Nasz kawałek trawnika - 2010
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
Re: Nasz kawałek trawnika - 2010
Izuś - jak to jest to, to Ci patyczek wyślę. Nawet wiecheć cały, bo jak ją obetnę, to będzie tego z metr ;) a pędów głównych ma ze 4 ;) chcesz 4mb róży?
ale ja nie umiem ukorzeniać
Sympatię ukorzeniam od 2 lat .. nie żebym ją chciała.. tylko dla samego ukorzeniania..
i co?
i nic..
Nie umiem
Sympatię ukorzeniam od 2 lat .. nie żebym ją chciała.. tylko dla samego ukorzeniania..
i co?
i nic..
Nie umiem
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- coccinella
- 1000p
Izuś - a mi się udało. Z 4ech patyczków jeden przeżył i ma się dobrze. Ale byłam pewna, że nic z niego nie będzie po tym, jak go R wykosił kosiarką... Mój mąż nie powinien do kosiarki być dopuszczony wcale.
Swoją drogą muszę ją już przesadzić, ale za diabła nie mam pojęcia, gdzie. Tym bardziej, ze to jedna z tych, co podcinałam po kryjomu w parku i nie wiem nawet, jaki kolor ma
Spróbuję dla Ciebie ukorzenić obie te duże, jak je popodcinam, to materiału na ukorzenienie będzie duuużo i jest szansa, ze się uda
Swoją drogą muszę ją już przesadzić, ale za diabła nie mam pojęcia, gdzie. Tym bardziej, ze to jedna z tych, co podcinałam po kryjomu w parku i nie wiem nawet, jaki kolor ma
Spróbuję dla Ciebie ukorzenić obie te duże, jak je popodcinam, to materiału na ukorzenienie będzie duuużo i jest szansa, ze się uda
- coccinella
- 1000p
izo, znalazłam fotki czerwonej
a moze przy okazji jeszcze tą Ci sie uda zidentyfikować
a tu już ścięte:
a moze przy okazji jeszcze tą Ci sie uda zidentyfikować
a tu już ścięte:
zobacz http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.137617
a zdjecia róż najlepiej daj do rozpoznania..
może tu:
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 8&start=14
tam chętnie pomagają..
bo teraz ta druga jenak mi Balzaka przypomina
http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... &qn=1&qc=0
a zdjecia róż najlepiej daj do rozpoznania..
może tu:
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 8&start=14
tam chętnie pomagają..
bo teraz ta druga jenak mi Balzaka przypomina
http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... &qn=1&qc=0
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- coccinella
- 1000p
Pojechaliśmy do sklepu po kątowniki do domku. I weszliśmy na rośliny. i.... mam 4 nowe pnące
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
to pokazuj
- coccinella
- 1000p
Witam ponownie.
Poszliśmy na godzinkę na działkę, bo papryka przecież nieposadzona. Szybka inspekcja i....?
w oczku znowu mamy gości:
dąbrówka szaleje ;)
orliki
irysy po przeniesieniu w wilgotniejsze miejsce będą kwitły o wiele obficiej niż w zeszłym roku
RH sie juz rozwinął. Ale tylko ten najmarniejszy, na pozostałych dwóch jest w sumie może z 5 pąków
śniedek
tak ogólnie na lilie orientalne i otoczenie. Ta piwonia ma 8pąków już firletka teżsie rozszalała, będzie w tym roku łan. I to nie tylko tu
szafirku a w tle kosaćce
tu między porzeczki pójdzie stelaż na winorośl - musimy się spieszyć, bo teraz już trzeba go sadzic
truskawki już trzeba będzie w tym roku przerzedzić chyba. A na dniach wyplewić ;)
hosty zaczynają pokazywać swoje piękno. Niestety moje olbrzymki jeszcze nie rozwinęły się nawet w połowie.
a te to moja "szkółka" - zostaną juz niedługo wyniesione z tamtąd, bo tam ma iśc żółta róża pnąca
domek na drzewie:
a to dzisiejsze zakupy. Malusie są, więc zrobiłam zdj tylko etykietom. Póki co. i mam nadzieję, ze nie były pozamieniane
no i jak już obleciałam działkę, to złapałam za randap i pomazałam zawilca. Mam nadzieję, że go definitywnie szlag trafi i będzie miejsce pod te dwie duże róże.
