Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
Hortensja pnąca bardzo mi się podoba, moja jest u mnie czwarty rok, ale jeszcze nie kwitła,
Mam ją przy pergoli z sugestią, by przeszła z niej na ścianę garażu .
Przy pniu chyba jednak lepiej wygląda, tak bardziej naturalnie.
Ze swojej mam już kilka sadzonek, na pień też mogę puścić
Na obrazkach lubię też przywarkę japońską,
ale jeszcze nie rozmawiałam z nikim, kto miałby z nią jakieś doświadczenia.
Wiesz coś o niej?
Mam ją przy pergoli z sugestią, by przeszła z niej na ścianę garażu .
Przy pniu chyba jednak lepiej wygląda, tak bardziej naturalnie.
Ze swojej mam już kilka sadzonek, na pień też mogę puścić
Na obrazkach lubię też przywarkę japońską,
ale jeszcze nie rozmawiałam z nikim, kto miałby z nią jakieś doświadczenia.
Wiesz coś o niej?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalu, śliczne zdjęcie z pieskiem. Wiciokrzew liście ma niesamowite, a w ogóle , to chyba będę musiała zajrzeć na chwilę,
bo to , jak wiadomo, teraz inny ogród. Oczywiście jak bym się wybrała, zadzwonię.
bo to , jak wiadomo, teraz inny ogród. Oczywiście jak bym się wybrała, zadzwonię.
-
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
"Jak wiadomo, to teraz inny ogród?" Jest coś o czym nie wiemy?
Jak zwykle pięknie u Ciebie Dalu. Biała rabata nie tylko wygląda dobrze, jeszcze pachnie.
A Chisya cudowna!
Jak zwykle pięknie u Ciebie Dalu. Biała rabata nie tylko wygląda dobrze, jeszcze pachnie.
A Chisya cudowna!
Wiktorio, Adrianna miała na myśli fakt, że od jej pobytu u mnie na początku maja ogród bardzo się zmienił...Teraz zieleń jest bujniejsza, inne roślinki kwitną...
Choisya to mój ulubiony krzew...w krajach śródziemnomorskich. Ten zapach :P
Adrianno, oczywiście - serdecznie zapraszam i czekam na Ciebie
Elu, hortensja zakwitła u mnie w trzecim roku po posadzeniu. Na początku ona musi się dobrze ukorzenić i zaaklimatyzować w danym miejscu; a potem to już rośnie i kwitnie jak zwariowana Oba te pnącza - i hortensja, i przywarka preferują miejsca cieniste lub półcieniste. Też kiedyś przymierzałam się do przywarki, ale w końcu kupiłam hortensję; może kiedyś ...
Jacku, piwonie -niestety- zbite przez deszcze nie wyglądają już najlepiej Teraz czekam na róże i lilie
Kochani, dzisiaj w końcu fajny dzień - jest nie za ciepło, nie za zimno, nie za mokro, nie za sucho, nie za dużo słoneczka, nie za mało...Pogoda super Od rana działaliśmy z M. w ogrodzie. M. impregnował meble ogrodowe, bo strasznie zmoczyły je te deszcze, ja troszkę popieliłam i podlałam pomidorki, róże, hortensje i powojniki gnojóweczką z pokrzyw.
Ale pięknie śmierdziało
Taki krzak różany rośnie i kwitnie od zawsze w moim ogrodzie:
Choisya to mój ulubiony krzew...w krajach śródziemnomorskich. Ten zapach :P
Adrianno, oczywiście - serdecznie zapraszam i czekam na Ciebie
Elu, hortensja zakwitła u mnie w trzecim roku po posadzeniu. Na początku ona musi się dobrze ukorzenić i zaaklimatyzować w danym miejscu; a potem to już rośnie i kwitnie jak zwariowana Oba te pnącza - i hortensja, i przywarka preferują miejsca cieniste lub półcieniste. Też kiedyś przymierzałam się do przywarki, ale w końcu kupiłam hortensję; może kiedyś ...
