W.o...Grzybach
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
mora1 - koniec sezonu to smutny okres szczególnie dla takiej grzybiarki jak ja. Dla mnie ten rok był bardzo udany. Myślę że możemy go przedłużyć np. w temacie kulinarnym o przepisy z mrożonych lub suszonych grzybów.
Co Ty na to ?
bunia - zdjęcia pozostaną / mam nadzieję / . Sezonu szkoda to fakt. A może masz Buniu jakieś dobre przepisy na grzyby mrożone i suszone ? Może powymieniamy w temacie kulinarnym ?
Co Ty na to ?
bunia - zdjęcia pozostaną / mam nadzieję / . Sezonu szkoda to fakt. A może masz Buniu jakieś dobre przepisy na grzyby mrożone i suszone ? Może powymieniamy w temacie kulinarnym ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- mora1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2006, o 17:37
- Kontakt:
Pomysł super jestem za, w sobotę mam nadzieję, że pojedziemy jeszcze na gąski. Ze zbieraniem u mnie dużo lepiej niż z gotowaniem niestety Liczę na Was dziewczyny
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
moja skarpa
- kogra
- Przyjaciel Forum
Monika - no to musimy zajrzeć do wątku kulinarnego i poszukać, chociaż wydaje mi się że gdzieś już widziałam przepisy z grzybów. Muszę go poszukać.
Kózko - fajnie że zajrzałaś i pochwaliłaś się swoimi zbiorami a te czworaczki prawdziwkowe są ekstra odjazdowe. Chyba nie miałabym sumienia je zjeść - takie są urocze. No i przetworów jak widać narobiłaś sporo. Fajnie będzie zimą powspominać i podjeść coś pysznego.
Kózko - fajnie że zajrzałaś i pochwaliłaś się swoimi zbiorami a te czworaczki prawdziwkowe są ekstra odjazdowe. Chyba nie miałabym sumienia je zjeść - takie są urocze. No i przetworów jak widać narobiłaś sporo. Fajnie będzie zimą powspominać i podjeść coś pysznego.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Aurynko - wspaniałe grzybki. Czy to opieńka miodowa? Czy też zdjęcie było robione po deszczu, bo tak mocno błyszczą się te kapelusiki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
Coś mi to nie wygląda na opieńkę.Ja bym tego nie radził konsumować!
Jak wygląda opieńka miodowa można sprawdzić w wirtualnym atlasie grzybów:
www.grzyby.pl
Jak wygląda opieńka miodowa można sprawdzić w wirtualnym atlasie grzybów:
www.grzyby.pl
Piotr
- kogra
- Przyjaciel Forum
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Mam na działce dwa rodzaje opieniek, ale teraz zbieramy tylko miodową, bo jest jej tyle co roku, że wystarczyłoby na wyżywienie całej armiikogra pisze:Aurynko - wspaniałe grzybki. Czy to opieńka miodowa? Czy też zdjęcie było robione po deszczu, bo tak mocno błyszczą się te kapelusiki.
Ta na zdjęciu to ta druga - jadalna, bo znajomi zbierali już nie raz , zjedli i żyją jeszcze
- kogra
- Przyjaciel Forum
Aurynko - dzięki za wyjaśnienie. Miodowa jest smaczniejsza - tak mi się wydaje. No to pewno masz zapasik na zimę grzybków w marynacie. Smacznego.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki