Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...

Post »

Nie szkodzi...poczekasz troszkę dłużej... Ważne,że żyje i że odbija,ma liście...
są na identycznym poziomie jak u mojej ,tylko pędy moja ma dłuższe .
Mam nadzieje,że urosną nam tego latach chociaż trochę
Jeszcze raz z przyjemnością popatrzyłam na tę rabatkę ;:63

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

dkny pisze:OK, chaos to może nieodpowiednie słowo, ale jakos tak nijak- mniejsze rośliny sa schowane przez większe
Oj, jakiś chyba miałaś zły dzień :) Zwyczajnie czepiasz się swego ogrodu :) Jest pięknie, wszystko zadbane, kamyczkowe wykończenie tej rabaty w dwóch odsłonach pięknie podkreśla rośliny... Azalie kwitną aż miło popatrzeć... A jak Twoje plany związane z sosnami (pamiętam!), udało się kupić coś ciekawego?
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Oj,Marto, może rzeczywiście coś mi humor nie dopisał, choć nadal widzę potrzebę zmian- może to i dobrze :D
Tak, tak, sosny ciąge są poszukiwane, ale chyba zrobiłam się wybredna, bo poszukuje "kąsków", a u nas nie bardzo z takimi egzemplarzami. Kupiłam świerki: Inversę, Majora Pendulę, Puscha, jakiegoś fikuśnego bez nazwy (podejrzewam,że to świerk omorika Wodan), Ohlendorfii oraz modrzew Krejci. Sosna też się znalazła- kolejna :oops: 'Globosa Viridis', wyżej szczepiona i okazalsza :wink:
:D Teraz to ma problem- gdzież to umieścić?
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

No właśnie ja też szukam sosnowych "kąsków" i tym sposobem mam łysa działkę, bo nie mogę upolować tego, co sobie wymarzyłam :| Ale miejsce trzymam, kiedyś je dorwę!
Ogród masz piękny, bardzo lubię tu zaglądać :wit
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anetko ;:168 skąd ja to znam ;:224 ;:224 ;:224
Pomyśl, pomyśl, a rozwiazanie się znajdzie. Część wymienionych przez Ciebie okazów nie rośnie zbyt szybko, a niektóre powiedziałabym raczej wolno. Znalazłabym im więc jakieś eksponowane miejsce, a może rabatka iglasta - okazowa? Tylko cóż powiedziałaby M, co z trawnikiem?
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pamelko, otóż to! Na razie komponuję na tych rabatach, co już są, kierując się właśnie tym, iż to niewielkie rośliny. Ale np. Majora Pendulę chciałąbym wyeksponować. ale cóż, kiedy na razie grunt niewzruszony :roll:
Dagmaro- bardzo ci dziękuję za miłe słowa- zapraszam częściej :D A na kąski zawsze trzeba mieć miejsce :D ;:3
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę Aneto, że iglakowa zaraz się rozprzestrzenia :) Bardzo ciekawe iglaki! A dumnych właścicieli modrzewia Krejci jest tu co najmniej kilku ;:224
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem, wiem, Paweł, toż to właśnie dzięki Tobie mam tego modrzewia :wink: Myślę jeszcze o 'Blue Dwarf', ładnie mi się skomponuje z białobokiem ( o ile go dostanę :wink: )
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

jeśli u Ciebie chaos, to jak nazwać to, co jest u mnie :roll: Anetka o Ciebie jest ślicznie, mam wrażenie, że Twój ogród jest zamiatany z kurzu każdego dnia, taki tam porządek i ład. Pamiętam, jak zajrzałam do Ciebie po raz pierwszy i pomyślałam sobie: hmmm taki młody ogród, taki piękny i dopracowany. Niestety igiełka zazdrości wbiła się w moje serducho :oops: I to dzięki takim ogrodom jak Twój, chce mi się coś robić u siebie, więc dziękuję ;:196 . A zdjęcia sprzed dwóch lat w zestawieniu z tegorocznymi: rewelacja. Widać, że rośliny jednak rosną.
Życzę dobrego humoru ;:3
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gohna, aż pokraśniałąm pod wpływem Twych słów. DZiękuję Ci bardzo, ale nie bądź taka surowa- Twój ogród jest też inspiracją - rownież dla mnie. To właśnie dzięki Wam mam "powera" do pracy i realizacji czasami śmiałych -w moim przypadku- planów ;:196 :wit
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też należę do dumnych posiadaczy Krejci :)
Taki ból głowy, gdzie co posadzić mogłabym mieć codziennie :) Ale pochodź i pomyśl, żeby nie przesadzać potem... A stopniowe ograniczanie powierzchni trawnika jest i tak nieuniknione... Wszyscy na forum to robią... Wytłumacz to M :)
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

dkny pisze:Gohna, aż pokraśniałąm pod wpływem Twych słów. DZiękuję Ci bardzo, ale nie bądź taka surowa- Twój ogród jest też inspiracją - rownież dla mnie. To właśnie dzięki Wam mam "powera" do pracy i realizacji czasami śmiałych -w moim przypadku- planów ;:196 :wit
czyli nakręcamy się wzajemnie a o to przecież chodzi, żebyśmy czerpały inspiracje z forumowych ogródków :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

"Królowa śniegu" pokazała swój urok
Obrazek

Czy możecie mi pomóc zdiagnozować ten świrk? Ja stawiam na Swierk omorika Wodan, ale mogę się mylić :oops:

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”