Ogródek osiedlowy
-
- 200p
- Od: 31 lip 2009, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek osiedlowy
Witaj, dziękuję za odwiedziny. Podziwiam Cię (tak jak inni) za Twoją wytrwałość i cierpliwość. Jestem pewna, że Twój ogródek zmieni wygląd osiedla i wszyscy mieszkańcy bloku docenią Twoje starania.
dzięki za odwiedziny i pozdrowienia
dziś strasznie się urobiłam w ogródku bo dostałam 25 ligustrów od wspólnoty mieszkaniowej żeby naprawić mój zniszczony przez remont żywopłot do tego pojechałam do ogrodniczego i kupiłam jeszcze dodatkowe 10 ligustrów i dwa berberysy (tak dla pewności żeby nie zabrakło)
jak mąż wrócił z pracy to go wkopaliśmy
jeszcze dziś wygrabiłam cały trawnik z liści
cała ubłocona byłam i teraz wszystko się pierze w pralce
jak poszłam do piwnicy po grabie spotkała mnie przykra niespodzianka, ktoś się włamał do mojej piwnicy, chyba nic nie ukradł a najważniejsze ze się nie pokusiły na najcenniejsze dla mnie rzeczy czyli wąż ogrodniczy do podlewania i podkaszarkę
no cóż trzeba było wydać pieniądze na nowa kłódkę
dziś strasznie się urobiłam w ogródku bo dostałam 25 ligustrów od wspólnoty mieszkaniowej żeby naprawić mój zniszczony przez remont żywopłot do tego pojechałam do ogrodniczego i kupiłam jeszcze dodatkowe 10 ligustrów i dwa berberysy (tak dla pewności żeby nie zabrakło)
jak mąż wrócił z pracy to go wkopaliśmy
jeszcze dziś wygrabiłam cały trawnik z liści
cała ubłocona byłam i teraz wszystko się pierze w pralce
jak poszłam do piwnicy po grabie spotkała mnie przykra niespodzianka, ktoś się włamał do mojej piwnicy, chyba nic nie ukradł a najważniejsze ze się nie pokusiły na najcenniejsze dla mnie rzeczy czyli wąż ogrodniczy do podlewania i podkaszarkę
no cóż trzeba było wydać pieniądze na nowa kłódkę
milka
ogródek osiedlowy
ogródek osiedlowy
Milko, podziwiam Twoją pracowitość i wytrwałość. Na pewno będzie ładnie w Twoim ogródeczku. Dobrze, że wspólnota choć w części rekompensuje Ci straty.
Niestety, w blokowych piwnicach włamania są bardzo często. Mój brat stracił nowy rower. Teraz żeby wejść do piwnicy musi otworzyć 4 zamki
Niestety, w blokowych piwnicach włamania są bardzo często. Mój brat stracił nowy rower. Teraz żeby wejść do piwnicy musi otworzyć 4 zamki
droga foggia dzięki za odwiedziny
ja na szczecie preferuje rowery z silnikiem czyli motocykle i moją suzuki w piwnicy nie trzymam tylko w garażu, jest już zimno więc nie jeżdżę i sobie motorek czeka na wiosnę jak te kwiatki w moim ogródku
u mnie dziś mgła jak mleko
coś w tamtym roku zaniedbałam i znów jak za oknem szaro i buro przymierzam się do stworzenia w domu akwarium holenderskiego zamówiłam nowe oświetlenie jak się jutro wyrobie to na giełdę zoologiczną pojadę po rośliny.
w Krakowie najbardziej opłaca się kupować na giełdzie na Balickiej stamtąd też pochodzi mój papug http://www.gieldazoo.republika.pl/
ja na szczecie preferuje rowery z silnikiem czyli motocykle i moją suzuki w piwnicy nie trzymam tylko w garażu, jest już zimno więc nie jeżdżę i sobie motorek czeka na wiosnę jak te kwiatki w moim ogródku
u mnie dziś mgła jak mleko
coś w tamtym roku zaniedbałam i znów jak za oknem szaro i buro przymierzam się do stworzenia w domu akwarium holenderskiego zamówiłam nowe oświetlenie jak się jutro wyrobie to na giełdę zoologiczną pojadę po rośliny.
w Krakowie najbardziej opłaca się kupować na giełdzie na Balickiej stamtąd też pochodzi mój papug http://www.gieldazoo.republika.pl/
milka
ogródek osiedlowy
ogródek osiedlowy
dawno mnie nie było na forum ale przez ten czas zrobiliśmy remont w mieszkaniu i przybył nowy członek rodziny moja córcia
a od dwóch dni walczę z zarośniętymi grządkami
a od dwóch dni walczę z zarośniętymi grządkami
milka
ogródek osiedlowy
ogródek osiedlowy
gratulacje
śliczne maleństwo. za pare lata będzie pomagać w ogródku
śliczne maleństwo. za pare lata będzie pomagać w ogródku
Słodki aniołeczek gratulacje dla rodziców
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
mimo nowych obowiązków to o ogródku nie zapomniałam, tylko nie mam kiedy robić zdjęcia kwiatów, prawie wszystkie zimę przetrwały i wraz z wiosną wzięły sie do życia, większość roślin w tym roku po raz pierwszy nieśmiało kwitnie
mam dużo mszyc
mam dużo mszyc
milka
ogródek osiedlowy
ogródek osiedlowy
Milko - cieszę się że mimo swoich słodkich obowiązków pokazałaś nieco swojego ogródka i nie zapomniałaś o nas. Ucałuj od nas córunie bo to jest najpiękniejszy kwiatuszek
Serdecznie pozdrawiam Barbara
- grazka24
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Milka , ja tez Cie odwiedziłam , bo sama też założyłam ogródek przed blokiem, od strony ulicy i drugi mniejszy na podwórzu.Jest dużo pracy ,ale za to ładnie i miło.Sama powiedz , betonowe ulice i kawałek zagospodarowanej ziemi dodaje uroku, jest na czym zawiesić wzrok.Dlatego mam dużo uznania i podziwu dla ludzi, którzy chcą coś zrobić bezinteresownie, żeby było ładnie i miło w miejscu zamieszkania.Będę do Ciebie zaglądać.Pozdrawiam z ŁODZI. Tak trzymaj.