Kolorowy Ogród Geni cz. 4
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni cz. 4
Witaj Geniu...
Niestety 500 post był u mnie w Wątku ale mało brakowało abyś to Ty była tą szczęśliwą 500-tką
Faktycznie irysy są piękne również w liścisch, ale jak zaczynają wiednąć to się takie nie ciekawe robią i na bierząco trzeba ich się pozbywać, ale w przyszłym roku znów są śliczne... jak co roku
Geniu dziękuję za (Ty dobrze wiesz za co ...) nie mogę się doczekać aż bedę robił rabatkę z irysów, na pewno bedą na chonorowym miejscu
jak już zrobię to Ci foteczkę poślę
pozdrawiam
Niestety 500 post był u mnie w Wątku ale mało brakowało abyś to Ty była tą szczęśliwą 500-tką
Faktycznie irysy są piękne również w liścisch, ale jak zaczynają wiednąć to się takie nie ciekawe robią i na bierząco trzeba ich się pozbywać, ale w przyszłym roku znów są śliczne... jak co roku
Geniu dziękuję za (Ty dobrze wiesz za co ...) nie mogę się doczekać aż bedę robił rabatkę z irysów, na pewno bedą na chonorowym miejscu
jak już zrobię to Ci foteczkę poślę
pozdrawiam
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Andrzej nie którym jednak się nie podobają .
Ewo host to nie mam zbyt dużo sporo się powtarza .
Michał ja jednak będę się upierała że u mnie był 500 post , tak przynajmniej widziałam że ten post był 500 który napisałeś .
Michał u mnie nie więdną liście irysów , ja swoje ścinam w sierpniu i do zimy znowu są piękne i zdrowe .
A na irysy w większości trzeba będzie czekać 2 lata ,rzadko kwitną w przyszłym roku.
Genia
Ewo host to nie mam zbyt dużo sporo się powtarza .
Michał ja jednak będę się upierała że u mnie był 500 post , tak przynajmniej widziałam że ten post był 500 który napisałeś .
Michał u mnie nie więdną liście irysów , ja swoje ścinam w sierpniu i do zimy znowu są piękne i zdrowe .
A na irysy w większości trzeba będzie czekać 2 lata ,rzadko kwitną w przyszłym roku.
Genia
- Anya
- Przyjaciel Forum
- Od: 5 gru 2006, o 14:54
Witaj Gieniu,
masz piękne rośliny: orliki, bratki, azalie i różaneczniki. Jednak irysy mi się najbardziej podobają Są śliczne!
Ten biało-żółty jest wprost bajkowy! Czy możesz podać jego nazwę?
Ten ciągły deszcz jest dla irysów niedobry, gniją kłącza, kwiaty są "rozciapane". Nie służy im ta wiosna, przynajmniej u mnie.
Dlatego z taką przyjemnością patrzę na Twoje i podziwiam!
masz piękne rośliny: orliki, bratki, azalie i różaneczniki. Jednak irysy mi się najbardziej podobają Są śliczne!
Ten biało-żółty jest wprost bajkowy! Czy możesz podać jego nazwę?
Ten ciągły deszcz jest dla irysów niedobry, gniją kłącza, kwiaty są "rozciapane". Nie służy im ta wiosna, przynajmniej u mnie.
Dlatego z taką przyjemnością patrzę na Twoje i podziwiam!
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu wspaniałe iryski.
Jak miło na nie popatrzeć w taka paskudną pogodę.
Widzę, że hostomania i Ciebie dopadła, ale rabatka będzie wspaniała jak podrosną.
Widzę, że hostomania i Ciebie dopadła, ale rabatka będzie wspaniała jak podrosną.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- e-genia
Witaj Anno cieszę się że moje roślinki podobają Ci się .
Nie znam nazwy tego irysa kupowała go kilka lat temu bez nazwy na
targowisku .
jak do tej pory u mnie zaczął gnić jeden irysek .
Zosiu witaj
Nie znam nazwy tego irysa kupowała go kilka lat temu bez nazwy na
targowisku .
jak do tej pory u mnie zaczął gnić jeden irysek .
Zosiu witaj
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Geniu ten ostatni cudowny.
Drugi raz go widzę na forum.
To chyba jakiś rzadki okaz.
Drugi raz go widzę na forum.
To chyba jakiś rzadki okaz.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- e-genia
Grażynko witaj od piątku poprawa pogody więc może irysy jakoś sobie poradzą i nie pognijąkogra pisze:Geniu wspaniałe iryski.
A hosty zawsze mi się podobały i miałam kilka odmian przez cały czas .A dzięki forum poznałam dużo więcej odmian .
Ten irysek na ostatnim zdjęciu mam 4 lata , ale kiedyś mi gnił , ale udało mi się kawałek uratować i w tym roku ponownie zakwitł .
Genia
Genia
-
- 50p
- Od: 13 lis 2009, o 21:34
- Anya
- Przyjaciel Forum
- Od: 5 gru 2006, o 14:54
Ach, jakie śliczne irysy! Dzięki Gieniu, za tyle fotek Jaki cudny ten czerwony, aksamitny! Ale czarujesz tymi pięknościami
U mnie niestety zgniło trochę kęp, takich co stały przez dwa dni w wodzie. Trudno, co zrobić... najgorsze, że woda znów leje się z nieba. U tych, co kwitną, kwiaty leżą na ziemi.
Ale może od piątku będzie lepsza pogoda? Trzeba mieć nadzieję, że jakoś sobie poradzą.
Marysiu, wielkie dzięki za nazwę
U mnie niestety zgniło trochę kęp, takich co stały przez dwa dni w wodzie. Trudno, co zrobić... najgorsze, że woda znów leje się z nieba. U tych, co kwitną, kwiaty leżą na ziemi.
Ale może od piątku będzie lepsza pogoda? Trzeba mieć nadzieję, że jakoś sobie poradzą.
Marysiu, wielkie dzięki za nazwę
Pozdrawiam, Anna
Geniu widzę nowe rabaty, iglakowy mini lasek jest śliczny, kora dodaje uroku. Następna rabata to Rh i azalie, jest wspaniała oraz cała kolekcja host, czy gdy się rozrosną zmieszczą się na tej rabatce, to są wielkie krzaczory. Irysków też masz dużo a wszystkie piękne.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Piękna parada irysów! A na moich już tylko szmatki
Ale i rododendronów masz tez niemało! Gieniu, jak Ty to mieścisz? Łany tulipanów, irysów i różnych innych wiosennych kwiatków, całe pola liliowe, róże, rododendrony, a teraz jeszcze sadzisz iglaki Jak ktoś tu ma gumowy ogród, to właśnie Ty ;)
Ale i rododendronów masz tez niemało! Gieniu, jak Ty to mieścisz? Łany tulipanów, irysów i różnych innych wiosennych kwiatków, całe pola liliowe, róże, rododendrony, a teraz jeszcze sadzisz iglaki Jak ktoś tu ma gumowy ogród, to właśnie Ty ;)
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gieniu piekne iryski a ten ostatni faktycznie cudny chroń go jak tylko możesz....
Dobranoc Gieniu
Dobranoc Gieniu