Skromne cudeńka Majki :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
idea
500p
500p
Od: 15 kwie 2010, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Skromne cudeńka Majki :)

Post »

Stasiu, kurcze i kto by pomyślał :;230 a miałam jej nie kupować, bo marnie biedaczka wyglądała :D niestety nie znam jej nazwy, w szkółce tylko powiedzieli, że jest pomarańczowa, no nie zupełnie to do końca prawda jak widać po kolorkach, ale takiej to nawet bym sobie nie wymarzyła :;230 i ta sama sytuacja z kremową, bo jest nie tylko kremowa ale i biała :;230 już mam zrobione fotki z przed chwili jednej i drugiej, to fascynujące jak zmieniają się z chwili na chwilę, z dnia na dzień :heja
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

:shock: :shock: :shock: Bajeczne te Twoje pienne różyce,zwłaszcza pomarańczowa . :P ;:138 ;:138 ;:138
Nie przemarzły Ci . :?: Chyba ,że to tegoroczny zakup . :?:
Moje 2 pienne ,pomimo solidnego okrycia ,nie przetrwały zimy . :cry:
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Najpierw "pomarańczowa"
to wszystko z dzisiaj...

te dwa kwiatuszki od wczoraj bardziej poczerwieniały... :D

Obrazek

Obrazek

a te nieco młodsze mniej czerwone a bardziej właśnie takie :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Jolu dzięki wielkie :heja to tegoroczny zakup, a więc to "doświadczenie" jeszcze przede mną i oby się udało mi je jakoś przetrzymać, bo szkoda by było je stracić :( zawsze się wzbraniałam od róż piennych, bo słyszałam jakie są z nimi problemy, a to że mi się zawsze podobały to inna bajka :D no ale w tym roku, mój "rozsądek i rozwaga" w zakupach poszły sobie na chwile w las i ja wykorzystując te chwile zrobiłam im psikusa robiąc im na złość kupując właśnie te okazy :;230 tyle, że dodałam sobie więcej troski, ale za brak "rozsądku i rozwagi" czasem trzeba zapłacić :;230 ale ta troska to nic w porównaniu z tym dodatkowym pięknem w moim ogródeczku ;:1 a co dalej przed zimą, to jeszcze mam czas, żeby wszystko dobrze przemyśleć, żeby te skarby u siebie zatrzymać jak najdłużej i żeby im było u mnie dobrze :D a może mi coś poradzicie w związku z tym, przyznam, że już trochę na ten temat czytałam, ale ... przyda się każda rada :D
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Stasiu a co do owada, to Marcinek mi powiedział, że to Fruczak gołąbek /Macroglossum stellatarum/, a z neta dowiedziałam się, że to taki nasz "polski koliberek", a wiec chyba miałam szczęście :;230 podobno występują u nas tylko w maju i czerwcu, spijają duuużo nektaru z naszych kwiatuszków, dzięki któremu mają energię ruszać cały czas skrzydełkami podczas jego zbierania, gdyż są wtedy cały czas w ruchu... także to nie ćma mutant , ale jednak ćma, która lata w dzień :;230 piękny owad i jest motylem, jak powiedział nasz kolega, choć na motylka nie wygląda... dla mnie to fascynujący owadek :;230
a jak się dowiem co to za goździk, to dam znać :D

a tu biało- kremowa... oj szaleją... :;230 dziś jest 2x więcej kwiatuszków rozwiniętych niż wczoraj :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
yoostyna
50p
50p
Od: 21 maja 2010, o 22:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Majka :wit Masz piękne roślinki...Dziękuję za miłe słowa u Tosi1 i za zachęcanie mnie do założenia własnego wątku.Pomyślę nad tym :)
Pozdrawiam Justyna
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

yoostyna pisze:Witaj Majka :wit Masz piękne roślinki...Dziękuję za miłe słowa u Tosi1 i za zachęcanie mnie do założenia własnego wątku.Pomyślę nad tym :)
Justynko kochana witaj w mych skromnych progach, miło Cię u siebie gościć ;:79 dziękuję bardzo, że do mnie wpadłaś i ze coś tam Ci się podoba :heja dziękować nie masz za co, a zachęcam nadal, a nawet jestem pewna, że to kwestia kilku- kilkunastu dni. Skąd wiem?... nie powiem :D i tak jak napisałam ci u Tosi, cytat-

