Ogród Georginii (Alicji ) cz. 1
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Georginii (Alicji ) cz. 1
Ewo.Dziękuję już przeczytałam
- gemciu83
- Od: 18 maja 2008, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witam, pytanie mam Co to są za kwiaty na pierwszych zdjęciach te żółte ze zwisającymi kielichami w dół na tej wysokiej łodydze
- Georginia
Witaj Gemciu na moich stronach .Te żółte kwiatki z czuprynami to korony cesarskie.Niżej jest zdjęcie na którym są pomarańczowe a są jeszcze czerwone.Jak je sadzić opisałam na 2 stronie w 10 poście od góry.Zajrzyj na stronę o cebulowych niektórzy mają całe łany tych kwiatów.Miło że mnie odwiedziłeś.Kiedyś mieszkałam blisko Ciebie w PSO Bogusławice.Pozdrawiam.Alicja.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
przepięknie w Twoim królestwie, a irysy żółte w grupie cudowne.
Pięknie dziękuje za informacje o hortensji pnącej, czy mogłabyś rzucić jakąś fotkę ciekawa jestem,
ja może jak przestanie padać zrobię u siebie jak ten mur wygląda i poproszę Ciebie jak pozwolisz jeszcze o radę bo ta hortensja mi bardzo się podoba.
pozdrawiam i życzę spokojnej nocy.
Pięknie dziękuje za informacje o hortensji pnącej, czy mogłabyś rzucić jakąś fotkę ciekawa jestem,
ja może jak przestanie padać zrobię u siebie jak ten mur wygląda i poproszę Ciebie jak pozwolisz jeszcze o radę bo ta hortensja mi bardzo się podoba.
pozdrawiam i życzę spokojnej nocy.
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Witaj Alicjo
Cieszę się że znalazłam kolejną osobę z okolicy. Piękny ogród, ale jeszcze bardziej podoba mi się Twoje profesjonalne podejscie do nasadzeń i wymagań roslin. Ja dzięki forum zaraziłam się miłością do liliowców. Posadziłam w tym roku kilka odmian i teraz czekam aż zakwitną.
Masz piekne irysy i bardzo spodobał mi sie pomysł podwiązania żonkili sznurkiem. Fajnie to wygląda
Niech szybko wraca syn z Angli bo w ogrodzie wiele sie teraz dzieje i na pewno masz się czym pochwalić
Cieszę się że znalazłam kolejną osobę z okolicy. Piękny ogród, ale jeszcze bardziej podoba mi się Twoje profesjonalne podejscie do nasadzeń i wymagań roslin. Ja dzięki forum zaraziłam się miłością do liliowców. Posadziłam w tym roku kilka odmian i teraz czekam aż zakwitną.
Masz piekne irysy i bardzo spodobał mi sie pomysł podwiązania żonkili sznurkiem. Fajnie to wygląda
Niech szybko wraca syn z Angli bo w ogrodzie wiele sie teraz dzieje i na pewno masz się czym pochwalić
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- Georginia
Witaj Taro.Pomyślałam o tym samym co Ty,żeby pokazać na zdjęciu jak to wygląda.Wprawdzie są z przed 2 lat ale teraz są po prostu większe.Już poczyniłam kroki aby te zdjęcia się pokazały,powędrują przez Anglię.Może podróż się powiedzie.Nie umieć umieszczać zdjęć na forum to całkowite kalectwo.Już ja się za to wezmę Pozdrawiam.Alicja.
- Georginia
Moniko Witaj.To super że odwiedziłaś mnie.Jak możesz napisz dokładnie gdzie mieszkasz ,może za miedzą .Blisko też mieszka Ewa z Kozłowa Biskupiego,już się poznałyśmy.Niedługo będzie nas cała paczka .Irysy żółte będą kwitły ale liście w opłakanym stanie.Wczesną wiosną opryskałam przeciw chorobom grzybowym,w normalnych warunkach byłoby ok.ale to co się dzieje w tym roku daleko odbiega od normy.Liliowce mam,kilka starszych kęp,można już dzielić.Następne mam takie 2-letnie i ostatnie kupione wiosną,niskie 25-30 cm te raczej nie zakwitną.Lubię liliowce nie ma z nimi żadnych problemów same się chowają.
Narcyz podwiązuję bo ma tak ciężki kwiaty że leżą i w ogóle ich nie widać.Zapraszam częściej.Pozdrawiam.Alicja.
Narcyz podwiązuję bo ma tak ciężki kwiaty że leżą i w ogóle ich nie widać.Zapraszam częściej.Pozdrawiam.Alicja.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Alicjo, niedaleko Ciebie mieszka też Soczewka. Ona jest ze Skierniewic. Tak myślę, że takich osób z niedalekich okolic jest więcej. Można by zorganizować jakieś spotkanie. Ja co roku jeżdżę do Skierniewic na targi we wrześniu. Może tam?
- Georginia
Witaj.Gosiu.Wiem że Monika jest ze Skierniewic,nawet robimy zakupy w tym samym centrum ogrodniczym w Nowym Dworze.Ja również co roku jestem w Skierniewicach na święcie kwiatów nie darowała bym sobie gdybym tam nie pojechała.Nawet tylko dlatego żeby sobie pooglądać.Płock tylko 40 km.od Sochaczewa i 40 km od Skierniewic.Czyli ja tak pośrodku to coś znaczy.W Skierniewicach możemy spotkać się i .Pozdrawiam.Alicja.
-
- 1000p
Dopiero teraz przeczytałam ostatnie posty. Mogłybyśmy coś zorganizować. Jak padnie na Skierniewice to oczywiście zapraszam do mnie. A do Sochaczewa tez chętnie się wybiorę. Tylko musimy ustalić termin.
Pozdrawiam Monika
- Georginia
Moniko Bardzo serdecznie zapraszam.Jestem zawsze w domu.Masz mój adres e mail.Jak potrzebny kontakt to pisz.Alicja.
- eba
- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Kontakt:
Do mnie też proszę dać znać . Chętnie na chwilę wyrwę się od dzieciarni.
W zawsze weselej.
W zawsze weselej.
-
- 1000p
To kiedy się spotykamy ?
Pozdrawiam Monika