Moje małe roślinki - zaczątki ogrodu => camellia
- camellia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje małe roślinki - zaczątki ogrodu => camellia
Postanowiłam i ja dołączyć do posiadaczy wątku o swoim ogrodzie. Tyle, że na razie nie mam jeszcze zbyt wiele do pokazania... a mój "ogród" wymaga sporo pracy. Średnia wysokość moich drzew to ok. 40 cm , jeszcze ciągle je gromadzę, stale dosadzam. Mam w sobie zapał kolekcjonera... Ogrodami interesuję się od 5 lat ale tak naprawdę dopiero w tym roku "rozkręcam" swój ogródek.
Na początek wrzucę parę fotek z zeszłego roku - lato było u mnie kolorowe
I parę tegorocznych wiosennych fotek:
Kwitły już u mnie narcyzy:)
i niezapominajki
oraz pigwowiec japoński
A oto moje DRZEWA posadzone tego roku:
Miłorząb chiński `Tit`
Jodła kalifornijska
Świerk biały `Daisy`s White`
oraz maleńki krzaczek forsycji pośredniej - uroczo kwitł
a to zdjęcie musiałam dodać - uważam je za jedno z najpiękniejszych drzew, kiedy kwitną - Jabłoń domowa, taka zwyczajna a dla mnie piękna...
Mam jeszcze mnóstwo innych roślinek ale brak mi odpowiednich fotek. Te powyższe są sprzed 2 tygodni i wcześniej. Dawno nie byłam w domu ale jutro jadę, posadzę nowe drzewka a potem porobię wszystkim aktualne zdjęcia i również tu wrzucę.
Jako mało doświadczona ogrodniczka byłabym wdzięczna za wszelkie rady i sugestie nt mojego mini ogrodu
Na początek wrzucę parę fotek z zeszłego roku - lato było u mnie kolorowe
I parę tegorocznych wiosennych fotek:
Kwitły już u mnie narcyzy:)
i niezapominajki
oraz pigwowiec japoński
A oto moje DRZEWA posadzone tego roku:
Miłorząb chiński `Tit`
Jodła kalifornijska
Świerk biały `Daisy`s White`
oraz maleńki krzaczek forsycji pośredniej - uroczo kwitł
a to zdjęcie musiałam dodać - uważam je za jedno z najpiękniejszych drzew, kiedy kwitną - Jabłoń domowa, taka zwyczajna a dla mnie piękna...
Mam jeszcze mnóstwo innych roślinek ale brak mi odpowiednich fotek. Te powyższe są sprzed 2 tygodni i wcześniej. Dawno nie byłam w domu ale jutro jadę, posadzę nowe drzewka a potem porobię wszystkim aktualne zdjęcia i również tu wrzucę.
Jako mało doświadczona ogrodniczka byłabym wdzięczna za wszelkie rady i sugestie nt mojego mini ogrodu
- nitka55
- 500p
- Od: 26 sty 2010, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje małe roślinki - zaczątki ogrodu => camellia :)
Camellio Witam na forum Twoje mini roślinki urosną bardzo szybko,widzę po swoich roslinkach a forsycja piękna jak niemowlaczek.Male roślinki ale za to piękne i już masz kolorowo a jak piszesz że jesteś kolekcjonerką to za rok będziesz miała dylemat gdzie posadzic bo jak wszyscy mamy bardzo ciężką nie uleczalną chorobę o nazwie ''mało roślin w moim ogrodzie''
Życzę tylko wytrwałości a będziesz miała jednen z piękniejszych ogrodów
Życzę tylko wytrwałości a będziesz miała jednen z piękniejszych ogrodów
- camellia
Re: Moje małe roślinki - zaczątki ogrodu => camellia :)
nitka55 pisze: za rok będziesz miała dylemat gdzie posadzic bo jak wszyscy mamy bardzo ciężką nie uleczalną chorobę o nazwie ''mało roślin w moim ogrodzie''
nitko55 już mam ten dylemat. A lista roślin do posadzenia długa...
Re: Moje małe roślinki - zaczątki ogrodu => camellia
Witaj
Ja mam niewiele większe roślinki od Ciebie. Też dopiero nasadzam i rozmnażam.
Ty masz na działce drzewo, ja nie mam i masz trzy róże a ja tylko jedną.
pozdrawiam
Ja mam niewiele większe roślinki od Ciebie. Też dopiero nasadzam i rozmnażam.
Ty masz na działce drzewo, ja nie mam i masz trzy róże a ja tylko jedną.
pozdrawiam
pięknie, kolorowo i zapowiadająco się ciekawie
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
no no no - ładnie
Gromadzenie roślin to fajne zajęcie:)
Widzę, ze masz sumaka. Mi się podoba ale ze względu na odrosty nie sadzę. Miłorząb chcę mieć ale z kasa krucho więc poczekam.
Może trochę ogólnych fotek ogrodu?
Gromadzenie roślin to fajne zajęcie:)
Widzę, ze masz sumaka. Mi się podoba ale ze względu na odrosty nie sadzę. Miłorząb chcę mieć ale z kasa krucho więc poczekam.
Może trochę ogólnych fotek ogrodu?
- camellia
Ogólne fotki ogrodu, hmm... na razie niestety nie mam co pokazywać bo moje drzewa są wysokości ok.30 cm i z daleka to nie wygląda ciekawie a poza tym "pseudo trawnik" czekający na odnowę w przyszłym roku, czyli perz i mniszek udające trawnik... tak więc ogólnie to nieciekawie bo moje roślinki na takich ogólnych zdjęciach trudno byłoby dojrzeć. Są malutkie i są między nimi spore odstępy (wiadomo, np. między świerkami 3m pustki) i tak wszędzie. A poza tym nawet nie posiadam takich zdjęć, bo zwykle fotografuje się to co piękne W każdym razie jak w ten weekend pojadę do domu to postaram się coś tam pstryknąć I mam nadzieję, że moje skarby szybko podrosną i będzie co pokazywać