"yoostyna napisał(a):
Witaj Tosiu! Niestety nie poczytasz mojego wątku ponieważ takowego nie posiadam. Na razie tylko podglądam Wasze ogrody...Posiadam swój zielony zakątek ale nie ma się czym pochwalić. Jestem początkującym ogrodnikiem.
Twoje tulipanki śliczne:)

yoostyna jestem pewna, ze ani się :;230 nie obejrzysz a swój watek założysz zawsze jest czym się pochwalić ;:108 nawet nowym pączkiem, albo wzrastającą nową roślinką, a nawet chwastem, jak mu się dobrze przyjrzysz, zobaczysz w nim też to "coś", co może urzec... ;:170
a więc zakładaj swój wątek jak najszybciej, czekamy :D
ja w sumie też "nie mam się czym pochwalić", ale pomimo, że wszystko młode, albo dopiero zaczyna swoje życie, to daje radość, cieszy oko i serducho :;230
"

...nadal to podtrzymuję i czekam, chcę obejrzeć Twój zielony zakątek i założę się, że nie tylko ja ;:4 :D więc działaj, na co czekasz Justynko :?: ;:32
Pozdrawiam serdecznie, Majka :heja

PS.: czekam na info o założeniu wątku :wit
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Majeczko pikne te różyczki ;:63 Ja jakoś się obawiam ,że u mnie by nie przezimowały ,bo straszne szędzie przaciągi :? Moje pnące w tym roku pomarzły do samej ziemi :cry: ,a co dopiero takie.
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Ewakora pisze:Żmijowiec może Cię zaskoczyc :D ,a co do jednorocznych,to moimi posiliły się ślimaczki :evil:
Ewciu, tak jak zapowiadałaś, tak się stało... :roll: zwracam honor Żmijowcu :oops: ;:107 jest śliczny i faktycznie w miarę upływu czasu mnie co dzień zaskakuje :;230 i co jeszcze fajne to ślimaczki go z dala omijają :;230 :;230 :;230 wdzięczna roślinka :;230 a tak wygląda sobie teraz...

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam ;:3 Majka :heja
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Nie będę mówic-a nie mówiłam :;230 :;230 :;230Są jeszcze inne odmiany o wiele ładniejsze :D
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Ewakora pisze:Majeczko pikne te różyczki ;:63 Ja jakoś się obawiam ,że u mnie by nie przezimowały ,bo straszne szędzie przaciągi :? Moje pnące w tym roku pomarzły do samej ziemi :cry: ,a co dopiero takie.
Ewuś dzięki wielkie :D też się boję przezimowania tych różczek i nie wiem jak to będzie, czy się uda :roll: :?: moje dwie pnące świetnie zniosły zimę, dobrze się mają i niedługo zakwitną, dodam, że były przesadzane w listopadzie z konieczności, a we wcześniejszym miejscu rosły jakieś 7-8 latek :D

a co do żmijowca.... gadaj, gadaj i to już :twisted: jakie to odmiany? :D
:;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Witam :wit nareszcie mogę się pochwalić, że moja hosta zakwitnie, wcześniej miała za dużo cienia, bo rosła pod wierzbą, a teraz wierzba jest prawie goła :;230

Obrazek

a tu malwa w pączkach, ciekawe jakie będą kolorki :roll: :D pierwszy roczek będzie u mnie pokazywać swoje kwitnące dzieciątka :heja

Obrazek

a tu trojeść kropkowana

Obrazek

wiesiołek czworokątny

Obrazek
Obrazek

naparstnica...

Obrazek
Obrazek

no i moje czosneczki bułgarskie

Obrazek
Obrazek
Obrazek

powyższe roślinki oprócz hosty pierwszy roczek u mnie :D

Pozdrawiam ;:3 Majka :D :heja
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pieknie ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”