Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

Dawno nie wstawiałam zdjęć, więc dzisiaj kilka... na razie róże :)

Obrazek

Obrazek

Nie znam nazwy tej róży, ale bym chciała poznać :) Pięknie pachnie...

Obrazek

Obrazek

Mój nowy nabytek- Julia Renaissance- przepięknie pachnie,zdjęcie nie oddaje jej delikatnego uroku.

Obrazek

A kilka dni później-

Obrazek

Róża biała - podobno pnąca, ale od kilku lat coś nie może urosnąć wyżej niż 70 cm. Wypuszcza pędy, które zakończone są bukietem pachnących kwiatów i na tym koniec, nie rośnie dalej, pędy są wiotkie,wyginają się...Zobaczę w tym roku, będę ją podwiązywać, posypię nawozem, może nie ma siły rosnąć, mam słabą glebę -wszędzie mam żółty piasek a na to było nawiezione trochę lepszej ziemi. Co prawda sadząc różę - w dołek dałam dobrą ziemię, ale jakaś ona nie z tej bajki . Może ktoś zna tą odmianę?Po co mam ją męczyć przy pergoli, jeśli może ona woli rosnąć jako róża rabatowa :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aniu ta żółta róża,jeśli jeszcze ładnie pachnie to wygląda na Fresię.Pokażę Ci Kwiat.

Obrazek

Akurat razem wklejamy zdjęcia te poniżej ob ejrzałam-a zakup wspaniały.Tej hortensji akurat nie posiadam. :wit
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

W końcu kupiłam hortensję Vanille Freise!!! :D :D :D Najgorzej wyrwać się z tej mojej "wioski" no i nie mam z kim zostawić dziecia.
Na liście zakupów mam jeszcze :Anabell, h.piłkowaną Benigaku, h.omszona Aspera i h. piłkowana Bluebird. Co prawda nie wiem kiedy je kupię, ale już nie mogę się doczekać :D :D :D

Obrazek

No i róże c.d. Jeszcze nie rozkwitły tak jak u innych forumowiczów.

Westerland.

Obrazek

Okrywowa biała.

Obrazek

Biała NN, ma wielkie kwiaty, w ogóle krzew wielki, liście duże, sztywne, a była taka marna przy zakupie...

Obrazek

Obrazek

Trytoma.

Obrazek

Pierwsza lilia rozkwita...

Obrazek
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Aniu- ona pachnie słabo, ale Fresia ma chyba takie pofalowane płatki, kolor jasno -żółty, na słońcu blaknie, w tej chwili taka rozmyta cytryna :wink: , i jest taka bardziej pusta, nawet nie półpełna.Kiedy kwiat był w pączku to wyglądał szlachetnie, a potem- już nie bardzo :wink: Może zdjęcie nieudane, ale chyba to nie Fresia.

Piękna ta Twoja Fresia, muszę ją mieć!!!
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

To nie Friesia, ona raczej mało blaknie.
Hortensja taka mi się marzy :wink:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Róże śliczne. A i trytomy bardzo ładnie zakwitły. Widzę nową pasję w postaci zbierania hortensji- będą się wpisywać w konwencję ogrodu gdzie wiele krzewów lubi kwaśne podłoże, no i kwiaty pokażą latem :) Dobry wybór.
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

róże piękne , no i trytomy - cudowne, ja mam kilka
ale tylko dwie zakwitły i to byle jak, jakieś takie
nie wydarzone, dam im jeszcze jedną szansę, w jesieni
przesadzę , a jak się nie poprawią wyrzucę ;:3
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Zielona Aniu, Danusiu - trytoma tak jakoś faktycznie ładnie zakwitła, i ładnie wygląda na tle zieleni- teraz jest bardziej pomarańczowa,ale nie mam aktualnych zdjęć aby pokazać. Chyba kupię nasiona trytomy, bo nie wiem jak je zbierać i posieję,żeby mieć jej więcej. W ogóle jakoś takie rośliny z kłosami/ pałkami mnie urzekły. A dlaczego??? Napatrzyłam się na forum, to stąd moje zachciewajki różne: hortensje, róże, pustynniki, ostatnio świecznicy szukam :roll: :roll: :roll:
Danusiu- moje trytomy przesadziłam na miejsce słoneczne i jest dużo lepiej - przynajmniej liście nie gniją po zimie,chociaż w cieniu kiedyś też kwitły ale słabo, nawozu nie sypałam,może ze 2 razy opryskałam nawozem interwencyjnym do rh. Daj im szansę :)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja mam trytomę 3 lata, w pierwszym roku nie kwitła, bo była za młoda, w tamtym roku nie kwitła, sama nie wiem czemu a w tym roku porządnie podgniła i dopiero wypuszcza liście.
Przestaję ją lubić :?
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Aniu, ale masz tyle piękności w ogrodzie, że biedna trytoma pewnie chce jakoś zwrócić na siebie uwagę :wink: Ale ten rok to chyba nie rozpieszcza roślin... Daj jej jeszcze trochę czasu :)

Obrazek

Obrazek

I kilka zdjeć z ogrodu- tylko chyba to mnie jakoś pociesza :wink: :wink: . W ogóle mam dzisiaj nie najlepszy dzień,mąż mnie osłabia, chyba zacznę grać w lotto,jak wygram już będę wiedziała,gdzie mam wyjechać ;:71 ;:71 Jak najdalej stąd!!!

Powojnik Ville de Lyon

Obrazek

Obrazek

Lilia.
Obrazek

Liatra na pierwszym planie.

Obrazek

Moje "brzydkie kaczątko".

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Wygraj Anusiu-życzę z całego serca.
Brzydkie kaczątko jest prześliczne-znasz imię tej pięknotki? ;:167
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczny skalniak i bardzo imponująca kolekcja magnolii i różaneczników.

Pozdrawiam Jola.
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Aniu - dziękuję za życzenia wygranej ;:196 . Chyba dotarłam do rozstaju dróg i muszę coś z tym zrobić, albo w jedną stronę albo w drugą. Mam nadzieję,że na dobry początek coś wygram, miałabym jakiś punkt zaczepienia... ale chyba zazwyczaj wygrywają Ci,którzy tego nie potrzebują. :wink:
A nazwy tej róży nie znam, była bardzo marna jak ją kupowałam. Chętnie poznałabym, szukałam w opisach róż, ale takiej nie widziałam, są bardzo podobne.

Jolu dzięki za miłe słowa i odwiedzinki. ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”