Izuś - obejrzałam dzisiaj dokładnie te krzaki i wiesz co... Ta za oczkiem, ta niby eden rose, ma juz 12 pąków. Nie obetnę jej teraz za żadne skarby świata. Choć tak jak jest teraz, to najdłuższy pęd ma dobre 2,5m... Ale jak już przekwitnie, to nie będzie litości i wiem, że mi na pewno powtórzy kwitnienie pod koniec sierpnia
Poszliśmy na godzinkę na działkę, bo papryka przecież nieposadzona. Szybka inspekcja i....?
w oczku znowu mamy gości:
dąbrówka szaleje ;)
orliki
irysy po przeniesieniu w wilgotniejsze miejsce będą kwitły o wiele obficiej niż w zeszłym roku
RH sie juz rozwinął. Ale tylko ten najmarniejszy, na pozostałych dwóch jest w sumie może z 5 pąków
śniedek
tak ogólnie na lilie orientalne i otoczenie. Ta piwonia ma 8pąków już firletka teżsie rozszalała, będzie w tym roku łan. I to nie tylko tu
szafirku a w tle kosaćce
tu między porzeczki pójdzie stelaż na winorośl - musimy się spieszyć, bo teraz już trzeba go sadzic
truskawki już trzeba będzie w tym roku przerzedzić chyba. A na dniach wyplewić ;)
hosty zaczynają pokazywać swoje piękno. Niestety moje olbrzymki jeszcze nie rozwinęły się nawet w połowie.
a te to moja "szkółka" - zostaną juz niedługo wyniesione z tamtąd, bo tam ma iśc żółta róża pnąca
domek na drzewie:
a to dzisiejsze zakupy. Malusie są, więc zrobiłam zdj tylko etykietom. Póki co. i mam nadzieję, ze nie były pozamieniane
no i jak już obleciałam działkę, to złapałam za randap i pomazałam zawilca. Mam nadzieję, że go definitywnie szlag trafi i będzie miejsce pod te dwie duże róże.
Izuś - obejrzałam dzisiaj dokładnie te krzaki i wiesz co... Ta za oczkiem, ta niby eden rose, ma juz 12 pąków. Nie obetnę jej teraz za żadne skarby świata. Choć tak jak jest teraz, to najdłuższy pęd ma dobre 2,5m... Ale jak już przekwitnie, to nie będzie litości i wiem, że mi na pewno powtórzy kwitnienie pod koniec sierpnia
Dome na drzewie rewelacja!
Powiedz czy Twoj M. ma takie zdolnosci?
ależ zzdroszczę Twoim dzieciom..
Ja zawsze chciałam taki mieć..
Nie obcinaj teraz rózy skoro ma pąki..
Niech kwitnie.. wiosną przesadzisz i obetniesz..
Powiedz czy Twoj M. ma takie zdolnosci?
ależ zzdroszczę Twoim dzieciom..
Ja zawsze chciałam taki mieć..
Nie obcinaj teraz rózy skoro ma pąki..
Niech kwitnie.. wiosną przesadzisz i obetniesz..
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- coccinella
- 1000p
zapomniałam:
podpędzana dalia - z 3 szt z mieszanki pt "Schmuck" (biżuteria ;)) dwie są żółte
i coś mi wyrosło w miejscu, gdzie sadziłam floksy. czyżby???
Iza - no R się z tym zamiarem nosił od 2 lat
podpędzana dalia - z 3 szt z mieszanki pt "Schmuck" (biżuteria ;)) dwie są żółte
i coś mi wyrosło w miejscu, gdzie sadziłam floksy. czyżby???
Iza - no R się z tym zamiarem nosił od 2 lat
- coccinella
- 1000p
Witam!
U nas nadal zimno, ale cóż, może się uda na 2 godz na działkę dzisiaj wyskoczyć. Przynajmniej nie pada.
U nas nadal zimno, ale cóż, może się uda na 2 godz na działkę dzisiaj wyskoczyć. Przynajmniej nie pada.
- coccinella
- 1000p
zobaczcie co mam