Jacku, piwonie -niestety- zbite przez deszcze nie wyglądają już najlepiej Teraz czekam na róże i lilie
Kochani, dzisiaj w końcu fajny dzień - jest nie za ciepło, nie za zimno, nie za mokro, nie za sucho, nie za dużo słoneczka, nie za mało...Pogoda super Od rana działaliśmy z M. w ogrodzie. M. impregnował meble ogrodowe, bo strasznie zmoczyły je te deszcze, ja troszkę popieliłam i podlałam pomidorki, róże, hortensje i powojniki gnojóweczką z pokrzyw.
Ale pięknie śmierdziało
Taki krzak różany rośnie i kwitnie od zawsze w moim ogrodzie:
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Piękna róża
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Dalu piękna róża .
u mnie też kwitną już ostróżki zrobiłam zdjęcia ale jeszcze nie wkleiłam .
Genia
u mnie też kwitną już ostróżki zrobiłam zdjęcia ale jeszcze nie wkleiłam .
Genia
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niesamowita ta różyczka...taka "puchata"
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Po przeczytaniu Twoich słów o podlewaniu aż ja zakręciłam nosem , rzeczywiście same perfumy.
- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Witaj Dalu, pierwszy raz jestem i nie mogę się naoglądać... Choć przyznam szczerze, jestem tu z rekomendacji Idy, tak zachwalała I ma całkowitą rację, piękny jest Twój ogród, szczególnie zachwycające są zakątki w cieniu drzew i te barwne rabaty Ja dopiero czekam na moje małe ostróżki, ale dobrze znam różnice w klimatach
pozdrowienia
pozdrowienia
Witaj Daluś Ta Twoja róża to już ogromne krzaczysko i jak kwitnie Ile ona ma już lat ?
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Już mnie wkurza chodzenie po Twoim ogródku Dlaczego ja nie mogę choć w połowie mieć tak jak Ty
Dalo zdjęcie ogólne ogrodu jest dla mnie ideałem ,marzeniem niespełnionym ...no bajką po prostu ...
No ,aż mdło mi od tych słodkości ,ale prawdę piszę ...
I do tego te róże i zapewne zapach ...
Dalo zdjęcie ogólne ogrodu jest dla mnie ideałem ,marzeniem niespełnionym ...no bajką po prostu ...
No ,aż mdło mi od tych słodkości ,ale prawdę piszę ...
I do tego te róże i zapewne zapach ...
_oleander_, zapach nieznośny, ale jaka skuteczność
100krotko, Geniu, Agnieszko, różyczka jest ładna, żebym jeszcze tylko wiedziała, co to za odmiana
Aniu, witam w moim ogrodzie i bardzo się cieszę, że znalazłaś chwilkę, żeby do mnie wpaść Cieszę, że Ci się podobało, choć Ida troszeczkę przecenia mój ogród
Marcinie, ta róża rośnie tam od zawsze; nie mam pojęcia ile ma lat, ale jest ogromna i piękna Dodatkowo, rośnie koło ślicznego, białego żylistka - razem na tle bordowej śliwy Pissardi wyglądają zjawiskowo
Ido, troszkę przesadzasz, bo przed chwilą byłam w Twoim ogrodzie i masz naprawdę pięknie Ale fajnie, że do mnie wpadłaś i podoba Ci się to i owo....
...widoczki z ogrodu
100krotko, Geniu, Agnieszko, różyczka jest ładna, żebym jeszcze tylko wiedziała, co to za odmiana
Aniu, witam w moim ogrodzie i bardzo się cieszę, że znalazłaś chwilkę, żeby do mnie wpaść Cieszę, że Ci się podobało, choć Ida troszeczkę przecenia mój ogród
Marcinie, ta róża rośnie tam od zawsze; nie mam pojęcia ile ma lat, ale jest ogromna i piękna Dodatkowo, rośnie koło ślicznego, białego żylistka - razem na tle bordowej śliwy Pissardi wyglądają zjawiskowo
Ido, troszkę przesadzasz, bo przed chwilą byłam w Twoim ogrodzie i masz naprawdę pięknie Ale fajnie, że do mnie wpadłaś i podoba Ci się to i owo....
...widoczki z ogrodu
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Nawet nie wiesz jak urosłam po Twoich słowach