Mój ogród...Ann-ka72
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród...Ann-ka72
Dawno nie wstawiałam zdjęć, więc dzisiaj kilka... na razie róże
Nie znam nazwy tej róży, ale bym chciała poznać Pięknie pachnie...
Mój nowy nabytek- Julia Renaissance- przepięknie pachnie,zdjęcie nie oddaje jej delikatnego uroku.
A kilka dni później-
Róża biała - podobno pnąca, ale od kilku lat coś nie może urosnąć wyżej niż 70 cm. Wypuszcza pędy, które zakończone są bukietem pachnących kwiatów i na tym koniec, nie rośnie dalej, pędy są wiotkie,wyginają się...Zobaczę w tym roku, będę ją podwiązywać, posypię nawozem, może nie ma siły rosnąć, mam słabą glebę -wszędzie mam żółty piasek a na to było nawiezione trochę lepszej ziemi. Co prawda sadząc różę - w dołek dałam dobrą ziemię, ale jakaś ona nie z tej bajki . Może ktoś zna tą odmianę?Po co mam ją męczyć przy pergoli, jeśli może ona woli rosnąć jako róża rabatowa
Nie znam nazwy tej róży, ale bym chciała poznać Pięknie pachnie...
Mój nowy nabytek- Julia Renaissance- przepięknie pachnie,zdjęcie nie oddaje jej delikatnego uroku.
A kilka dni później-
Róża biała - podobno pnąca, ale od kilku lat coś nie może urosnąć wyżej niż 70 cm. Wypuszcza pędy, które zakończone są bukietem pachnących kwiatów i na tym koniec, nie rośnie dalej, pędy są wiotkie,wyginają się...Zobaczę w tym roku, będę ją podwiązywać, posypię nawozem, może nie ma siły rosnąć, mam słabą glebę -wszędzie mam żółty piasek a na to było nawiezione trochę lepszej ziemi. Co prawda sadząc różę - w dołek dałam dobrą ziemię, ale jakaś ona nie z tej bajki . Może ktoś zna tą odmianę?Po co mam ją męczyć przy pergoli, jeśli może ona woli rosnąć jako róża rabatowa
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
Aniu ta żółta róża,jeśli jeszcze ładnie pachnie to wygląda na Fresię.Pokażę Ci Kwiat.
Akurat razem wklejamy zdjęcia te poniżej ob ejrzałam-a zakup wspaniały.Tej hortensji akurat nie posiadam.
Akurat razem wklejamy zdjęcia te poniżej ob ejrzałam-a zakup wspaniały.Tej hortensji akurat nie posiadam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
- 1000p
W końcu kupiłam hortensję Vanille Freise!!! Najgorzej wyrwać się z tej mojej "wioski" no i nie mam z kim zostawić dziecia.
Na liście zakupów mam jeszcze :Anabell, h.piłkowaną Benigaku, h.omszona Aspera i h. piłkowana Bluebird. Co prawda nie wiem kiedy je kupię, ale już nie mogę się doczekać
No i róże c.d. Jeszcze nie rozkwitły tak jak u innych forumowiczów.
Westerland.
Okrywowa biała.
Biała NN, ma wielkie kwiaty, w ogóle krzew wielki, liście duże, sztywne, a była taka marna przy zakupie...
Trytoma.
Pierwsza lilia rozkwita...
Na liście zakupów mam jeszcze :Anabell, h.piłkowaną Benigaku, h.omszona Aspera i h. piłkowana Bluebird. Co prawda nie wiem kiedy je kupię, ale już nie mogę się doczekać
No i róże c.d. Jeszcze nie rozkwitły tak jak u innych forumowiczów.
Westerland.
Okrywowa biała.
Biała NN, ma wielkie kwiaty, w ogóle krzew wielki, liście duże, sztywne, a była taka marna przy zakupie...
Trytoma.
Pierwsza lilia rozkwita...
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
-
- 1000p
Aniu- ona pachnie słabo, ale Fresia ma chyba takie pofalowane płatki, kolor jasno -żółty, na słońcu blaknie, w tej chwili taka rozmyta cytryna , i jest taka bardziej pusta, nawet nie półpełna.Kiedy kwiat był w pączku to wyglądał szlachetnie, a potem- już nie bardzo Może zdjęcie nieudane, ale chyba to nie Fresia.
Piękna ta Twoja Fresia, muszę ją mieć!!!
Piękna ta Twoja Fresia, muszę ją mieć!!!
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To nie Friesia, ona raczej mało blaknie.
