okna zachodnie ,no i jakoś muszę sobie radzic. Pozdrawiam
- kati-1976
Gordian, dorosła roślinka jest pokazana w watku z prośbami o oznaczenie. A. herlana jest łudząco podobny do matki, więc to na 99% to.
Zakwitły ale jakoś tak anemicznie. To pewnie przez ten brak słoneczka i paskudną deszczową pogodę
I taka zwyczajna jeszcze nie pokazywana
Zakwitły ale jakoś tak anemicznie. To pewnie przez ten brak słoneczka i paskudną deszczową pogodę
I taka zwyczajna jeszcze nie pokazywana
- katrina26
- 1000p
Kasieńko, śliczne kwiatuszki, w taką pogodę te kolory sprawiają że się uśmiecham.
Większość roślinek od Ciebie już się ukorzeniła najbardziej się bałam o Crassula pellucida, strasznie marniała i listki jej brązowiały. W akcie desperacji wyjęłam z ziemi zobaczyć co się dzieje i czy coś będzie i widzę że korzonki są! Maluteńkie ale są
Większość roślinek od Ciebie już się ukorzeniła najbardziej się bałam o Crassula pellucida, strasznie marniała i listki jej brązowiały. W akcie desperacji wyjęłam z ziemi zobaczyć co się dzieje i czy coś będzie i widzę że korzonki są! Maluteńkie ale są
- kati-1976
To się bardzo cieszę, że jednak da radę. U mnie tfu tfu rośnie. Jest tylko coś niepokojącego. Na Adromischsie odkryłam wełnowca. Jedną sztukę ale już mam traumę, że jak pójdę do szpitala rodzić i nie przypilnuje go to zje mi pół kolekcji. na razie roslinkę odizolowałam, ale sądzę, że już porozłaził się po innych donicach, bo u mnie doniczki na parapecie upchane jak śledzie.
- katrina26
- 1000p
Kasiu to zleć oprysk mężowi, nie ma żartów z tym dziadostwem
- mika78
- 200p
- Od: 17 lip 2009, o 08:32
Kasiu brawo dla kwitnących a wełnowce przeganiaj bo szkoda twoich roślinek
Pozdrawiam Dominika
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=32176" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=32176" onclick="window.open(this.href);return false;
- kati-1976
Z wełnowcami już zaczynam toczyć bój mimo, że poza tym jednym osobnikiem nie wypatrzyłam już nic niepokojącego.
Oj ja nigdy nie uważałam, że wiem lepiej, bo wiem niewiele. Mimo to z każdym dniem czegoś nowego się uczę. Za tym Aloe i innymi przewaliłam pół netu i faktycznie można by pod niego dopasować wiele krzyżówek. No ale skoro Ty od 20 lat zajmujesz się Aloe to może pomożesz mi w oznaczeniu zamiast wytykać błędy. Może jakieś sugestie, czy interesujące stronki.gordian pisze:proponuje pooglądać w necie troche zdjęć Aloe to zobaczysz, że możesz dopasować do tej fotki kilkanascie gatunków i *krzyżówek*... poza tym interesuję się Aloe przezło 20 lat i nadal utrzymuję, że to nie jest A. herlana...
ale pewnie wiesz lepiej...
pozdrawiam