Jak nie chcesz zapylać to potrząsaj konstrukcją tunelu, pyłek sam poleci.
Obawiam się że prędzej konstrukcja tunelu się rozleci niż pyłek przeniesie się z pręcików na słupka .
Wystarczy mocniej poruszyć, zatelepać za pęd pomidora.
Tadeuszu, ja mam sznurki przywiązane do konstrukcji z drutów żebrowanych pospawanych, więc jak lekko poruszam to tunel stoi a pomidorki lekko ruszają się i tak to sobie wyobrażałam ale niech każdy patrzy jakie ma możliwościtadeusz48 pisze:SUZANA napisała:
Obawiam się że prędzej konstrukcja tunelu się rozleci niż pyłek przeniesie się z pręcików na słupka .
Wystarczy mocniej poruszyć, zatelepać za pęd pomidora.
A takiej możliwości nie wzięłam pod uwagę ale na szczęście wszystko wyjaśniło się.AAleksandra pisze:No właśnie Suzano. Moje pomidorki nie są podwiązane do konstrukcji tunelu i trzęsienie nic by nie dało
Jak często podlewasz gnojówką?Rybka pisze:Kilogram pokrzyw zalac 10litrami wody, odstawic w cieniu na 2 tyg, codziennie mieszac, jak przestanie sie pienic to miksturka gotowa. Podlewac rozcienczona w stosunku 1 do 10. Swietna sprawa....tylko ten zapaszek
Wielkoowocowe co dwa tygodnie, koktailowe raz na miesiac, z tym, ze ja mam pomidorki w cylindrach w zwyklej ziemi ogrodowej bez obornika. Mysle, ze jak ziemia byla dobrze nawieziona na jesieni, to mozna rzadziej.kontra pisze:
Jak często podlewasz gnojówką?