Moje skarby
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje skarby
Wando...piękne Masz kwitnienia
Najardziej zachwycił mnie zółty z piegami chyba peloric, oczywiście różowy peloric też cudny
Najardziej zachwycił mnie zółty z piegami chyba peloric, oczywiście różowy peloric też cudny
- Wanda
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wczorajszy prezent od przyjaciółki Joli oraz trochę nowych kwitnień.
I jedno z okien
I jeszcze moja duma - pączki na Catleyi. Pozostałe dwie też maja pączki, ale jeszcze zbyt malutkie i na fotkach nie widać.
Coś mi nie chce wejść fotka Miltonopsis, która też właśnie zakwitła. Może uda mi się jakoś zmniejszyć fotkę.
I jedno z okien
I jeszcze moja duma - pączki na Catleyi. Pozostałe dwie też maja pączki, ale jeszcze zbyt malutkie i na fotkach nie widać.
Coś mi nie chce wejść fotka Miltonopsis, która też właśnie zakwitła. Może uda mi się jakoś zmniejszyć fotkę.
- Seyene
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 15 mar 2010, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudny parapet - ah te kolory!
- Wioleta
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Śliczne kwitnienia, Wando
Ja też mam takiego długodystansowca - białasek- kwitnie od maja zeszłego roku
Ja też mam takiego długodystansowca - białasek- kwitnie od maja zeszłego roku
- Wanda
Niektóre tak mają, że kwitną cały czas wydłużając pędy lub wypuszczając boczne. Inne jeszcze kwitnąc wypuszczają kolejne, nowe pędy. A mam i uparciucha, który się zaparł i nie chce zakwitnąć. Ma piękne liście, mnóstwo korzeni, a już ponad 2 lata zero kwitnienia. Wściekam się na niego, bo to kupiony z przeceny po kwitnieniu i nawet nie wiem, jakiego koloru ma kwiaty. Zapatrzył się chyba na Sabotki, które chyba mnie nie lubią i też nie chcą kwitnąć.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wanda gratuluję pięknego okna. Ależ kolorowe jest
A zazdroszczę pączzków na katlejce. Pokaż ją, jak zakwitnie ;) A miltonia...hmm...identyczna, jak moja
A zazdroszczę pączzków na katlejce. Pokaż ją, jak zakwitnie ;) A miltonia...hmm...identyczna, jak moja
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wando, cudownie wygląda to okno pełne kwitnących storczyków. Gratuluję pędzika na Cattleyi.
Co do sabotków, to może wynieś je do ciemniejszego i chłodniejszego pomieszczenia, to powoduje u nich tworzenie kwiatu.
Co do sabotków, to może wynieś je do ciemniejszego i chłodniejszego pomieszczenia, to powoduje u nich tworzenie kwiatu.
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Ale cuuuuudnie
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- Wanda
Joane, wyniosłam Sabotki na loggie. Stoją na półce, gdzie słońce nie dochodzi. Nie pomogło namaczanie w wodzie po skorupkach jajek, nie pomogło dodanie potłuczonych skorupek do podłoża. Zaparły się, więc skoro tak, to je wyniosłam. Albo je szag trafi, albo wreszcie się ruszą.