Moje cudeńka - miaaa
- Artur89
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje cudeńka - miaaa
Ja właśnie od niedawna 'poczułem mięte' do rebucji. Teraz czekać aż Ci zakwitną Ja mam taką dużą Rebutia marsonerii i czekam aż się łaskawie weźmie za wypuszczanie paków
A co z akochana Ania:) Też dostałam od niej paczuszkę. kaktusiki ok. jutro zrobię zdjęcia, ale neistety listki fiołków padły.. Uszkodziły sie podczas transporty.
Śliczne kwiatuszki będą
Śliczne kwiatuszki będą
- Delete
- Od: 16 maja 2009, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ciekawie u Ciebie wiosna się zaczyna. Będę czekał na foty Notocactusa w rozkwicie.
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Dorotko, tyle kaktusów chce Ci kwitnąć, że aż w szoku jestem. Ja swoje dziś budziłam a tam ani jednego poczusia.
Mam nadzieję, że ruszą później.
Paczuszka, a raczej paka od Ani pełna niespodzianek. Super roślinki
Mam nadzieję, że ruszą później.
Paczuszka, a raczej paka od Ani pełna niespodzianek. Super roślinki
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- mika78
- 200p
- Od: 17 lip 2009, o 08:32
Dorotko fajną paczuszkę dostałaś ,teraz tylko sadzic i patrzec jak rosną,cudne pączki na kaktusach.
Pozdrawiam Dominika
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=32176" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=32176" onclick="window.open(this.href);return false;
- Spy
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
No, nie mogę. Już w marcu napływają nowe nabytki. Co to bedzie w sierpniu. Ja w kwietniu spodziewam sie kolejnego "kłujoka", a jeszcze na kilka "mam ochotę" ;P Masakra.
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
-
- 200p
- Od: 1 kwie 2010, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam.
Jak widać na forum jestem od niedawna i sukcesywnie oglądam różne różności forumowiczów. Tym razem padło na Ciebie (mam nadzieję, że się nie pogniewasz, że tym razem zawisłam na Twoich fotkach...
I tak:
Jak widać na forum jestem od niedawna i sukcesywnie oglądam różne różności forumowiczów. Tym razem padło na Ciebie (mam nadzieję, że się nie pogniewasz, że tym razem zawisłam na Twoich fotkach...
I tak:
Aż trudno wyrazić więc będzie bardzo lakonicznie - piękna kolekcja. Gratuluję i życzę pięknych kwiatów tego roku!!
Pozdrawiam, Ania.
I jaki szeroki parapet
Czekamy na dokumentację wiosny !
Pzdr.
Czekamy na dokumentację wiosny !
Pzdr.
widziałem mnóstwo pączków i czekam z niecierpliwością na fotki przepięknych zapewne kwiatów
- miaaa
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie Kochani
Bardzo mi miło, że odwiedzacie mój wątek
Ana777 - wręcz przeciwnie - bardzo mnie to cieszy zapraszam, kiedy tylko chcesz
Toniu - niestety nie pomogę Ci, bo nie mam w tej kwestii żadnego doświadczenia Z tego co zrozumiałam chodziło Ci o Euphorbię milii - nie miałam nigdy tej roślinki Ja natomiast mam problem z innym wilczomleczem - trójżebrowym - jest już taki duży ( ma ok 2 metrów) i ciągnie do do ziemi non stop myślałam o przycięciu go, ale nie wiem jak mam się do tego zabrać na ten "mleczny" sok wydzielający się z ranek trzeba uważać - ma właściwości drażniące.
Czas nadrobić zaległości :P Troszkę mi się tego nazbierało :P
Nie miałam kiedy się za to zabrać, wreszcie znalazłam chwilkę
Na początek rebucje
Mammillaria zeilmanniana
Mammillaria backebergiana
Gymnocalycium bruchii
Notocactus buiningii
Kolej na epifity....
Rhipsalidopsis różowy
Rhipsalidopsis pomarańczowo - czerwony
CDN... :P
Pozdrawiam cieplutko
Bardzo mi miło, że odwiedzacie mój wątek
Ana777 - wręcz przeciwnie - bardzo mnie to cieszy zapraszam, kiedy tylko chcesz
Toniu - niestety nie pomogę Ci, bo nie mam w tej kwestii żadnego doświadczenia Z tego co zrozumiałam chodziło Ci o Euphorbię milii - nie miałam nigdy tej roślinki Ja natomiast mam problem z innym wilczomleczem - trójżebrowym - jest już taki duży ( ma ok 2 metrów) i ciągnie do do ziemi non stop myślałam o przycięciu go, ale nie wiem jak mam się do tego zabrać na ten "mleczny" sok wydzielający się z ranek trzeba uważać - ma właściwości drażniące.
Czas nadrobić zaległości :P Troszkę mi się tego nazbierało :P
Nie miałam kiedy się za to zabrać, wreszcie znalazłam chwilkę
Na początek rebucje
Mammillaria zeilmanniana
Mammillaria backebergiana
Gymnocalycium bruchii
Notocactus buiningii
Kolej na epifity....
Rhipsalidopsis różowy
Rhipsalidopsis pomarańczowo - czerwony
CDN... :P
Pozdrawiam cieplutko
- Spy
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
Kolorowo na Twoim parapecie
Rhipsalidopsis różowy ciekawie wygląda z tymi przebarwieniami na brzegach. Chyba dopasował sie do wzoru na doniczce.
Ja swojego wilczomlecza ciąłem długim ostrym nożem, więc trzy pociągnięcia starczyły. Pod miejscem cięcia owinąłem i przywiązałem wokół pędu ręcznik papierowy, by sok nie spływał. Trochę też się pobrudziłem tym sokiem. Jednak nie ma się co obawiać- to że ma właściwości drażniące nie znaczy, że zaraz będzie Cię piec czy się skóra zaczerwieni. Po prostu trzeba, od razu po zabiegu, umyć dobrze ręce. Ciachałem w tamtym sezonie i obecnie tak to wygląda:
Uploaded with ImageShack.us
Powodzonka
Rhipsalidopsis różowy ciekawie wygląda z tymi przebarwieniami na brzegach. Chyba dopasował sie do wzoru na doniczce.
Ja swojego wilczomlecza ciąłem długim ostrym nożem, więc trzy pociągnięcia starczyły. Pod miejscem cięcia owinąłem i przywiązałem wokół pędu ręcznik papierowy, by sok nie spływał. Trochę też się pobrudziłem tym sokiem. Jednak nie ma się co obawiać- to że ma właściwości drażniące nie znaczy, że zaraz będzie Cię piec czy się skóra zaczerwieni. Po prostu trzeba, od razu po zabiegu, umyć dobrze ręce. Ciachałem w tamtym sezonie i obecnie tak to wygląda:
Uploaded with ImageShack.us
Powodzonka
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- mika78
- 200p
- Od: 17 lip 2009, o 08:32
Dorotko brawo dla twoich kaktusów pięknie Ci zakwitły ,a wielkanocniką fajnie się listki przebarwiły,pozdrawiam.
Pozdrawiam Dominika
- martimk
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 20 maja 2010, o 11:00
Przepięknie kwitną Ci Rebutki
A to takie odmiany Rhipsalidopsisa, że maja takie obwódki na członach, czy aby się pojawiły wymaga to jakichś specjalnych zabiegów?
A to takie odmiany Rhipsalidopsisa, że maja takie obwódki na członach, czy aby się pojawiły wymaga to jakichś specjalnych zabiegów?