Ogród Arkandora
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Arkandora
Arkandorze ... a te gałązki igliwia to na co trzymasz??
miejsce dla host b.fajne teraz może, odetchną troszku słońcem
pozdrawiam
P.s ale juka to ślicznie wygląda, moja się tej zimy zmarnowała ale zamierzam kupić nową i posadzić...
miejsce dla host b.fajne teraz może, odetchną troszku słońcem
pozdrawiam
P.s ale juka to ślicznie wygląda, moja się tej zimy zmarnowała ale zamierzam kupić nową i posadzić...
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
Michał - gałązki obeschną, igły odpadną i wzbogacą ściółkę, a przy okazji zakwaszą podłoże, potem na jesień na to pójdą zgrabione liście, wiosną trochę kompostu i tak w kółko . Ta moja juka to trochę tam nie pasuje, sadziłem ją jak sosny były malutkie, a teraz to prawie jej nie widać w tym gąszczu. Ale nie będę już jej ruszał, za głęboko siedzi.
Asiu - dzięki, chciałbym mieć tak kwitnącą azalię
Asiu - dzięki, chciałbym mieć tak kwitnącą azalię
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
- basjak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tomek, a jukka Ci kwitła? Podobno nie lubi kwaśnej gleby.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
Basiu - tylko raz kwitła, parę lat temu
- basjak
Tomek, za nami dwa słoneczne dni, chyba szykujesz się do zbioru pomidorów?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
Basiu - pogoda faktyczne nieziemska, po tych tygodniach deszczu i zimna . Pomidory ładnie się zawiązują, prysnąłem je profilaktycznie miedzianem, bo po tych deszczach to nie wiadomo co za choróbsko może się przyplątać
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Tomkku ja też myślałam w pierwszej chwili że to azalia a to kwiaty pomidorów
Kiedyś też miała swoje pomidory ,ogórki a nawet paprykę , teraz brakuje miejsca na pietruszkę , marchewkę czy koperek o rzodkiewce nie wspomnę .
Piękne hosty masz .
Genia
Kiedyś też miała swoje pomidory ,ogórki a nawet paprykę , teraz brakuje miejsca na pietruszkę , marchewkę czy koperek o rzodkiewce nie wspomnę .
Piękne hosty masz .
Genia
Geniu - co się będziesz w warzywa bawić, czas na odpoczynek i podziwianie kwiatów, poza tym warzywa miejsce zajmują . Mnie warzywa też pewnie się znudzą i zlikwiduję grządki. Póki co jednak nadal się w to angażuję z różnym efektem .
Niewiele się u mnie dzieje, dlatego mało nowych zdjęć.
Jak zwykle pomidory
Czarna porzeczka, na razie zielona
Czarny bez kwitnie, też jest się czym chwalić
A na koniec ciekawostka. Dziś koło południa nad ogrodem pojawił się rój brzęczących pszczół. Piorunujące wrażenie, taka chmura kotłujących się owadów. Obsiadły drzewo u sąsiada i siedzą tam do tej pory. Zdjęcia trochę niewyraźne bo robione kamerą na zbliżeniu 42x z bezpiecznej odległości
Poza tym pogoda iście letnia, wreszcie można się wygrzać na słońcu.
Pozdrawiam
Niewiele się u mnie dzieje, dlatego mało nowych zdjęć.
Jak zwykle pomidory
Czarna porzeczka, na razie zielona
Czarny bez kwitnie, też jest się czym chwalić
A na koniec ciekawostka. Dziś koło południa nad ogrodem pojawił się rój brzęczących pszczół. Piorunujące wrażenie, taka chmura kotłujących się owadów. Obsiadły drzewo u sąsiada i siedzą tam do tej pory. Zdjęcia trochę niewyraźne bo robione kamerą na zbliżeniu 42x z bezpiecznej odległości
Poza tym pogoda iście letnia, wreszcie można się wygrzać na słońcu.
Pozdrawiam
Co Wy ludzie robicie, że już macie pomidorki i to gdzie na gruncie Ja w foljaku jeszcze kwiatów nie mam, a tu już owocki
W przyszłym roku to w styczniu będę siać, żeby się doczekać takich pomidorasków
W przyszłym roku to w styczniu będę siać, żeby się doczekać takich pomidorasków
- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Tomku.
Kilka dni mnie tutaj nie było, a Tobie pomidorki owoce zawiązały, no proszę tyle mnie ominęło
Podziwiam Cię że odważyłeś się podejść do tej brzęczącej chmary, wiem że to z kamery i na zbliżeniu, mnie na samą myśl gęsia skórka wyszła.
Pogoda była piękna przez te kilka dni, jak cudnie mieć Ogród, właśnie w takich chwilach najbardziej to się docenia.
Kilka dni mnie tutaj nie było, a Tobie pomidorki owoce zawiązały, no proszę tyle mnie ominęło
Podziwiam Cię że odważyłeś się podejść do tej brzęczącej chmary, wiem że to z kamery i na zbliżeniu, mnie na samą myśl gęsia skórka wyszła.
Pogoda była piękna przez te kilka dni, jak cudnie mieć Ogród, właśnie w takich chwilach najbardziej to się docenia.
- basjak
Pamiętam z dalekiego dzieciństwa, jak mój dziadek łapał do worka rój pszczół siedzący w taki sposób na drzewie. Jakoś tam złapał i przyniósł do własnego ula. Zostały
Tomek, ja też posadziłam, po raz pierwszy, kilka krzaków pomidorów. Może byś mi takie pręty zamocował tak idealnie prosto, jak u Ciebie Jesteś pedantem?
Tomek, ja też posadziłam, po raz pierwszy, kilka krzaków pomidorów. Może byś mi takie pręty zamocował tak idealnie prosto, jak u Ciebie Jesteś pedantem?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- marzanka
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tomku ale pomidoraski a bez czarny jest ok ja w tym roku posadziłam sadzonkę bo wyczytałam ,że jak rośnie koło owocowych drzew to ponoć mają mniej robali. a poza tym sok z jego owocków zdrowy ...