Hortensja taka mi się marzy
Hortensja taka mi się marzy
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Róże śliczne. A i trytomy bardzo ładnie zakwitły. Widzę nową pasję w postaci zbierania hortensji- będą się wpisywać w konwencję ogrodu gdzie wiele krzewów lubi kwaśne podłoże, no i kwiaty pokażą latem Dobry wybór.
-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
róże piękne , no i trytomy - cudowne, ja mam kilka
ale tylko dwie zakwitły i to byle jak, jakieś takie
nie wydarzone, dam im jeszcze jedną szansę, w jesieni
przesadzę , a jak się nie poprawią wyrzucę
ale tylko dwie zakwitły i to byle jak, jakieś takie
nie wydarzone, dam im jeszcze jedną szansę, w jesieni
przesadzę , a jak się nie poprawią wyrzucę
-
- 1000p
Zielona Aniu, Danusiu - trytoma tak jakoś faktycznie ładnie zakwitła, i ładnie wygląda na tle zieleni- teraz jest bardziej pomarańczowa,ale nie mam aktualnych zdjęć aby pokazać. Chyba kupię nasiona trytomy, bo nie wiem jak je zbierać i posieję,żeby mieć jej więcej. W ogóle jakoś takie rośliny z kłosami/ pałkami mnie urzekły. A dlaczego??? Napatrzyłam się na forum, to stąd moje zachciewajki różne: hortensje, róże, pustynniki, ostatnio świecznicy szukam
Danusiu- moje trytomy przesadziłam na miejsce słoneczne i jest dużo lepiej - przynajmniej liście nie gniją po zimie,chociaż w cieniu kiedyś też kwitły ale słabo, nawozu nie sypałam,może ze 2 razy opryskałam nawozem interwencyjnym do rh. Daj im szansę
Danusiu- moje trytomy przesadziłam na miejsce słoneczne i jest dużo lepiej - przynajmniej liście nie gniją po zimie,chociaż w cieniu kiedyś też kwitły ale słabo, nawozu nie sypałam,może ze 2 razy opryskałam nawozem interwencyjnym do rh. Daj im szansę
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja mam trytomę 3 lata, w pierwszym roku nie kwitła, bo była za młoda, w tamtym roku nie kwitła, sama nie wiem czemu a w tym roku porządnie podgniła i dopiero wypuszcza liście.
Przestaję ją lubić
Przestaję ją lubić
-
- 1000p
Aniu, ale masz tyle piękności w ogrodzie, że biedna trytoma pewnie chce jakoś zwrócić na siebie uwagę Ale ten rok to chyba nie rozpieszcza roślin... Daj jej jeszcze trochę czasu
I kilka zdjeć z ogrodu- tylko chyba to mnie jakoś pociesza . W ogóle mam dzisiaj nie najlepszy dzień,mąż mnie osłabia, chyba zacznę grać w lotto,jak wygram już będę wiedziała,gdzie mam wyjechać Jak najdalej stąd!!!
Powojnik Ville de Lyon
Lilia.
Liatra na pierwszym planie.
Moje "brzydkie kaczątko".
I kilka zdjeć z ogrodu- tylko chyba to mnie jakoś pociesza . W ogóle mam dzisiaj nie najlepszy dzień,mąż mnie osłabia, chyba zacznę grać w lotto,jak wygram już będę wiedziała,gdzie mam wyjechać Jak najdalej stąd!!!
Powojnik Ville de Lyon
Lilia.
Liatra na pierwszym planie.
Moje "brzydkie kaczątko".
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
Wygraj Anusiu-życzę z całego serca.
Brzydkie kaczątko jest prześliczne-znasz imię tej pięknotki?
Brzydkie kaczątko jest prześliczne-znasz imię tej pięknotki?
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczny skalniak i bardzo imponująca kolekcja magnolii i różaneczników.
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
-
- 1000p
Aniu - dziękuję za życzenia wygranej . Chyba dotarłam do rozstaju dróg i muszę coś z tym zrobić, albo w jedną stronę albo w drugą. Mam nadzieję,że na dobry początek coś wygram, miałabym jakiś punkt zaczepienia... ale chyba zazwyczaj wygrywają Ci,którzy tego nie potrzebują.
A nazwy tej róży nie znam, była bardzo marna jak ją kupowałam. Chętnie poznałabym, szukałam w opisach róż, ale takiej nie widziałam, są bardzo podobne.
Jolu dzięki za miłe słowa i odwiedzinki.
A nazwy tej róży nie znam, była bardzo marna jak ją kupowałam. Chętnie poznałabym, szukałam w opisach róż, ale takiej nie widziałam, są bardzo podobne.
Jolu dzięki za miłe słowa i odwiedzinki.
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...