chan-dzia w buszu
- myszkas21
- 500p
- Od: 12 mar 2010, o 19:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: chan-dzia w buszu
Aniu te mini szklarenki są bardzo pomysłowe Cieszę się że listeczki doszły w dobrej kondycji.
Aniu przez tewgo fikusa nie pochwaliłem biedronkowego kłujaczka,który zakwitł...i wyczaiłem jakiegoś krasnala...
Muszę hehe jutro kupić kawalek jakiegoś wysokiego ciasta nie koniecznie w wyłącznym celu konsumpcyjnym:)
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aniu nowości wspaniałe....filek jaki już gęsty I widzę że udało Ci się zdobyć fantastyczny okaz Fikusa
Sucholubki też niczego sobie a kaktusik z B. ładnie kwitnie
Sucholubki też niczego sobie a kaktusik z B. ładnie kwitnie
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, to będzie jakiś titanopsis, mam coś podobnego, ale ma bardziej spłaszczone końce liści (łodyg). Z tego co wiem lubi b. dużo słonka i b. mało wody. Nie na odwrót
Ulo, tu nie chodzi o poparzenia słoneczne tylko spowodowane nadmiarem chemii. Taki biostymulator, mimo, że jest BIO też można przedawkować i zniszczyć roślinę. Podobnie jest, gdy przenawozisz rośliny, pierw zaczynają pięknie rosnąc po czym umierająulakonie pisze: ps na szczęście nie poparzyłam żadnej roślinki:) zresztą opryski robię wcześnie rano ( u mnie słońce na balkonie jest około 15) lub około 20 po słońcu.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
No wiem, dlatego z kolei azofoskę stosuję ściśle wg zaleceń, ale jak wybadalam niektóre jednolatki, których i tak nie zimuje się to... ale ostatnio miały odżywkę więc pewnie pod koniec wakacji dostaną poprawkę (asahi)o ile dostaną. Teraz będą musiały się zadowoloć odżywką zalecaną do kwitnących do użytku co 2 tygodnie. Starczy im dopieszczania. Nasturcja i tak mi nie wyrośnie na dlugaśną do czasu oceniania przez komisję, więc "zsunęłam" ną na bok a wypełnilam skrzynkę czymś liściastym (muszę porobić zbliżenia i rozpoznać) oraz bordową pelargonią, prawie czarną pod niektórym oświetleniem.
Ale to już oparte na doświadczeniach sąsiadki mającej ogród od lat:)
Ale co tam ja, Andziu pokazuj dalej Twoje roślinki, bo tak cieszą oko.
Ale to już oparte na doświadczeniach sąsiadki mającej ogród od lat:)
Ale co tam ja, Andziu pokazuj dalej Twoje roślinki, bo tak cieszą oko.
Aniu ale pocieszny ten krasnal miałem podobnego ale brat mi podprowadził...
- kubusiowa mama
- 500p
- Od: 1 kwie 2010, o 01:27
OOOoo jakie fajne biedronkowe kaktusiki.
Wczoraj też się wybrałam do pobliskiej biedronki i przytargałam kwiatuszka.
Jak wróce z pracy, to zrobię zdjęcie i pokarzę w moim watku.
Wczoraj też się wybrałam do pobliskiej biedronki i przytargałam kwiatuszka.
Jak wróce z pracy, to zrobię zdjęcie i pokarzę w moim watku.
- katrina26
- 1000p
- Od: 14 sie 2008, o 12:44
Aniu niech hojki piękne korzenie puszczają i rosną jak szalone Kaktusik z biedrony (chyba Gymnocalycium) śliczny ma kwiat. Żeby pokazać na co go stać powinien stać w pełnym słońcu, wtedy się pięknie kwiat rozwinie. Titanopsis przecudaśny
- chan-dzia
- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Damian,Sylwio,Aniu dzięki
Ula spryskałam bardzo delikatnie ,nie wiem czy w ogóle coś poczują
Kasiu,Kamilko,dzięki za rozpoznanie .Wszystkie kłujaki i sukulenty trzymam na południowym oknie lub tuz obok,słońca mają pod dostatkiem
Mirku dzięki ,a krasnal jest żeczywiscie zabójczy,był jeszcze jeden w innej pozycji ale nie miałam drobnych ,a facetka nie miała wydać .Więc wyszperałam tylko na jednego(i to mniej niz kosztował)
A teraz kilka zielonych,chyba wracam powoli do równowagi.Zawsze bardzie podobały mi się kwiaty o kolorowych lisciach i dzisiaj właśnie takie mnie interesowały:
Dracena z Castoramy ,pojechałam po donicę na kaktusy ale juz tej ,która mi sie podobała nie było,no to wzięłam to co było
Oczywiście jest już odpowiednio schowana w śród innych kwiatów ,nikt się nie zorientuje ,ze to dzisiejszy nabytek.
Ula spryskałam bardzo delikatnie ,nie wiem czy w ogóle coś poczują
Dwie góry od tortów połączyłam(2 lata zbierałam opakowania:;230 )ulakonie pisze:Muszę hehe jutro kupić kawalek jakiegoś wysokiego ciasta nie koniecznie w wyłącznym celu konsumpcyjnym:)
Kasiu,Kamilko,dzięki za rozpoznanie .Wszystkie kłujaki i sukulenty trzymam na południowym oknie lub tuz obok,słońca mają pod dostatkiem
Mirku dzięki ,a krasnal jest żeczywiscie zabójczy,był jeszcze jeden w innej pozycji ale nie miałam drobnych ,a facetka nie miała wydać .Więc wyszperałam tylko na jednego(i to mniej niz kosztował)
A teraz kilka zielonych,chyba wracam powoli do równowagi.Zawsze bardzie podobały mi się kwiaty o kolorowych lisciach i dzisiaj właśnie takie mnie interesowały:
Dracena z Castoramy ,pojechałam po donicę na kaktusy ale juz tej ,która mi sie podobała nie było,no to wzięłam to co było
Oczywiście jest już odpowiednio schowana w śród innych kwiatów ,nikt się nie zorientuje ,ze to dzisiejszy nabytek.
Ale ślczne ma liście maranta .
Mój też się wczoraj zdziwił że nic do domu nie zniosłam, ani jednego kwiatuszka
Mój też się wczoraj zdziwił że nic do domu nie zniosłam, ani jednego kwiatuszka
- chan-dzia
- Od: 4 maja 2010, o 12:45
Nic nie znosimy ,a w domu jakby mniej miejsca :;230W jednym pokoju ,to mam ścieżkę do narożnika i do okna,na boki nie można,nawet do barku sie już nie dojdzie
- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Piękne nowości z ozdobnymi liśćmi,dracena olbrzymia i ma już odrosty u podstawy
och Ty wariatko widzę,że kalatee kupiłaś w tesco Wiesz,nie przyszły paczki,zrobiłam awanture na poczcie ale nic nie mogę na to poradzic...jestem przybita...a tak czekałam na fiołeczki od Pati