Ali uśmiechnięty ogród cz. 3
Re: Ali uśmiechnięty ogród cz. 3
C.d. zdjęć: 23 maj
Heliotrop i żarnowiec:
Zmutowana biedronka i widoczek:
Skrzyneczka, cymbalaria murowa:
serduszka, firletki smółki:
Krzewuszka Monet i wielosił błękitny od Hal
W donicy: osteospermum, werbena i sunsatia:
Zawilec wielosieczny 'Anabella White' i chaber górski:
Lilak w rozkwicie i goździki:
Pierwsze z pąków rododendrona i bodziszek:
Heliotrop i żarnowiec:
Zmutowana biedronka i widoczek:
Skrzyneczka, cymbalaria murowa:
serduszka, firletki smółki:
Krzewuszka Monet i wielosił błękitny od Hal
W donicy: osteospermum, werbena i sunsatia:
Zawilec wielosieczny 'Anabella White' i chaber górski:
Lilak w rozkwicie i goździki:
Pierwsze z pąków rododendrona i bodziszek:
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aluniu, śliczne fotki Bardzo mi się spodobały brzozowe skrzynki - superaśne
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Alu, piękne zdjęcia! Jeśli będziesz chciała serduszkę wspaniałą, to może wrócić do Ciebie
Ciekawy ten zawilec. Jeszcze takiego nie widziałem.
Przepięknie zakwitł 'Sterntaler' od Ciebie. Jest teraz największym nachyłkiem
Ciekawy ten zawilec. Jeszcze takiego nie widziałem.
Przepięknie zakwitł 'Sterntaler' od Ciebie. Jest teraz największym nachyłkiem
Monia dziękuję brzoza w ogrodzie bardzo ładnie wygląda.. tylko nietrwała strasznie... te skrzyneczki też powoli próchnieją i kora odpada...
Jacku, co do serduszki jeszcze mam nadzieje, że może odbije... muszę przysypać ją bardziej ziemią, i poobrywać boczne pąki przy tych cieniutkich kłączach... bo możliwe że się ukorzenią... a zawilec taki jakiś śmieszny... myślałam, że bardziej efektowny będzie, ale krótko kwitł.. teraz tylko cały czas ma takie kuleczki śmieszne na łodygach Nachyłki też zaczynają mi kwitnąć.. ładne są...takie słoneczka... fakt że trochę wysokie się okazały a i niektóre oszukane... bo nie mają tych ciemniejszych plam w środku... a taki powinien być Sterntaler... ale ja to nawet wolę jak są całe żółciutkie
Ech pogoda ostatnio dobra do ogródka.... ale jeszcze nie mam czasu.. oby do środy i wakacje warzywnik mi tak zarósł jakąś życicą, że nie wiem jak to wypiele zresztą.. wszystko i tak marnie rośnie.. nie mówiąc o pietruszce, która w tym roku chyba wszystkich nie uraczyła... u mnie kilka skiełkowało ale w ogóle nie rosną... muszę szybko wszystko opielić i trochę zasilić... może coś pomoże...
Musze też wybrać się do szkółki, bo ukorzeniony perukowiec od Grzesia, co ładnie rósł... padł od tej wody... (Grzesiu )... muszę chyba jakiegoś kupić bo bardzo mi się podoba, w koszu przy domu też jeden cyprys coś usechł, więc chyba oba wymienię na Shmaragdy... te przynajmniej bezproblemowe... no i popatrzę co jeszcze tam mają
Przed domem najfajniej wyglądają czosnki.. ogromniaste są pokaże Wam ale wszystko po kolei no i wreszcie za radą moich koleżanek z ogrodniczego ostro podnawoziłam hortensję ogrodową wiosną i jest cała w pąkach... oby nie było za gorąco bo rośnie od południa i wolałabym oglądać kwiaty w rozkwicie a nie zdechlaki z upału
Odnowiłam tez stojaczek stary metalowy na kwiaty, pomalowałam go na biało i postawiłam przed domem w luce... bo w jednym miejscu mam pusto i tez coś by się przydało, tzn wsadziłam tam ketmię ale u mnie coś nie rosną w ogóle a ta jest cały czas zwiędnięta i chyba nic z niej nie będzie.. a inne co roku mi marzną i muszę przecinać je 10 cm nad ziemią ;/...no więc muszę coś zamiast niej chyba wsadzić... najładniej by wyglądało coś węższego ok 1,5 m i bordowego z liści... z tym ciężko... muszę pomyśleć...
Jacku, co do serduszki jeszcze mam nadzieje, że może odbije... muszę przysypać ją bardziej ziemią, i poobrywać boczne pąki przy tych cieniutkich kłączach... bo możliwe że się ukorzenią... a zawilec taki jakiś śmieszny... myślałam, że bardziej efektowny będzie, ale krótko kwitł.. teraz tylko cały czas ma takie kuleczki śmieszne na łodygach Nachyłki też zaczynają mi kwitnąć.. ładne są...takie słoneczka... fakt że trochę wysokie się okazały a i niektóre oszukane... bo nie mają tych ciemniejszych plam w środku... a taki powinien być Sterntaler... ale ja to nawet wolę jak są całe żółciutkie
Ech pogoda ostatnio dobra do ogródka.... ale jeszcze nie mam czasu.. oby do środy i wakacje warzywnik mi tak zarósł jakąś życicą, że nie wiem jak to wypiele zresztą.. wszystko i tak marnie rośnie.. nie mówiąc o pietruszce, która w tym roku chyba wszystkich nie uraczyła... u mnie kilka skiełkowało ale w ogóle nie rosną... muszę szybko wszystko opielić i trochę zasilić... może coś pomoże...
Musze też wybrać się do szkółki, bo ukorzeniony perukowiec od Grzesia, co ładnie rósł... padł od tej wody... (Grzesiu )... muszę chyba jakiegoś kupić bo bardzo mi się podoba, w koszu przy domu też jeden cyprys coś usechł, więc chyba oba wymienię na Shmaragdy... te przynajmniej bezproblemowe... no i popatrzę co jeszcze tam mają
Przed domem najfajniej wyglądają czosnki.. ogromniaste są pokaże Wam ale wszystko po kolei no i wreszcie za radą moich koleżanek z ogrodniczego ostro podnawoziłam hortensję ogrodową wiosną i jest cała w pąkach... oby nie było za gorąco bo rośnie od południa i wolałabym oglądać kwiaty w rozkwicie a nie zdechlaki z upału
Odnowiłam tez stojaczek stary metalowy na kwiaty, pomalowałam go na biało i postawiłam przed domem w luce... bo w jednym miejscu mam pusto i tez coś by się przydało, tzn wsadziłam tam ketmię ale u mnie coś nie rosną w ogóle a ta jest cały czas zwiędnięta i chyba nic z niej nie będzie.. a inne co roku mi marzną i muszę przecinać je 10 cm nad ziemią ;/...no więc muszę coś zamiast niej chyba wsadzić... najładniej by wyglądało coś węższego ok 1,5 m i bordowego z liści... z tym ciężko... muszę pomyśleć...
Alu śliczne kwiaty pokazałaś. Heliotropu nigdy jeszcze nie widziałam. Lilaczka mam takiego samego. Bardzo fajne te drewniane donice.
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
chyba w końcu skuszę się na ten modrzew szczepiony na pniu
Dziękuję wszystkim za miłe komentarze, zdjęć ciąg dalszy... ty razem zdjęcia z 1 czerwca:
Fioletowa bakopa i aster alpejski:
Firletka i powojnik... który cierpi zawsze na okropny uwiąd i prawie nic z niego po kwitnieniu nie zostaje... co można zaradzić pomóżcie...
Liliowce i łubin... teren po staniu wody:
szałwia i goździki:
Irys japoński i irysy bródkowe:
I jeszcze jeden irys bródkowy i piwonia majowa:
Goździki i mój jedyny rododendron:
Fioletowa bakopa i aster alpejski:
Firletka i powojnik... który cierpi zawsze na okropny uwiąd i prawie nic z niego po kwitnieniu nie zostaje... co można zaradzić pomóżcie...
Liliowce i łubin... teren po staniu wody:
szałwia i goździki:
Irys japoński i irysy bródkowe:
I jeszcze jeden irys bródkowy i piwonia majowa:
Goździki i mój jedyny rododendron:
- Bogdan Sz
- Od: 25 wrz 2008, o 10:33
Tego irysa bordowo różowego to chętnie kawałek wymienię na dalię lub kanne co Ty na to?
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Co do clematisów - zajrzyj :
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... e#p1523356
Możliwe że coś cię zaciekawi.
Wydaje mi się że nadmanganian może pomóc....
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... e#p1523356
Możliwe że coś cię zaciekawi.
Wydaje mi się że nadmanganian może pomóc....
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jest taki preparat na uwiąd Switch.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu, trafiłam nareszcie do Twojego nastepnego wątku, jakoś mi umknął do tej pory. A tu tak pięknie, kolorowo, zielono i kwitnąco
Irysy mają cudne kolorki, lubię takie. fajny ten lilac Palibin na pniu :P
Buziaczki
Irysy mają cudne kolorki, lubię takie. fajny ten lilac Palibin na pniu :P
Buziaczki
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
8 czerwiec:
Kompozycje doniczkowe:
Pierwszy kwiat mak w moim ogrodzie i zarazem ostatni i truskaweczka:
Jakaś różyczka okrywowa...miała być The fairy ;/ i jakaś różyczka pienna... nieładna.. cała w plamistości i nic nie działa:
Ostróżka i goździki:
Dzwonek skupiony i irys od Joli... miałam dostać biały ;)
Peonie, irysy, liliowce:
Ciekawy bodziszek Patricia:
Bodziszek wspaniały, ostróżki... które przewalają się teraz okropnie, mogłyby naturalnie kończyć wzrost na wysokości metra :
I widoczki przed domem:
Kompozycje doniczkowe:
Pierwszy kwiat mak w moim ogrodzie i zarazem ostatni i truskaweczka:
Jakaś różyczka okrywowa...miała być The fairy ;/ i jakaś różyczka pienna... nieładna.. cała w plamistości i nic nie działa:
Ostróżka i goździki:
Dzwonek skupiony i irys od Joli... miałam dostać biały ;)
Peonie, irysy, liliowce:
Ciekawy bodziszek Patricia:
Bodziszek wspaniały, ostróżki... które przewalają się teraz okropnie, mogłyby naturalnie kończyć wzrost na wysokości metra :
I widoczki przed domem:
Ala
ładnie jest u Ciebie, kolorowo.
Byłaś zalana????
ładnie jest u Ciebie, kolorowo.
Byłaś zalana????